• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #577344  autor: Orange Polska
 24 sie 2012, 16:58
Witamy.
Wiemy, że na telekomunikacji znacie się jak mało kto, dlatego zapraszamy Was do
serwisu "Daj mi radę" - pierwszej w Polsce
społecznościowej aplikacji doradczej, w której możecie wykorzystać
swoją wiedzę, pomagając innym w wyborze najlepszej oferty
telekomunikacyjnej. Możecie także uzyskać poradę od innych internautów
w interesującym Was temacie.

"Daj mi radę" jest bezstronnym źródłem informacji. Na pytania
internautów odpowiadają inni internauci. Wszystkie odpowiedzi są
punktowane przez osoby zadające pytania. Najbardziej pomocne osoby,
eksperci, nagradzani są automatycznie - kodami na minuty, SMS, MB.

Zapraszamy Was do sprawdzenia aplikacji. Wspólnie z Wami chcemy
zbudować prawdziwą społeczność ekspertów telekomunikacyjnych.
Ciekawi nas również Wasze zdanie na temat serwisu "Daj mi radę". Co
Wam się w nim podoba, a co chcielibyście zmienić?

https://www.facebook.com/orangepolska/a ... 7796364190

Jesteśmy do Waszej dyspozycji tutaj oraz na Facebooku. Jeśli macie pytania,
piszcie.

Pozdrawiamy,
zespół Orange
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, 01:41 przez Orange Polska, łącznie zmieniany 3 razy.

Oficjalny profil Orange na telepolis.pl

#577397  autor: ManiacGSM
 24 sie 2012, 20:34
Ludzie ogarnijcie sie !!! , póki nie będzie za późno- zaś ten facebook. :evil:

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#577406  autor: get
 24 sie 2012, 20:50
Wow, a może wyłączycie kompresję obrazków ?

#577409  autor: Maniiiek
 24 sie 2012, 20:57
Już to widzę: ktoś szuka telefonu do muzyki i zdjęć a tu "kup Wildfire, ja go mam jest najlepszy" taki bartoszek x50 w najlepszym wypadku wyjdzie... A jeszcze dojdą kłótnie, wyzwiska i argumentacja pokroju "gupi jesteś". Kilka lat temu na zapytaj.pl się udzielałem i właśnie tak to wyglądało. Znaczna większość to polecacze własnego sprzętu lub fanatycy jedynej, słusznej marki, nieco trolli, sporo osób które nie wiedzą co piszą, ale piszą nie wiadomo po co. I kilka osób na krzyż mających jako-takie pojęcie na ten temat. Już pomijam pytania typu: "jaki telefon mam wybrać, żeby fajny był?" na, które NIE DA się odpowiedzieć.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#577413  autor: sosen
 24 sie 2012, 21:02
To samo jest na forach a one istnieją i są bardzo przydatne - tak więc nie widzę problemu.

#577415  autor: Maniiiek
 24 sie 2012, 21:04
sosen, tak, ale na forach ktoś nad tym jednak panuje. Można ocenić czyjąś wiarygodność po liczbie wiadomości i piw/pomagajek itp. A tam? Pełna swoboda.

#577473  autor: NokiaUser
 25 sie 2012, 06:36
Kilka lat temu na zapytaj.pl
się udzielałem i właśnie tak to wyglądało.
A to wszystko dlatego, że zdecydowana większosć użytkowników tego portalu to młodzież nieznająca się na telefonach, która chwali swój sprzęt. Ale właściwie kto ogarnięty będzie pytał się jaki telefon wybrać na Zapytaj? Chyba właśnie tylko młodzież. A więc młodzież pomaga młodzieży.
Można ocenić czyjąś wiarygodność po
liczbie wiadomości i piw/pomagajek
A tutaj powinno się oceniać po ilości otrzymanych minut/SMS-ów/MB. :D

#577477  autor: cysio528
 25 sie 2012, 08:03
sosen pisze:To samo jest na forach a one istnieją i są bardzo przydatne - tak więc nie widzę problemu.
A ja wwidze problem. Telepolis to jedno z niewielu forow na ktorym mozna otrzymac rzetelna odpowiedz. Na innych forach kazdy poleca to co sam ma, np. Na android.com.pl najczesciej wszyscy cisna po iphone i polecaja swoje telefony.

Tu byla lista okolo 50 telefonow, niestety nie miesci sie w podpisie:<

Jest: Defy, n95 8gb, e71

#577579  autor: Krisu6230i
 25 sie 2012, 18:23
@up
a Ciebie jak widać już zabolało że na androidzie polecają androida a nie iphona, którego z resztą masz... no i zaraz się zacznie. dla mnie to bez sensu, cała ta inicjatywa, zwłaszcza że z definicji nie jest rzetelna, bo sponsorowana. do tego pejsbuk to kolejna porażka. na koniec mamy jeszcze oczywiśćie świadomość że to kolejny pomysł marketingowców, a ci mają dobry pomysł jeden na tysiąc. ten do nich nie należy

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#577633  autor: oski33
 25 sie 2012, 22:38
Jak coś może być jednocześnie sponsorowane i bezstronne?? :lol:

#577847  autor: thonka
 26 sie 2012, 23:26
aplikacja FB? do takich prostych rzeczy?

nagradzanie za porady kodami na pakiety?
wiec zainteresowani udzielaniem porad beda glownie uzytkownicy prepaid w orange, a co moga polecac takowi, jak nie to co sami posiadaja?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#577913  autor: Maniiiek
 27 sie 2012, 11:05
Krisu6230i pisze:no i zaraz się zacznie.
Niby co? Bo akurat na tym forum jeszcze nie widziałem wojenki iOS - Android. A co do cysia to jest on na tyle obiektywny, że nie sposób go o fanbojstwo posądzać.

#578009  autor: oski33
 27 sie 2012, 17:12
Maniiiek pisze: Bo akurat na tym forum jeszcze nie widziałem wojenki iOS - Android.
I oby jej nigdy na tym forum nie było, bo ilu userów, tyle będzie argumentów. A to nie ma najmniejszego sensu...

#578177  autor: Krisu6230i
 28 sie 2012, 12:54
zgadza się, każdy chwali swoje, aczkolwiek ja uważam że płynności iOS można zazdrościć, no chyba że JB zmieni sytuację.
tak czy inaczej sytuacja rozwija się w złym kierunku czyli dyskusji andek - iOS. kończymy :)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#578189  autor: Maniiiek
 28 sie 2012, 13:16
Każdy swoje? Takie coś w dziale JTW tepię ile mogę, a i tak rzadko mi sie zdarza bo większość osób tam jest względnie obiektywna. Znaczy polecają ludzie często swoje, ale tylko jak do wynagań pasuje.

#578208  autor: Orange Polska
 28 sie 2012, 13:53
Cieszymy się, że serwis "Daj mi radę" spotkał się z Waszym zainteresowaniem.

@Maniiiek @cysio528
Rozumiemy Waszą obawę dotyczącą poziomu udzielanych rad, dlatego stworzyliśmy system oceny odpowiedzi. Autorzy pytań mogą oceniać uzyskane odpowiedzi, w ten sposób określając, które porady są dla nich przydatne, a które nie.

Wierzymy też w naszych ekspertów. W aplikacji udziela się już spora grupa użytkowników, którzy naprawdę znają się na rzeczy. Liczymy, że dołączą do nich fachowcy z Telepolis.pl :)

@oski33
Staramy się, aby nasza aplikacja była obiektywna. Użytkownicy "Daj mi radę" sami wybierają, które usługi polecić. Nie oceniamy ich odpowiedzi, zajmują się tym wyłącznie autorzy pytań.

Oficjalny profil Orange na telepolis.pl

#578417  autor: muddy
 29 sie 2012, 14:00
Cześć,
Hm, zarejestrowałem się. Zerknąłem na poziom pytań i odpowiedzi. Potem zerknąłem na post jednego z użytkowników, który ma rangę "Profesor" i jedną z najwyższych ilości punktów. Post zawierał dobrą radę: stwierdzenie, że "nie opłaca się dalej grać w tą grę, bo dają tylko 20 minut dalej - to jest bez sensu". Zwątpiłem. Ciężko będzie "wygrać" z "profesorem", który prawdopodobnie generuje banalne pytania z innego konta, by potem ekspercko odpowiadać. Jednym słowem: wygląda na straszną dziecinadę i "polowanie na bonusy", nie wiadomo, w co się rozwinie...
Pozdrawiam,
Marek

MM

#578424  autor: Maniiiek
 29 sie 2012, 14:12
muddy, ja wiedziałem, że tak będzie :-D

#578434  autor: kamail86
 29 sie 2012, 14:43
Może bym chociaż zobaczył jak to wygląda, gdyby nie znowu ten facebook.

#578437  autor: Maniiiek
 29 sie 2012, 14:54
kamail86, ja mam na takie okazje lewe konto.