Witam, szukam wszelakich opinii o telefonie Motorola defy, chyba więcej pisać nie muszę.
- Wszystko, co związane z Androidem
Ja się podłącze. Jak ten telefon ogólnie się sprawuje w codziennym użytkowaniu? Chodzi mi o jakość rozmów, głośność zewnętrznego głośnika, jakość wyświetlacza w pełnym słońcu, tzw wet finger tracking, jeśli jest to możliwe w tym telefonie, jakość zdjęć w ciemnych pomieszczeniach, chodzi mi o np zdjęcie jakiegoś dokumentu, kartki papieru, czy tekst jest czytelny. To na tyle chyba...dwaeuro pisze:Lepiej zapytaj co chcesz wiedzieć...
Aha, i jeszcze jak masz okazje porównać defy+ do sony xperia go to byłbym wdzieczny, bo ogolnie to w xperia mnie ten wyswietlacz przeraża
C45 -> 3100 -> t68i -> A70 -> S68 -> GX25 -> 6610i -> T630 -> A38 -> EL71 -> C260 -> D900i -> 6610i -> K800i -> D900i -> 6300 -> K750i -> E66 -> E51 -> Avila -> B2710
Mam defy i ogolnie jestem zadowolony. W pelnym sloncu raczej mozesz uzywac telefonu jako lusterka niz cos z niego odczytac, ale moze jak bys podkrecil bardziej jaskrawosc nie bylo by tak zle. Ja codziennie uzywam GPS i musze oszczedzac baterie, ale do konca dnia mi starcza.JarlB pisze:..
Czasami robie skany dokumentow i w tej roli aparat spelnia swoje wymagania zdjecia sa ostre i czytelne, a po konwersji na pdf wygladaja jak normalne skany dokumentow.
Przy kupnie pamieci polecam zainwestowac w jakas szybsza. Ja kupilem najtansza i telefon wyraznie zwolnil. Na dzwiek nie narzekam, ale koneserem nie jestem. Przewaznie slucham audiobookow. Sluchawki w zestawie sa marne - jezeli jestes wybredny - nie spodobaja Ci sie.
Twoim zdaniem, warto dopłacać do SE Xperia Go te 200zł czy może Defy+ jest lepsza? Wiadomo, co dwa rdzenie to nie jeden, ale ta rozdzielczość... Dodatkowo nie przepadam za tym timescape, motka wydaje się być troche lepsza, bardziej ogarnięta. Napotkałeś na jakąś niekompatybilność aplikacji z Google Play? Czy motka może posłużyć jako hotspot, bo spotkałem się z różnymi opiniami? Z góry dzięki.markoz7874 pisze:Defy
C45 -> 3100 -> t68i -> A70 -> S68 -> GX25 -> 6610i -> T630 -> A38 -> EL71 -> C260 -> D900i -> 6610i -> K800i -> D900i -> 6300 -> K750i -> E66 -> E51 -> Avila -> B2710
nie mam polecia. Ja mam tylko Defy i jedynie na jej temat moge sie wypowiadac.JarlB pisze:Twoim zdaniem, warto dopłacać do SE Xperia Go te 200zł czy może Defy+ jest lepsza?markoz7874 pisze:Defy
tak, ale raczej problem Wersji androida a nie telefonuJarlB pisze: Napotkałeś na jakąś niekompatybilność aplikacji z Google Play?
Tak, ale jak juz wczesniej wspominalem bateria nie jest szczegolnie mocna. Rozwiazaniem jest dokupienie wiekszej baterii z powiekszona obudowa ale tego rozwiazania nie sprawdzalem.JarlB pisze: Czy motka może posłużyć jako hotspot
Ja posiadam obecnie Motorolę Defy+, rok temu ponad miałem zwykłą Defy i mówiąc szczerze, że jeżeli ktoś nie chce się bawić w modyfikacje starej Defy to zakup nowszej jest bardzo dobrym posunięciem. Została poprawiona wydajność, aparat no i jest nowszy android. W porównaniu defy+ a xperia go bez zastanowienia brałbym defy+.
Nowa Huta Wolne Miasto!
Osobiście nie polecałbym tego telefonu... Ale jak kto lubi:)
Najnowsze - Wyświetlacz HTC a do tego Ekran dotykowy HTC w ofercie także ekrany do innych firm
gdybys jeszcze wyjasnil dlaczego?kubalis pisze:Osobiście nie polecałbym tego telefonu... Ale jak kto lubi:)
miałem defy a teraz mam go więc mogę porównać.
za go przemawia szybkość działania(nowszy system i lepszy proc oraz moim zdaniem lepsza nakładka)
za defy "pancerność"
defy mimo kilku upadków ostała się cało, go niestety po pierwszym ma rozbitą szybkę(dotyk na szczęście działa).
sorry nie zauważyłem, że to już "archeo"
za go przemawia szybkość działania(nowszy system i lepszy proc oraz moim zdaniem lepsza nakładka)
za defy "pancerność"
defy mimo kilku upadków ostała się cało, go niestety po pierwszym ma rozbitą szybkę(dotyk na szczęście działa).
sorry nie zauważyłem, że to już "archeo"