• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 118 z 182
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 182

#576536  autor: Damian67
 21 sie 2012, 19:52
ja czekam na tak popularny model jak... Nokia C5-00 również brak u GU

#576637  autor: PalonyLolek
 22 sie 2012, 09:16
Damian67, powinien być już na nowy tydzień bo wisi sporo zamówień na niego.

bartek2k9, w centrali nie ma go od dłuższego czasu, nie wiadomo kiedy będzie.
 #576648  autor: lolooo
 22 sie 2012, 10:47
Witam, mam pytania odnośnie przeniesienia numeru z T-mobile do Play. 25 listopada kończy mi się umowa z T-mobile, jak wiadomo 3 miesiące wcześniej można złożyć wniosek o przeniesienie numeru do Play czyli 25 sierpnia. Interesuje mnie oferta Super przejście do Play All Inclusive 95 zł . Jeśli zrobię to przez internet to dostane jeszcze dodatkowo 100 minut przez pół roku. I tu mam pytanie jak się to odbywa drogą internetową? teraz dostanę telefon? a dopiero po 25 listopada nastąpi przeniesienie do Play?

Pozdrawiam

#576651  autor: pakierhakierxd
 22 sie 2012, 10:55
Telefon dostaniesz od razu a 25 listopada nastąpi przeniesienie numeru i na karcie zamiast numeru tymczasowego pojawi się twój nr :)

Pozdrawiam :)

#576927  autor: chocostars
 23 sie 2012, 00:35
Witam, jestem tu nowa i prześledziłam kilkanaście ostatnich stron tego tematu i już wiem, że w celu uzyskania lepszej oferty, muszę wysłać wypowiedzenie, co też jutro uczynię.
Umowę mam do 28.11.2012, więc już po 28.08. będę mogła przedłużyć.

Ale mam jeszcze pytanie,
czy jeżeli chcę skorzystać z oferty AIM65 z rabatem 20zł, to mam dodatkowo szansę na jakąś zniżkę na telefon?
Czy nie ma możliwości otrzymania zniżki i na abonament, i na telefon?
Czy może przekonam konsultanta argumentami, że powinnam dostać coś więcej, bo:

-dotychczasową umowę miałam na 36mcy, a telefon zepsuł mi się tuż po zakończeniu gwarancji, po 24 mc-u umowy (zgłaszałam to w play, ale nic nie dało się zrobić), więc musiałam zainwestować w dodatkowy sprzęt;
-podpisując umowę korzystałam z abonamentu za 25zł, który już nie pamiętam jak się nazywał, w trakcie umowy zmieniłam ofertę na wyższą - LongPlay II 29 + Pakiet Smartfon 250 MB = 39zł m/c, a teraz znowu zmieniam na wyższy pakiet AIM o wartości 65zł;

warto negocjować, czy szkoda czasu, bo i tak mi nie obniżą?

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#576934  autor: enforte
 23 sie 2012, 01:22
infernovip pisze:Czy jest jakaś oferta GU bez telefonu na 12 miesięcy,która może konkurować ze zwykłą AIM 39zl? gdzie mam 400 minut i 1 GB internetu?
Z tego co czytam piszą ludzie ,że proponują im to samo tylko ,że na 12 miesięcy(tą samą umowę mogę mieć w salonie) Czyli nie ma możliwości zejścia trochę z abonamentu cenowo?
na 127 stronie tego wątku jest pełne zestawienie autorstwa rtx-a abonamentów dostępnych ze zniżkami po wysłaniu wypowiedzenia ;) Zniżki nie obejmują najniższych abonamentów, ale minut dostałbyś od groma płacąc nadal 39 ;)

#576935  autor: ciekawy
 23 sie 2012, 01:51
chocostars pisze:Witam, jestem tu nowa i prześledziłam kilkanaście ostatnich stron tego tematu i już wiem, że w celu uzyskania lepszej oferty, muszę wysłać wypowiedzenie, co też jutro uczynię.
Umowę mam do 28.11.2012, więc już po 28.08. będę mogła przedłużyć.

Ale mam jeszcze pytanie,
czy jeżeli chcę skorzystać z oferty AIM65 z rabatem 20zł, to mam dodatkowo szansę na jakąś zniżkę na telefon?
Czy nie ma możliwości otrzymania zniżki i na abonament, i na telefon?
Czy może przekonam konsultanta argumentami, że powinnam dostać coś więcej, bo:

-dotychczasową umowę miałam na 36mcy, a telefon zepsuł mi się tuż po zakończeniu gwarancji, po 24 mc-u umowy (zgłaszałam to w play, ale nic nie dało się zrobić), więc musiałam zainwestować w dodatkowy sprzęt;
-podpisując umowę korzystałam z abonamentu za 25zł, który już nie pamiętam jak się nazywał, w trakcie umowy zmieniłam ofertę na wyższą - LongPlay II 29 + Pakiet Smartfon 250 MB = 39zł m/c, a teraz znowu zmieniam na wyższy pakiet AIM o wartości 65zł;

warto negocjować, czy szkoda czasu, bo i tak mi nie obniżą?
zniżkę możesz mieć tylko jedną na abonament albo na tel, nie będzie dwóch zniżek, życie jest brutalne i nikogo nie obchodzi czy się zepsuł telefon czy nie, ten argument moim zdaniem napewno nie zadziała, musisz zdecydować czy bardziej opłaca się zniżka na abonament czy na tel.

#576954  autor: chocostars
 23 sie 2012, 08:50
@ciekawy
dzięki za odpowiedź, w takiej sytuacji to bardziej będzie mi się opłacało wziąć umowę bez telefonu, a telefon kupić na wolnym rynku

#576976  autor: Tiesto
 23 sie 2012, 10:50
Jak to już ktoś tutaj napisał, jako zniżkę na telefon możesz traktować fakt, że jego ceny będą brane z wyższego abonamentu.

#576980  autor: chocostars
 23 sie 2012, 11:18
W sumie racja, niby nie można wymagać za wiele,
ale ja też pracuję w obsłudze klienta (TV cyfrowa) i osoby z wypowiedzeniem,
dostają tak mocne oferty, żeby tylko utrzymać klienta - oczywiście po kilku kontaktach i odmowach, że widać, że na prawdę im zależy, a w Play - niekoniecznie,
no ale nie chcę odchodzić do konkurencji, więc trzeba brać co dają.

#576982  autor: Tiesto
 23 sie 2012, 11:26
Chyba masz rację. Nie wiem co prawda jakie są oferty w TV, ale oferty z GU w Play są przyzwoite. W każdym razie mnie przekonały.

Inna sprawa, że pomimo że miesiąc temu zgodziłem się na warunki, to do dziś nie mam aneksu ani nowego telefonu. W Play24 mam info że umowa się skończyła 21.08.2012. Na szczęście numeru działa :)

#576983  autor: l33t
 23 sie 2012, 11:41
Witam serdecznie.

Jako że złożyłem niedawno wypowiedzenie i otrzymałem ofertę z GU, chciałbym zapytać jak powinienem zadziałać w dalszym etapie, bowiem obecna propozycja jest dla mnie mało atrakcyjna (Stan Darmowy 49 ze zniżką 25% na 12 miesięcy i 9-miesięcznymi bezpłatnymi połączeniami w sieci).

Dotychczas korzystałem ze SD 59, ale nie ukrywam, że chciałbym przejść na AI MAX 75 - tyle że w cenie, która się tu przewija, tj. 55 zł/mies.

I niby jak wół w zgłoszeniu (i w przedstawionej mi ofercie) mam napisane, aby skontaktować się z numerem *500, ale to przecież standardowy namiar na obsługę klienta. A z tego co udało mi się tutaj przeczytać, sami konsultanci nie chcą/nie mogą przełączać dzwoniących na dział GU...

Więc mam teraz sporą zagwozdkę w temacie, jak jak powinienem to rozegrać, bo wedle wyliczeń Play'a (słusznych zresztą) moja umowa zostanie rozwiązana wraz z końcem września. A wspomnianą AI MAX 75 za 55 złotych byłbym w stanie wziąć od kopa (w sumie dla dwóch numerów, z których równocześnie poszło wypowiedzenie). A już najbardziej za tym abonamentem przemawia dla mnie fakt, że ceny telefonów są w nim ustalone zdecydowanie sensowniej.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

#576986  autor: Damian67
 23 sie 2012, 11:55
dzwoń *500 i w automatycznym menu leć aż dojdziesz do opcji przedłużenia umowy, mi tam zaproponowali ofertę GU.

#576990  autor: Pochi
 23 sie 2012, 12:06
A co można uzyskać z GU w abo. AL MAX dla firm bez telefonu. info na 127 stronie nie uwzględnia tej opcji.

#576998  autor: pakierhakierxd
 23 sie 2012, 12:21
All Inclusive Max 75 raczej otrzymasz za 65 jak się uda :),jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi ale raczej się nie mylę.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2012, 12:24 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#577001  autor: chocostars
 23 sie 2012, 12:23
@obserwator - z tego co ludzie tu piszą, przy AIM75 nie dostaniesz oferty 55zł, a 65zł,
przekeljam to, co było wczesniej:

wybierając ofertę SD 49 płacisz 29
wybierając ofertę SD 59 płacisz 49
wybierając ofertę ALL INC 59 płacisz 39
wybierając ofertę ALL INC 69 płacisz 59
wybierając ofertę ALL INC 89 płacisz 79
wybierając ofertę ALL INC MAX 65 płacisz 45
wybierając ofertę ALL INC MAX 75 płacisz 65
wybierając ofertę ALL INC MAX 95 płacisz 85

#577006  autor: janass
 23 sie 2012, 12:31
POMOCY PalonyLolek
Witam potrzebuję pomocy przedłużyłem umowe z play za posrednictwem GU na dwa numery na abonament Al Max 65 zł wczoraj przywiózł mi telefony kurier i podpisałem z nim umowy. dzisiaj patrze na swoje konto na play24 a mój telefon przeszedł na kartę . nie mogę teraz dzwonić nie posiadam środków na koncie co mam robić . zadzwoniłem z telefonu znajomego na *500 i po rozmowie z konsultantem jestem zszokowany . Konsultant stwierdził że to nie możliwe i nie może mi pomóc może tylko przyjąć zgłoszenie które rozpatrzą w ciągu 30 dni i dadzą znać. Co mam robić. Może pójde do salonu i podpiszę nowa umowę dostanę nowe telefony i nowy numer a te telefony które przywiózł mi kurier to prezent od Play

janass

#577009  autor: l33t
 23 sie 2012, 12:45
O, dzięki - zamotałem się widocznie i utkwiła mi w głowie oferta AI MAX 65, która właśnie jest przeceniona o te 20 zł (a przeglądałem już wcześniej 127. stronę tematu). Ale to w zasadzie odpada, bo i tak wydzwaniam koło 1200 minut na miesiąc w Play, więc Stan Darmowy potrzebuję na cały okres umowy.

Wedle tego, co piszecie - rozumiem, że faktycznie mam telefonować na *500 i być nieznośnie upierdliwym. Choć z drugiej strony zastanawiam się czy to aby na pewno skuteczna forma negocjacji ;)

Tak czy owak: albo pozostanę przy AI MAX 75, albo ewentualnie zastanowię się nad klasyczną opcją AI 69. Bo takie 65 zł na miesiąc to już w moim przypadku absolutne maksimum. Zobaczymy, czy uda mi się cokolwiek załatwić - acz nie ukrywam, że najwygodniej byłoby mi samemu poczekać na telefon z Back Office (GU), zamiast cyklicznie męczyć im bułę i jojczeć o przełączenie do odpowiedniego działu...

#577013  autor: tupta
 23 sie 2012, 12:52
a nie lepiej Ci wziąć AIM 65 ze zniżka 20 zł gdzie przez pół roku SD będzie za 0 zł? a później wykupić i płacić 55 zł?

#577017  autor: l33t
 23 sie 2012, 13:07
Co racja, to racja.

Właśnie nad tą opcją zacząłem myśleć - a już z pewnością w przypadku przynajmniej jednego z tych dwóch, wspomnianych wcześniej, abonamentów.

Tyle tylko, że zastanawiam się, jaką wówczas wybrać słuchawkę, bo tam są w sensownych cenach raptem trzy (dostępne) telefony: Huawei Ascend G300, Sony Xperia U albo ewentualnie LG Swift l7. Chociaż i tak dramatu nie ma, bo bywało gorzej. Natomiast rzeczywiście - ta oferta jest chyba najbardziej opłacalna, jeśli ktoś chce skorzystać z umowy wraz z aparatem. Chyba że dziabną mi sporo z tych oficjalnych 400. minut do innych sieci, które są w ofercie standardowej... ;)
  • Strona 118 z 182
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 182
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118