• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #576227  autor: max000
 20 sie 2012, 15:05
Czy istnieje (na androida) jakiś arkusz kalkulacyjny który umożliwia przeciąganie formuł, albo liczb w kolumnach/wierszach, tak jak w excelu na PC ( wpisuje =A1*2 w pierwszą; =A2*2 w drugą i przeciągam w dól, żeby samo się zapełniło np. do =A10*2).

Sprawdzałem już:
Documents to go
Office suite pro
Quickoffice pro
Smart office 2
Thinkfree office
e-droid cell

Z wymienionych w żadnym nie doszukałem się tej funkcji (może w ostatnim jest, ale nie miałem okazji sprawdzić pełnej wersji.

W "numbers" na ipada jest ta funkcja, ale ja szukam na androida :|

Zna ktoś jakieś inne? Zastanawiam się, czy wybrać małego laptopa na windows, czy tablet z androidem.

#576232  autor: remus77
 20 sie 2012, 16:21
Cześć.
Korzystałem tylko z dwóch przez Ciebie wymienionych arkuszy ale to zawsze był substytut Exela.
Wydaje mi się, że w Twoim przypadku rozsądniejszy będzie zakup laptopa z pakietem biurowym. Tablety na androidzie często (nie zawsze) nie są sprzętem do pracy.
A może chcesz czekać na Surface? :wink:

Ave!

#576294  autor: piechucki
 20 sie 2012, 21:03
Z "przeciąganiem" nie znalazłem, ale z "kopiuj" komórkę i "wklej" dla zakresu są (np. DocumentsToGo")

#576306  autor: max000
 20 sie 2012, 21:36
Dopiero teraz dowiedziałem się o tym windows surface. Zapowiada się ciekawie, gdyby kosztował z win8 do 2500zł to może bym kupił, ale nie róbmy off-topu.

--edit--

Testowałem jeszcze raz i w niektórych da się kopiować formuły i wklejać kilkukrotnie. Niestety we wszystkich funkcje są bardzo okrojone, lub brakuje wykresów. Pozostaje mi laptop, lub czekać na surface...