• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #575329  autor: Opisuk
 16 sie 2012, 15:46
Witam,

Dziś przyszedł mi telefon Sony Ericsson Live With Walkman kupiłem go na allegro jako 'używany' wszystko działa poprawnie lecz jest jeden problem mianowicie internet nie działa gdy wchodzę w niego wyskakuje mi " Strona internetowa jest nie dostępna" i na dole "Oto kilka sugestii:" Te sugestie są następujące:
- Upewnij się, że w urządzeniu jest sygnał i połączenie transmisji danych.
- Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
- Wyświetl kopię zapasową strony internetowej z serwisu Google. ( nie wiem o co chodzi).

Wykupiłem nawet pakiet internetowy bez ograniczeń (sieć plus)

Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2012, 16:40 przez Opisuk, łącznie zmieniany 1 raz.

#575330  autor: Realista
 16 sie 2012, 16:07
Skonfiguruj ustawienia sieci - zakładka ustaw swój telefon na stronie operatora

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#575340  autor: orson_dzi
 16 sie 2012, 16:44
Albo z innej strony, może trzeba postawić ptaszka przy czymś takim jak "Transmisja danych po sieci".

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#575391  autor: Opisuk
 16 sie 2012, 18:56
Mam włączone przesyłanie danych i mam sieć, proszę o pomoc.
Mam do wyboru trzy tryby sieci które wybrać?
-Tylko WCDMA,
-Tylko GSM,
-Tylko WCDMA (preferow.)/GSM ( mam to wybrane)

#575396  autor: Xy
 16 sie 2012, 19:12
Masz na górnej belce po lewej stronie od ikony zasięgu ikonkę "E" lub "H" ze strzałkami? Jeśli masz na 100% włączony przesył danych i nie ma ikonki, a strony się nie otwierają to zwyczajnie wyłącz i włącz telefon. W mojej Xperii czasem dzieją się takie jaja i restart urządzenia pomaga.
Z podanych trybów masz dobry wybrany.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#575417  autor: Opisuk
 16 sie 2012, 20:29
Nie, nie mam literki "E" Ani "H" mam tak jak by tak satelitę. Ponowne zresetowanie telefonu nie rozwiązało problemu ;/

[ Dodano: 2012-08-16, 23:56 ]
Jak wchodzę w "Operatorzy sieci" to wyszukuje mi sieć i wybieram 3GPlus a nie powinno być samo Plus? Słyszałem, że 3GPlus działa tylko w dużych miastach ja mieszkam w mieście do 8tyś ludzi. Proszę o pomoc.

#575485  autor: NokiaUser
 17 sie 2012, 08:06
Masz 3 opcje do wyboru:
1. Skorzystać z tej strony: www.plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/
2. Wysłać SMS pod nie wiem czy płatny numer 9988 o treści selive apn.
3. Skorzystać z tego poradnika:
1. Sprawdź w ustawieniach swojego telefonu czy
opcja transmisji danych pakietowych jest włączona. 2. Będąc na ekranie głównym Menu -> Ustawienia - > Sieci zwykłe i bezprzewodowe 3. Wybierz Sieci komórkowe -> Punkty dostępowe 4. Wybierz Menu -> Nowa nazwa APN, a następnie w zależności od konfigurowanej usługi: Internet Nazwa: Plus APN: plus Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default lub internet Przycisk wstecz i wybrierz nowy APN zieloną kropką