• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #575445  autor: m198989
 16 sie 2012, 22:42
Witam, obecnie mam telefon stacjonarny bez neostrady w tp/Orange , umowa już po czasie określonym. Chciałem przejść na stacjonarny w t-mobile do tego dołożyć internet po kablu z routerem. I chciałbym się właśnie dowiedzieć jak wygląda takie przejście do innego operatora. Zamawiam w t-mobile i po minięciu kolejnego pełnego cyklu rozliczeniowego w orange za telefon przełączą mnie już do t-mobile? Chodzi mi szczególnie o to czy może zostać zawieszony telefon stacjonarny podczas tej zmiany, np. na kilka dni?

#575524  autor: Vieslav
 17 sie 2012, 10:37
Nie odczujesz zmiany operatora telefonu. Zawsze obowiązuje jeden pełny okres rozliczeniowy jako okres wypowiedzenia u dotychczasowego operatora. Jeśli np złożysz zlecenie przeniesienia dzisiaj, papiery dojdą do tp w sierpniu to wrzesień będzie okresem wypowiedzenia i od października będziesz w t. Ale jeśli np tp otrzyma papiery 1 września to już październik będzie okresem wypowiedzenia a od listopada telefon będzie przeniesiony.
Jeśli chodzi o internet to również przejście powinno być płynne ale pod warunkiem, że zostanie odpowiednio wcześnie podpisana umowa (minimum dwa tygodnie przed końcem neostrady).

#577497  autor: alex1155
 25 sie 2012, 11:28
Czy można przejść z telefonem stacjonarnym i internetem do t mobile z netii, której usługi działają na linii tp. Ciekawa jest oferta z laptopem, ale ceny telefonu stacjonarnego w orange są nie do przyjęcia, a jeden z konsultantow t mobile mówił mi, że o ile z internetem nie będzie problemu, o tyle z telefonem tak.