• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 19 z 22
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

#574761  autor: lee
 13 sie 2012, 18:32
NokiaUser, haha :mrgreen: :mrgreen:

#574764  autor: ciekawy
 13 sie 2012, 18:37
lee pisze:ciekawy, i na start 1GB gratis...
ale potem jak doładowuje to korzystniej wychodzi limit w starym Lubię to, a w RedBull to tylko jednorazowo masz na start, potem niższe limity niż w starym Lubię to jak doładowujesz.
NokiaUser pisze:...oraz darmowe 222 SMS-y do wszystkich sieci przyznawane co miesiąc przez pół roku...
podajesz błędną informacje, 222 sms-y przez pół roku jeśli aktywujesz co meisiąc, naprawde możesz wykrorzystać 6 pakietów po 222 sms-y w miesiąc, dwa, trzy, w ile chcesz, poprostu 6 pakietów po 222 sms-y jest darmowych, w jakim czasie to wykorzystasz zależy od ciebie. jak wykorzystasz te darmowe pakiety to jak będziesz robił doładowania to będziesz miał gorsze warunki niż w starym Lubię to.
NokiaUser pisze:Można kupować co miesiąc pakiet nielimitowanych SMS-ów, ale można też przenieść numer z Red Bull Mobile do innej sieci i z powrotem do Red Bull Mobile i znowu mieć 1 GB na start i 222 SMS-y co miesiąc przez pół roku.
można ale to jest długa i męcząca zabawa w biurokracje, w podawanie danych, czekanie aż numer przejdzie z sieci do sieci, nie wiem czy nie lepszą opcją jest kupienie nowego startera, tylko, że trzeba płacić za nowy starter, a jak przenosisz nr do Red Bull to płacisz też za starter ?
jakby nie było jest wybór biurokracja albo brak biurokracji i nowy starter, jedno i drugie mało wygodne bo w pierwszym przypadku zmiany sieci mogą być chwilowe trudności z dodzwonieniem się do kogoś albo z tym, że ktoś kto przenosi numer może nie odebrać sms-a, a jak kupisz nowy starter to musisz podać numer znajomym, obydwa rozwiązania jak dla mnie są do kitu.
i czy da się przenieść numer z PLAY do Red Bull i z Red Bull do PLAY ?

#574795  autor: Edmund
 13 sie 2012, 22:00
ciekawy, nie da się przejść z Play do Red Bulla. Co do przechodzenia do Red Bulla na kartę - musiałbym to wypróbować. Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#574816  autor: ciekawy
 13 sie 2012, 23:51
Edmund

czyli słusznie pisałem, że obydwa rozwiązania, żeby korzystać z pakietów darmowych RedBulla, które ta sieć daje na początku są złym pomysłem i lepiej jest skorzystać ze starej taryfy w PLAY Lubię to, żeby mieć lepsze warunki później po doładowaniu.

#574839  autor: Edmund
 14 sie 2012, 01:35
Żeby nie było - miałem na mysli, że nie da się przejść z Playa do RedBulla bezpośrednim kodem tylko trzeba "na okrętkę" przez inną sieć jak w przypadku Heyah <-> Tak-Tak.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#574841  autor: sa
 14 sie 2012, 02:25
Ciekawy @ owszem Stare lubię to jest dobrą ofertą , nawet miałam tą ofertę i nie udało mi się miesięcznie zużyć więcej niż 70-80mb mimo że dużo na necie siedziałam..ale dla kogoś kto ma smartfona to idealna oferta ,dla innych niekoniecznie, chyba że chcą korzystać z tej karty do modemu.
Ja np.w Red bullu widzę zalety np.pakiet 66minut za 11zł co jest moim zdaniem lepsze niż pakiet 30min za 6zła czy 10zł za 5zł..a na pewno wygodniejszy.Do tego w red bulll też można za 10zł mieć nielimitowane sms do wszystkich sieci..
A za doładowanie np.za 50zł te 500mb dla mnie spokojnie starczyłoby na 5m-cy i jeszcze pewnie zostało..mimo że mój telefon ma hspa..a biegać i szukać starego startera to już kwestia gustu...i chęci..Osobiście red bull jest 100razy lepszy niż tak tak a i pewnie dla niektórych lepszy od heyah i innych konkurencyjnych ofert.Choć Stare lubię to jest od red bulla lepsze w sensie wielkości gratisu netowego,podobnie jak nowe..
http://www.redbullmobile.pl/oferta/dodatkowe-pakiety/
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/

#575060  autor: ciekawy
 15 sie 2012, 00:28
sa

zamiast mieć mniej za to samo doładowanie lepiej mieć więcej, więc dalej uważam, że lepiej korzystać ze starej taryfy lubię to niż z Red Bul bez przeliczania ile MB/GB się wykorzysta, ważne, żeby czuć się swobodnie podczas korzystania z telefonu bo jeśli przyjdzie potrzeba skorzystania z większej ilości MB to wtedy nie okaże się, że paczka jest za mała tylko będzie można swobodnie korzystać z netu w smartfonie.

#575072  autor: sa
 15 sie 2012, 01:47
Ciekawy nie wiem jak Kazio korzysta z fona ale dla mnie LT to marnotrawienie mb..Pamiętaj każdy ocenia ofertę pod siebie.. :wink:

#575116  autor: Kazio1616
 15 sie 2012, 13:48
Panowie i Panie (jeśli są) :) Mi nie chodzi o kupno nowego startera tylko przeniesienie numeru więc stare Lubie To raczej odpada. Wracając do kwestii telefonu bo została wyżej poruszona. Obecnie mam K800i ale w niedługim czasie chcę zmienić na smartphona jeszcze nie wiem dokładnie jakiego. I teraz kolejne moje pytanie, które sobie zadaje po przeczytaniu waszych postów to czy wziąć nowe Lubie To czy wybrać Red Bull Mobile

#575120  autor: NokiaUser
 15 sie 2012, 13:57
To zależy na czym ci bardziej zależy - na większym bonusie, czy na dłuższej ważności konta, no i na jakich pakietach?

#575156  autor: sa
 15 sie 2012, 16:45
Jak będziesz brał smarta to bierz Nowe LT większy bonus na net, a aby nauczyć się sprawnie korzystać z smarta(aplikacje i aktualizacje co zżerają neta) będą ci potrzebne mb a tu nawet dodatkowy pakiet masz lepszy, bo za 10zł 1gb oprócz podstawowego bonusa..Jakbyś został na k800i to stawiałabym na RB ale w tym przypadku pnk LT jest lepszym wyborem zwłaszcza że będziesz nowym użytkownikiem smarta a wiec siłą rzeczy będziesz mieć większe zapotrzebowanie na net a przy tych samych kwotach to lepiej brać większy bonus netowy..

#575196  autor: KC-KARLOS
 15 sie 2012, 20:37
sa, NokiaUser, Kazio1616, ciekawy, o starym i Nowym LT piszemy w odrębnym wątku!
Kto woli jednorazowe pakiety SMS i jednorazowe 1 GB ważne rok (potem promocje nie są już dostępne) i mniejszy bonus MB za zasilenie w RBM - jego wybór.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#575203  autor: lee
 15 sie 2012, 20:50
Karlos20, i wartości dodane samej marki RBM

#582862  autor: treeev
 17 wrz 2012, 12:29
Mam starter Rddbull mobile, wysłałem kod włączający bonusowy internet 1GB. Potem zasililem konto za 10zl. Kiedy wklepie kod *107# mam informacje stan promocyjnego konta transmisji danych to 100mb. Jak sprawdzić ile MB z tych 100 zostało już wykorzystanych.

#582873  autor: NokiaUser
 17 wrz 2012, 14:00
treeev, no właśnie kodem *107#. :) Jak wpiszesz ten kod to wyświetla ci się ile ci jeszcze pozostało.

#582941  autor: treeev
 17 wrz 2012, 18:09
Okazuje sie ze sprawdza sie *108# 'wtedy jest pokazywany zuzyty transfer od 1gb,kiedy sprawdzam *107# caly czas pisze 100mb.Btw'jesli teraz prekrocze te 100mb to net sie wylaczy?

#583070  autor: bolek2004
 18 wrz 2012, 03:53
Powinien być lejek. Net będzie działał ale z małą prędkością. Z tego co pamiętam jest 32kb/s.

#583236  autor: KC-KARLOS
 18 wrz 2012, 20:30
treeev,
*107# - to stan wykupionych pakietów netowych + pakietów otrzymanych za zasilenie.
*108# - stan extra 1 GB ważnych rok - pakiet jednorazowy
Najpierw schodzą środki z promo 1 GB, a potem z salda *107#, po jego przekroczeniu, jest lejek do 32 kbit/s.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#583986  autor: ganc2
 21 wrz 2012, 23:53
Przy kasowaniu startera jest jakaś różnica czy kasjerka zeskanuje kod z napoju dołączonego do startera czy ten z tektury? Bo jeśli dodawane napoje nie są oznaczone specjalnie, by sie różnić od zwykłych, to jest mała luka. Można wtedy dostać starter za 9zł za cenę napoju, koło ~~4zł

#583994  autor: Edmund
 22 wrz 2012, 00:13
ganc2, sprawdzę to :)

Plus na Kartę
  • Strona 19 z 22
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22