- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Z tego co można przeczytać na telepolis oraz z mojego, prawie 10 letniego stażu w erze/TM, wypowiedzenie umowy na piśmie nie skutkuje korzystniejszą ofertą, niż dostałbyś w SUK.ciekawy pisze:thonka
to nie jest w T tak, że po wypowiedzeniu umowy T daje od razu lepszą ofertę albo, że brak wypowiedzenia w systemie nie daje opcji lepszej oferty ?
W praktyce oferta SUK jest bardzo porównywalna ze standardową ofertą Playa. Oczywiście uzależnione to jest od sposobu analizowania oferty i własnych preferencji.
Ostatnio pojawiają się w tym wątku komentarze, że SUK/BOA udziela 50% rabatów na każdy model telefonu przy przedłużeniu. Dotyczy to bardzo wysokich abonamentów, więc ja wypowiedzieć się nie mogę, bo takiej oferty nie potrzebuję.
Warto dodać, że nawet te ewentualne 50% jest brane od ceny katalogowej aparatu, która to jest dość abstrakcyjna 
Taka Xperia S kosztuje katalogowo około 2300, czyli z wyjątkowym upustem wyniesie 1150, podczas gdy nowa nie w salonie operatora kosztuje około 1500 złotych...

Taka Xperia S kosztuje katalogowo około 2300, czyli z wyjątkowym upustem wyniesie 1150, podczas gdy nowa nie w salonie operatora kosztuje około 1500 złotych...
Czy SUK daje jakiś upust w taryfach Rodzinnych na pakiet obniżający koszty -> USŁUGA WYBRANE OSOBY?
W cenniku standardowym jest podana cena 10,09zł za 200 minut (LINK)
Zależy mi na dodatkowym pakiecie minut do wykorzystania na telefony stacjonarne (generalnie na JEDEN nr stacjonarny).
Chyba, że znacie jakiś "inny" sposób/usługę na "swobodne" rozmowy na stacjonarne.
Nowy abonament ma oscylować w kwocie 60zł.
W cenniku standardowym jest podana cena 10,09zł za 200 minut (LINK)
Zależy mi na dodatkowym pakiecie minut do wykorzystania na telefony stacjonarne (generalnie na JEDEN nr stacjonarny).
Chyba, że znacie jakiś "inny" sposób/usługę na "swobodne" rozmowy na stacjonarne.
Nowy abonament ma oscylować w kwocie 60zł.
50% upustu jest brane od ceny danego telefonu w taryfie multimedialnej. Ja za iPhone'a 4s 32GB zapłaciłem 549,50 zł w taryfie Rodzina 170.Indoctrine pisze:Warto dodać, że nawet te ewentualne 50% jest brane od ceny katalogowej aparatu, która to jest dość abstrakcyjna
Co za bzduryIndoctrine pisze:Warto dodać, że nawet te ewentualne 50% jest brane od ceny katalogowej aparatu, która to jest dość abstrakcyjna

50 % zniżki jest od ceny z oferty multimedialnej.
Nie wiem jakie są kryteria otrzymania takiego bonusu.
Napisałem maila do iboa i w odpowiedzi zaproponowali mi za 45zł - 240 minut + 250mb internet i z tego co czytam to jest max co oferują przy przedłużaniu tak? Jak tak to przedłużam tylko czekam na cennik bo tego to już mi nie dołączyli. I tu pytanko do osób, które właśnie taką umowę przedłużały po ile braliście XPERIE NEO V (bo w cennikach co były wklejane na poprzednich stronach jest za 329) albo jaki inny tel warto wziąć?
Czy poczekać do końca umowy bo kończy mi się jakoś w grudniu i wtedy kombinować - jakieś świąteczne promocje itp? Czy na takie raczej nie liczyć?
Czy poczekać do końca umowy bo kończy mi się jakoś w grudniu i wtedy kombinować - jakieś świąteczne promocje itp? Czy na takie raczej nie liczyć?

Ostatnio zmieniony 13 sie 2012, 17:15 przez lukasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Za kilka dni będę mógł przedłużyć sobie umowę.
Obecnie mam ofertę sim bez telefonu 80 minut za 19zł
rachunki średnie 100-150
Większość tej kwoty to nic innego jak doładowania konta z telefonu z rachunkiem praktycznie 130zł to same doładowania które robię znajomym.
Czy płacąc miesiąc w miesiąc t-mobile 100-150zł mogę liczyć na dobra ofertę
-chodzi mi o ofertę bez telefonu z abonamentem albo za 19zł lub 30zł
ps. co sie składa na dobra ofertę bo staż nie ma tutaj nic do rzeczy
czy na dobra ofertę wliczają sie również takowe doładowania z abonamentu??
co jeszcze można zrobić aby otrzymać jeszcze lepsze warunki przedłużenia możecie cos podpowiedzieć??
Obecnie mam ofertę sim bez telefonu 80 minut za 19zł
rachunki średnie 100-150
Większość tej kwoty to nic innego jak doładowania konta z telefonu z rachunkiem praktycznie 130zł to same doładowania które robię znajomym.
Czy płacąc miesiąc w miesiąc t-mobile 100-150zł mogę liczyć na dobra ofertę
-chodzi mi o ofertę bez telefonu z abonamentem albo za 19zł lub 30zł
ps. co sie składa na dobra ofertę bo staż nie ma tutaj nic do rzeczy
czy na dobra ofertę wliczają sie również takowe doładowania z abonamentu??
co jeszcze można zrobić aby otrzymać jeszcze lepsze warunki przedłużenia możecie cos podpowiedzieć??
INTERNET Beskid Media 1GB/300mb
Witam,
przeczytałam kilkadziesiąt stron wstecz.
Też aktualnie kończy mi się umowa.
Czy jest gdzieś dostępny cennik telefonów w opcji dla SUK?
Abonamenty mam "wybrane", chciałabym wiedzieć jaką cenę dla danego telefonu jest w stanie zaoferować dla mnie SUK.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
przeczytałam kilkadziesiąt stron wstecz.
Też aktualnie kończy mi się umowa.
Czy jest gdzieś dostępny cennik telefonów w opcji dla SUK?
Abonamenty mam "wybrane", chciałabym wiedzieć jaką cenę dla danego telefonu jest w stanie zaoferować dla mnie SUK.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!
klabar, ze zwyklego cennika z taryfy multimedialnej (pierwsza tabelka).
link "Załącznik cenowy do ofert wymiany telefonu na taryfach Rodzinnych" na tej stronie: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /gwarancja
link "Załącznik cenowy do ofert wymiany telefonu na taryfach Rodzinnych" na tej stronie: http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /gwarancja
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
klabar
cennik telefonów w opcji dla SUK przypuszczam, że nie jest dostępny dla klientów bo z tego co wiem to czasem sieć moze obniżyć cene telefonu i całkiem możliwe, że w tych tabelkach które SUK pewnie ma jest cena i być może jest zaznaczone do ilu zł mogą obniżyć cene telefonu i z tego powodu te cenniki mogą być niedostępne dla klientów.
moim zdaniem zobacz w oficjalnym cenniku dla nowych klientów ceny telefonu i orientacyjnie możesz próbować negocjować cene telefonu na przedłużenie umowy.
cennik telefonów w opcji dla SUK przypuszczam, że nie jest dostępny dla klientów bo z tego co wiem to czasem sieć moze obniżyć cene telefonu i całkiem możliwe, że w tych tabelkach które SUK pewnie ma jest cena i być może jest zaznaczone do ilu zł mogą obniżyć cene telefonu i z tego powodu te cenniki mogą być niedostępne dla klientów.
moim zdaniem zobacz w oficjalnym cenniku dla nowych klientów ceny telefonu i orientacyjnie możesz próbować negocjować cene telefonu na przedłużenie umowy.
eh... i po co tak teoretyzujesz jak w ogole nie masz pojecia o czym piszesz? o przedluzeniach w erze/TM napisalismy tu spokojnie z 500 stron i zawsze do wszystkiego byl cennik i nigdy nie byl on tajemnica - dawniej, gdy nie byl on na stronie, byl zalaczany do maili z oferta.ciekawy pisze: moim zdaniem zobacz w oficjalnym cenniku dla nowych klientów ceny telefonu i orientacyjnie możesz próbować negocjować cene telefonu na przedłużenie umowy.
cennik dla przedluzajacych z oferty SUK jest ogolnie dostepny i jest to cennik telefonow jak na przedluzeniu ze zwykla taryfa multimedialna i w zdecydowanej wiekszosci przypadkow ceny te nie podlegaja ZADNEJ NEGOCJACJI chyba, ze chodzi o jakis wysoki abonament i jest to napisane na pierwszej stronie... wystarczy tylko troche sie wyslic.
na wszystko musza byc cenniki i regulaminy. to nie targ, ze kazdy negocjuje indywidualnie. nawet promocyjne taryfy biznesowe, ktore reklamuja jako "negocjowane" sa uregulowane w dosc scisly sposob odpowiednimi regulaminami.
matman83, nie ma takiej opcji, by dostac znizke na jakis pakiet o ile nie jest on wypisany w tresci promocji (teraz sa promowane 1000 sms/mms oraz 2os. siec rodzinna).
wybrana osobe 200 mozesz obnizyc do ok. 8zl wybierajac opcje na min. 6 miesiecy. jezeli bardzo zalezy Ci na tym stacjonarnym, a 200 minut to za malo zawsze jest opcja za 16zl z 1000 minut tylko czy to jest sensowne? zostanie Tobie ca. 44zl czyli na ew. oferte R40 z 240 minutami do wszystkich.
IMHO lepszym wyjsciem w twoim przypadku jest delfin w orange za 60zl z 5 pakietami. 270 minut do wszystkich (150 + 4 pakiety po 30 minut) + 1200 minut na jeden stacjonarny (1 pakiet)
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Mam pytanie odnośnie oferty Smartfonowa okazja
W tej taryfie chciałbym sobie przedłużyć umowę- poinformowaliście mnie że przedłużenie umowy z tylko sim w t-mobile bez telefonu sie nie opłaca.
Interesuje mnie telefon Samsung Galaxy S III abo za 99zł na 30 miesiecy telefon koszt 500zł.
czy jest możliwość obniżenia ceny telefonu i co jeszcze mogę otrzymać w ramach przedłużenia umowy w smartfonowej okazji??
W tej taryfie chciałbym sobie przedłużyć umowę- poinformowaliście mnie że przedłużenie umowy z tylko sim w t-mobile bez telefonu sie nie opłaca.
Interesuje mnie telefon Samsung Galaxy S III abo za 99zł na 30 miesiecy telefon koszt 500zł.
czy jest możliwość obniżenia ceny telefonu i co jeszcze mogę otrzymać w ramach przedłużenia umowy w smartfonowej okazji??
INTERNET Beskid Media 1GB/300mb
@hans1054 dwa miesiące temu rozmawiałem z SUK na ten temat i poinformowano mnie, że nie ma możliwości negocjowania w Smartfonowej Okazji. Nie sądzę żeby coś od tej chwili się zmieniło. Ja czekam do nowego cennika i jak nie znajdę nic ciekawego dla siebie to zmykam do innej sieci.
Na początku była cisza, a wokół niej ciemność
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix
Potem mrok przeszył okrzyk światła i powstał chaos
Gdy wypalił się jego ból, powstał Świat ...
MattRix
klabar, no tak to nie podlegaja negocjacji.
Niemcy wcale nie maja tak tanio jak przeliczysz na zlotowki, a niestety nasi operatorzy placa za sprzet tyle samo jak nie wiecej niz zagraniczni operatorzy (roznice kursu, slabsza sila nabywcza zlotowki niz euro), a przyklad Anglii jest w ogole oderwany od realiow europejskich, bo rynek jest tam bardzo konkurencyjny, choc i tak ostatnimi czasy zaczeto tam promowac 24 miesieczne kontrakty zamiast standardowych 18 miesiecy.
nie mowiac juz o taryfach - tu jeden z dociekliwych chcial wiedzec jakie sa warunki w Niemczech - http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=61179
masz napisane jakie te oferty sa super.
a ze zarabiamy relatywnie mniej... operatora placacego europejskie stawki za sprzet to nie interesuje...
Niemcy wcale nie maja tak tanio jak przeliczysz na zlotowki, a niestety nasi operatorzy placa za sprzet tyle samo jak nie wiecej niz zagraniczni operatorzy (roznice kursu, slabsza sila nabywcza zlotowki niz euro), a przyklad Anglii jest w ogole oderwany od realiow europejskich, bo rynek jest tam bardzo konkurencyjny, choc i tak ostatnimi czasy zaczeto tam promowac 24 miesieczne kontrakty zamiast standardowych 18 miesiecy.
nie mowiac juz o taryfach - tu jeden z dociekliwych chcial wiedzec jakie sa warunki w Niemczech - http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=61179
masz napisane jakie te oferty sa super.
a ze zarabiamy relatywnie mniej... operatora placacego europejskie stawki za sprzet to nie interesuje...
Witam, mam pytanie do szanownych forumowiczów:
co mogę wynegocjować w BOA / SUK, chcąc obniżyć koszty?
Obecnie posiadam R40, a w tym: 205 minut do wszystkich (55,45 brutto po zmianie vat na 23%), 500sms/mms za 5,04 pln i 1000 minut do 3 osób (2 do t-m, 1 na nr stacjonarny) za 10,09 pln. Łącznie 70,58 pln brutto. Generalnie nie przekraczam 80-90 pln. Zależy mi na obniżeniu kosztów no i zachowaniu dużej liczby minut na 1 numer stacjonarny. Aneks do umowy raczej bez telefonu.
co mogę wynegocjować w BOA / SUK, chcąc obniżyć koszty?
Obecnie posiadam R40, a w tym: 205 minut do wszystkich (55,45 brutto po zmianie vat na 23%), 500sms/mms za 5,04 pln i 1000 minut do 3 osób (2 do t-m, 1 na nr stacjonarny) za 10,09 pln. Łącznie 70,58 pln brutto. Generalnie nie przekraczam 80-90 pln. Zależy mi na obniżeniu kosztów no i zachowaniu dużej liczby minut na 1 numer stacjonarny. Aneks do umowy raczej bez telefonu.
Widzę, że wszystko się dynamicznie zmienia, a ja jeszcze nie przedłużyłem umowy.
W związku z tym mam kilka pytań (najlepiej jakby odpowiedział jakiś Pracownik T-Mobile):
1. Czy jest jakiś SUK-owy cennik telefonów DLA BIZNESU - SUK chyba w biznesie nie bierze cen z multimedialnej?
2. Czy mógłby ktoś podlinkować (albo sprawdzić mi na PW niektóre ceny telefonów) aktualny cennik telefonów w Pakiecie dla Biznesu + 25% Pakiet wartościowy
3. Czy rzeczywiście jest 50% rabat na aparat w SUK? Czy jeżeli wziąłbym PdB+25%, to ewentualny rabat byłby liczony od +25 czy +50?
4. Czy aktualnie SUK udziela 10% rabatu na abonament? Jeżeli tak, czy rabat na abonament i rabat na telefon łączą się?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!
W związku z tym mam kilka pytań (najlepiej jakby odpowiedział jakiś Pracownik T-Mobile):
1. Czy jest jakiś SUK-owy cennik telefonów DLA BIZNESU - SUK chyba w biznesie nie bierze cen z multimedialnej?
2. Czy mógłby ktoś podlinkować (albo sprawdzić mi na PW niektóre ceny telefonów) aktualny cennik telefonów w Pakiecie dla Biznesu + 25% Pakiet wartościowy
3. Czy rzeczywiście jest 50% rabat na aparat w SUK? Czy jeżeli wziąłbym PdB+25%, to ewentualny rabat byłby liczony od +25 czy +50?
4. Czy aktualnie SUK udziela 10% rabatu na abonament? Jeżeli tak, czy rabat na abonament i rabat na telefon łączą się?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!