• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 191 z 217
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 217

#573764  autor: adeek
 09 sie 2012, 09:17
Witam,

Z góry przepraszam jeśli podobne pytanie już padło ale jestem w trasie i korzystam z małego ekraniku w telefonie więc ciężko mi jest przeglądać strony wstecz :) Pilnie muszę wymienić telefon ze względu na uszkodzenie poprzedniego i właśnie rozmawiałem z t-mobile. Zaproponowali mi taryfę Nowa Firma 410 w cenie 98brutto czyli domyślam się że jest to normalna cena.. Telefon Xperia P za 49zł.

Pytanie brzmi ile mogę ugrać od nich bo 98zł to trochę dużo porównując do tego co teraz mam (pakiet biznes 120 Netto za który płacę niecałe 70zł brutto)

Proszę o odpowiedź bo jeśli dziś do 12 się do nich odezwę to mogę liczyć na jutrzejszą przesyłkę z telefonem a to by mi pasowało bo w sobotę wyjeżdżam w kolejną dłuższą trase :)

Pozdrawiam

#573794  autor: Marens
 09 sie 2012, 10:59
adeek pisze:Proszę o odpowiedź bo jeśli dziś do 12 się do nich odezwę to mogę liczyć na jutrzejszą przesyłkę z telefonem a to by mi pasowało bo w sobotę wyjeżdżam w kolejną dłuższą trase :)
Jak będziesz dobrze argumentował to konsultant zapisze ofertę na koncie i będziesz mógł zrealizować osobiście aneks w jakimkolwiek punkcie T-Mobile.

#573844  autor: adeek
 09 sie 2012, 15:16
Jak będziesz dobrze argumentował to konsultant zapisze ofertę na koncie i będziesz mógł zrealizować osobiście aneks w jakimkolwiek punkcie T-Mobile.
Ciekawe, będę musiał z tego skorzystać. To jak Panowie na jaki rabat można liczyć w pakiecie Nowa Firma 410 ?
[/quote]

#574008  autor: kryl4
 10 sie 2012, 10:28
Przedłużyłem na następujących warunkach dwa numery:

1. Rodzina 60 - 59 zł, + telefon w standardowej cenie z cennika multimedialnego - przedłużyłem 6 miesięcy przed końcem umowy
2. Rodzina 170 - 170 zł (1500 minut i 250 paczka danych)+ 50% zniżki na każdy telefon z oferty multimedialnej - przedłużyłem rok przed zakończeniem umowy.

Pozdrawiam.

#574068  autor: vespero
 10 sie 2012, 13:53
Witam.

Do poprzednika w jaki sposób udało Ci się uzyskać rabat na abonament i telefon naraz.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z rabatami na telefon dotąd nie można było nic zrobić z cena telefonu jak to teraz wygląda ?

Pozdrawiam.

#574103  autor: willy26
 10 sie 2012, 15:00
vespero pisze:Witam.

Do poprzednika w jaki sposób udało Ci się uzyskać rabat na abonament i telefon naraz.
Czy ktoś jeszcze spotkał się z rabatami na telefon dotąd nie można było nic zrobić z cena telefonu jak to teraz wygląda ?

Pozdrawiam.
Z góry przepraszam znawców za być może niefachowe określenia. Ale ustaliłem, że taki dodatkowy 50% rabat na telefon jest możliwy przy wysokich taryfach i przy średnich miesięcznych bieżących kosztach około 200zł. Z tym, że na kwotę tę składają się nie tylko Twoje połączenia wychodzące ale również przychodzące. Ja płacę teraz około 110zł i nawet gdybym przy przedłużaniu umowy zdecydował się na najwyższą taryfę nie dostałbym tego rabatu. Ponieważ TMobile za mało na mnie zarabiało na połączeniach przychodzących :)
Pozdrawiam!

#574109  autor: kryl4
 10 sie 2012, 15:34
vespero pisze:Witam.

Pozdrawiam.
Na tym numerze rachunki oscylowały w granicach 200 zł. Konsultant z Suk sam zaproponował taki rabat, motywujaąc to bardzo długim stażem i wysokimi rachunkami. Generalnie chciałem przedłużyć tylko ten numer za 59 zł, ale otrzymałem dodatkowo taką ofertę.

#574129  autor: adeek
 10 sie 2012, 16:57
Dziwi mnie fakt iż miałeś rok do końca umowy. Mnie ledwo się udało przedłużyć 5 miesiący przed końcem także gratulację. Dodam iż mój staż w t-mobile to jakieś 15 lat ( w zasadzie to prawie od początku powstania), 5 abonamentów i mimo wszystko warunki przedłużenia nie były takie super jak w zeszłym roku :)

#574133  autor: Guard
 10 sie 2012, 17:18
Witam
Jestem tu nowy i walcze o dobre warunki przedłużeniowe z Tmobile.Interesuje mnie oferta biznesowa. Chcę także otrzymać telefon Samsung Galaxy S3 ewentualnie Ipone 4s 16Gb.( chciałbym zapłacić maksymalnie 500-600zł za niego ) a abonament mogę płacić w wysokości 100-130zł
Umowa kończy mi się w styczniu i narazie robią mi straszne problemy. Że mogą zaoferować ofertę z telefonem dopiero 3,5 miesiąca przed zakończeniem poprzedniej umowy. Mam wrażenie że każdy konsultant mówi mi co innego.
Co robić ? Narazie pisze z nimi @. Jak wy załatwiacie nowe oferty ? Dzwonić do nich czy spraway załatwiacie @?
Dzięki

#574141  autor: adeek
 10 sie 2012, 18:46
O galaxy III zapomnij w takim abo... Jeśli już to staraj się o rabat na Pakiet dla Biznesu 140 w którym GIII kosztuje 488zł. Iphone w Nowa Firma 600 (132zł brutto) kosztuje 788 także tą ofertę prędzej wynegocjujesz :)

Chociaż teraz już nie jest to co kiedyś :) Pamiętam jeszcze dwa lata temu Pakiet biznes 120netto udało mi się ugrać za 60zł, choć straszny był przelicznik minut to mimo wszystko opłacało się go wziąć z Xperia x10 za darmochę.

Co do twojego zapytania to zadzwoń do SUK i pytaj czy możesz przedłużyć. Mi tydzień temu poprzez email odpisali iż wymiana aparatu przysługuje mi dopiero max 2.5 miecha przed końcem tak po kontakcie z SUK wczoraj podpisałem nowy aneks na Nowa Firma 410 z Xperia P (umowa kończy mi się dopiero 22grudnia)

#574142  autor: Guard
 10 sie 2012, 19:03
adeek pisze:O galaxy III zapomnij w takim abo... Jeśli już to staraj się o rabat na Pakiet dla Biznesu 140 w którym GIII kosztuje 488zł. Iphone w Nowa Firma 600 (132zł brutto) kosztuje 788 także tą ofertę prędzej wynegocjujesz :)

Chociaż teraz już nie jest to co kiedyś :) Pamiętam jeszcze dwa lata temu Pakiet biznes 120netto udało mi się ugrać za 60zł, choć straszny był przelicznik minut to mimo wszystko opłacało się go wziąć z Xperia x10 za darmochę.

Co do twojego zapytania to zadzwoń do SUK i pytaj czy możesz przedłużyć. Mi tydzień temu poprzez email odpisali iż wymiana aparatu przysługuje mi dopiero max 2.5 miecha przed końcem tak po kontakcie z SUK wczoraj podpisałem nowy aneks na Nowa Firma 410 z Xperia P (umowa kończy mi się dopiero 22grudnia)
No to jutro sobie do nich zadzwonię. I powalcze na infolinii ciekawe czy coś sensowne mi zaproponują. Zastanawiam się czy powołać się na konsultanta z którym @ ?
Jak powołałem się na ofertę Play-a to od razu przedstawił mi bardzo zbliżoną ofertę i z krótszym zobowiązaniem ( 18m-cy )

#574207  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 00:37
Co powinienem napisać w mailu, żeby dostać ofertę od SUK (:P) taką jaka jest opisana na 1. stronie tego tematu?
A i maila mam pisać przez formularz w iboa, tak? Ale jaką mam wybrać kategorie? Inne? Bo "Chce przedłużyć umowę" pozwala tylko na podanie numeru...

#574211  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 00:42
pawel2503 pisze:Co powinienem napisać w mailu, żeby dostać ofertę od SUK (:P) taką jaka jest opisana na 1. stronie tego tematu?
A i maila mam pisać przez formularz w iboa, tak? Ale jaką mam wybrać kategorie? Inne? Bo "Chce przedłużyć umowę" pozwala tylko na podanie numeru...
wypowiedziałeś oficjalnie umowe na piśmie ?

[ Dodano: 2012-08-11, 00:52 ]
thonka

przy upuście np 15 zł w niższych taryfach można skorzystać z oferty z telefonem czy tylko z oferty samej karty sim ?

#574221  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 01:05
Nie, umowy nie wypowiedziałem, mam jeszcze troszkę ponad 4 miesiące do końca

Dalej czekam na odpowiedź:
pawel2503 pisze:Co powinienem napisać w mailu, żeby dostać ofertę od SUK (:P) taką jaka jest opisana na 1. stronie tego tematu?

#574224  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 01:20
pawel2503 pisze:Nie, umowy nie wypowiedziałem, mam jeszcze troszkę ponad 4 miesiące do końca

Dalej czekam na odpowiedź:
zacznij od wypowiedzenia umowy kiedy zostanie miesiąc do końca, jak wypowiedzenie umowy będzie w T w systemie to możesz wynegocjować lepszą ofertę.

#574227  autor: thonka
 11 sie 2012, 01:47
ciekawy, na pierwszej stronie jest oferta tylko z telefonem (co jest z reszta napisane na 1wszej stronie). oferta bez telefonu praktycznie nie podlega negocjacji (moze byc ew. skrocony czas umowy).

pawel2503, "chce przedluzyc umowe", po 2-3 telefonach predzej czy pozniej dostaniesz oferte na maila o ile masz podanego maila kontaktowego.

odpisujesz na niego potem, ze oferta Cie nie zadowala i inne takie.
nie musisz skladac odrazu wypowiedzenia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#574230  autor: pawel2503
 11 sie 2012, 02:10
Czyli wysyłam im numer z info że chce przedłużyć umowę, potem nie odbieram telefonów i dostane maila, na którego będę odpisywał, tak?
I mam im pisać, że słaba oferta, u konkurencji lepsza i chyba się przeniosę?
A te maila sa wymieniane z normalnym konsultantem, czy od razu z SUK?

#574232  autor: thonka
 11 sie 2012, 02:33
nie mam pojecia.

jezeli jednak nie dostaniesz oferty na maila - bedziesz musial sam zadzwonic i sciemniac. przy okazji dowiesz sie jakie telefony maja na stanie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
 #574256  autor: Guard
 11 sie 2012, 11:09
Zaproponowano mi nową umowę na 24m-ce abonament za 132zł z Vat Nowa Firma 600 + samsung Galaxy S3 za 800zł z Vat. W ofercie otrzymałem:
-5GB
-1200 SMS-ów/MMS-ów
-Nielimitowane rozmowy z Tmobile w kraju i na świecie
-1270 min na połączenia
----------
Umowa kończy mi się za 5m-cy. Czy według was to dobra oferta ?

#574305  autor: T-mati1
 11 sie 2012, 16:03
pawel2503, nie prościej będzie zadzwonić na biuro obsługi, poprosić o połączenie z sekcja utrzymania klienta? Ja tak zawsze robiłem jak byłem w t

THUNDER UP!!!
  • Strona 191 z 217
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 217
  • 1
  • 189
  • 190