• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #57309  autor: klinkier350
 01 mar 2006, 11:50
Witam wszystkich.

Tel. Sony Ericson K700i oraz Sagem myx6-2. Który wybrać, oba w sieci orange
w abonamencie 25( kontynuacja) SE- ok 150, a sagem - 270 zł.

z góry dziekuje.

#57310  autor: kamil1221
 01 mar 2006, 12:03
Ja radzil bym tobie Sagema myX6-2.
Po pierwsze jest nowszy.
Jest bardziej zaawansaowany technicznie.
Sagem ma wyswietlacz 262tys. kolorow (ok. 2 cali 176na220pixeli), slot na karty pamieci typu microSD, aparat 1,3megapixel.
Jedyne z czym przegrywa Sagem to brak radia.

W tym telefonie spotykamy się z aparatem o rozdzielczości 1,3 megapixela, co stanowi ogromną zaletę tego Sagem. Aparat jest wyposażony w progresywny ośmiokrotny zoom.

Sagem proponuje nam nie tylko plików odtwarzanie w formacie mp3 ale także wav, AAC, ACC+, AMR, iMelody, Midi.
Dźwięk z głośniczka jest dobry, przyjemny(nic nie skrzeczy), płynny. Słuchawki które otrzymujemy wraz z zestawem są świetne, a muzyka która płynie z nich jest przyjemna dla ucha(słychać basy, miękki dźwięk).

Telefon oferuje GPRS klasy 10, oraz WAP 2.0 (w tym modelu została zainstalowana przeglądarka znanej firmy OPENWAVE 7.0, telefon potrafi odczytywac strony w jezyku Xhtml).
Znajdzie się też tutaj Bluetooth, IrDA, SyncML, Serial Speed, USB Mode (At plugging-in, Modem, PictBridge, Mass storage for PC[TYLKO W PRZYPADKU POSIADANIA KARTY PAMIECI]). Przy połączeniu telefonu z komputerem polecam Bluetooth.

Sagem myX6-2 odczytuje formaty:
audio – iMelody, Midi, wav, mp3, AAC, AAC+, AMR;
obrazy – wbmp, bmp, png, gif, animacja gif, jpeg;
video – 3gp(NAGRYWA I ODTWARZA), mp4 (tylko odtwarza).

Telefon posiada również JAVE 2.0 co zwiększ jego możliwości. W telefonie standardowo znajduje się jedna gra pod tytułem „Bubble Trouble”. Wadą Sagem jest fakt że JAVE można jedynie wgrywać przez WAP-a. Istnieje ponoć jednak trik polegający na wgraniu Javy na kartę pamięci.

#57314  autor: makabras
 01 mar 2006, 12:57
doradzam sagema:
- lepszy wyswietlacz
- lepszy aparat
- wiecej pamieci (karty)

tylko radia brak

#57316  autor: Vin
 01 mar 2006, 13:05
Radio to w kiosku za 5zł możesz przecież kupić :)

#57327  autor: tomekk
 01 mar 2006, 13:47
Kamil juz ci wszystko napisał :wink: (jka zawsze :smt005 ) Lepiej wziac sagema.
No chyba ze ci szkoda tle kasy to SE tez nie najgorszy :wink: ale ogólnie lepsiej wypada sagem

#57335  autor: orB
 01 mar 2006, 14:01
k700 ma słabą baterię i przeciętny aparat, nie ma kart pamięci.
Sagem funkcjami przewyższa k700, ale nie ma radia, jest duży i sie muli, no i to orange menu :? dla mnie to niesprawdzona marka i bym go na pewno nie kupił, ale to tylko moja subiektywna ocena :)

#57338  autor: pantera
 01 mar 2006, 14:16
oczywiście Sagem :) ... a co do SE to podobno niema go już w salonach ... w wielu postach i tematach z tym związanych pisano o tym ...

#57343  autor: pawelek32
 01 mar 2006, 15:09
ja bym kupił k700 za 150zł, następnie puścił go na allegro i wreszcie kupił bym (również na allegro) tańszego sagema x6-2.
tym sposobem zaoszczędzisz kilka złociszy.

z poważaniem

#57361  autor: szczeka
 01 mar 2006, 17:50
jesli mialbym wybierac miedzy k700i a myx6-2 to wzialbym SE,
SE to pozadna marka, nie muli sie, stabilny, aparat jak na VGA bardzo dobry, wystarczajaco pamieci, jak na pare mp3, jak sie skoncza mp3 mozna wlaczyc radio, tego komfortu w sagemie nie ma :) ja osobiscie wolalbym miec 41mb wbudwanej pamieci, niz gowniana ilosc i slot na karty, bo zeby kupic karte to trzeba troche kasy wydac :-)

#57369  autor: dziedziel
 01 mar 2006, 18:31
Ja bym wzioł sagema, jest duzo lepszy. Co do marki to uwazam ze sagem zrobił krok na przod w porownaniu z poprzednimi modelami.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2006, 14:57 przez dziedziel, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam Dziedziel

#57373  autor: szczeka
 01 mar 2006, 18:52
dziedziel pisze:Ja bym wzioł sagema, jest duzo leprzy. Co do marki to uwazam ze sagem zrobił krok na przod w porownaniu z poprzednimi modelami.
krok do przodu? funkcje ok, ale nie jest stabilny, wiesza sie, muli etc..