M4ciek pisze:Play prezentuje się najlepiej
Zawsze było tak, że Play dawał więcej minut niż konkurencja, tylko teraz niektórzy piszą, że telefony mają najdroższe. Ale ja bym radził tak jak koledzy wyżej- wziąć umowę bez telefonu, a telefon kupić taniej na wolnym rynku. Przynajmniej masz pewność, że nie będzie problemu z aktualizacją oprogramowania. Wychodzi nowy soft- instalujesz sobie na telefonie od razu, a mając telefon od operatora musisz czekać, aż łaskawie wgrają swoje brandowane menu. Tak jest, np. w moim przypadku. Bliźniaczy model ma już dawno aktualizację, a ja muszę czekać, aż T wypuści aktualizację. Tak między nami, miała być pod koniec marca

Oprócz tego, często są poinstalowane aplikacje, które niby mają nam ułatwić życie, a w rzeczywistości jeszcze bardziej je utrudniają, bo np. są w ogóle nie przydatne, zajmują pamięć telefonu, a niestety nie ma możliwości odinstalowania ich.
Jeżeli chodzi o przedłużenie umowy w T, to dostaniesz to co jest na stronie. Ewentualnie można jeszcze coś próbować i dzwonić do SUK. Oni mogą, np. obniżyć Ci abonament i mooże dadzą jakiś bonus. Gdybyś był zainteresowany musiałbym poczytać w tym wątku:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=45977
M4ciek pisze:Nie muszę dokupować dodatkowych usług by np. nie płacić za kilobajty po przekroczeniu transferu, a i pakiety danych całkiem spore.
W T też jest lejek, ale ju z mniejszą prędkością. Jest taka opcja dla przedłużających umowę, że dostajesz 1Gb, ale za dopłatą 10 zł.
M4ciek pisze:Jak długo przed końcem umowy mogę zacząć myśleć o przenosinach do Play
30 dni przed końcem umowy ( jest to po prostu miesięczny okres wypowiedzenia umowy) idziesz do salonu Play i składasz papiery o przeniesienie numeru. Oni wszystko za Ciebie załatwią. Możesz również iść już dziś, ale musisz zaznaczyć, że przeniesienie ma nastąpić z datą zakończenie umowy w T, inaczej musiałbyś zapłacić kare umowną, która do niskich nie należy.
[ Dodano: 2012-08-07, 19:56 ]
NokiaUser pisze:Cennik tej taryfy prezentuje się następująco: 29 gr/min 20 gr/SMS 20 gr/MMS 25 gr/50kB. Konto jak i bonus na Internet w tej taryfie jest ważne rok.
Dodam tylko, że w tej taryfie nie ma żadnych pakietów obniżających koszty, np. pakiet sms'ów, darmowych minut