marianopower,
Powiem Ci szczerze, że jestem zaskoczony Twoim przypadkiem. Jest to dla mnie dziwna sprawa, bo nieraz mi się zdarzyło, że nie dawałem "Zakończ", bo np nie zdążyłem to raz, a dwa, że jak nasz rozmówca się rozłączy to i tak znika mi już "okno rozmowy" i pojawia się "pulpit". A myślę, że gdyby nawet połączenie było w tle to byłoby to widać na pasku powiadomień. A jeżeli miałem zwykły telefon to i tak zawsze naciskałem "zakończ".
Jesteś pewien, że to nie jest jakiś błąd w systemie? Chyba, że taką informację dostałeś dzwoniąc do BOA, to w takim razie jestem w szoku, że tak się dzieje.
Nie jest to związane z tematem, ale podam taki przykład źle naliczonej opłaty: zamawiałem nowy telefon przez internet. Wyraźnie było napisane, że przesyłka kurierska jest darmowa. W dniu przyjazdu kuriera przyszedł sms o treści "wysłaliśmy do państwa nowe urządzenie(...). Do zapłaty 20 zł". Faktycznie, kurier przyjechał i mówił, że do zapłaty 20 zł. Zapłaciłem i odrazu dzwonię na BOA i okazało się, że był jakiś błąd w systemie, bo przesyłka faktycznie powinna być darmowa.