• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 110 z 182
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 182

#573146  autor: PalonyLolek
 06 sie 2012, 23:04
Dekoy, nie kontroluję korespondencji GU. Pracuję w Play, ale nie jestem konsultantem czy kimś takim. Zawsze powtarzam, że najlepiej jest samodzielnie zadzwonić na *500 i powiedzieć czego się chce, konsultantki to miłe dziewczyny i na pewno dostaniesz to co w ofercie GU się zawiera. Jeśli nie to pisz na PW, powiem żeby ktoś do Ciebie zadzwonił, ale to już w ostateczności.

marcin993tt, może opcja AIMAX65 w cenie AIMAX45 czyli z rabatem 20zł na cały okres trwania umowy? Jeśli chodzi o telefon ciężko mi cokolwiek napisać nie wiem do czego będziesz go używał. Zerknij w cennik, będą Cię obejmować ceny ofert All Inclusive Max 65. Może LG Swift L5? A jak nie to bierz tą Lumię tylko, że sporo trzeba do niej dopłacić przy tym abo.

#573149  autor: ciekawy
 06 sie 2012, 23:05
PalonyLolek

cena telefonu w przedłużeniu umowy po złożeniu rezygnacji jest do negocjacji czy ceny telefonów są sztywne i konsultanci nie mogą tych cen zmienić czy mogą ?
nie chodzi mi o to, że ceny telefonów są różne w różnych taryfach tylko w jednej taryfie czy cena telefonu na przedłużeniu umowy może być różna w zależności czy konsultant ją obniży czy nie i czy może to zrobić ?

jak najlepiej po złożeniu wypowiedzenia sprawdzić czy można skorzystać z oferty GU ?

#573156  autor: PalonyLolek
 06 sie 2012, 23:12
ciekawy, zazwyczaj dostajesz informacje, że Twoje wypowiedzenie zostało rozpatrzone przez Play. Wiąże się to też często z otrzymaniem maila w tej sprawie. Najlepiej po prostu cierpliwie poczekać na rozpatrzenie Twojego wypowiedzenia, tak łatwo sieć na pewno nie da Ci uciec.

Cena telefonu to dosyć płynna kwestia. Teoretycznie konsultant jest Ci wstanie zaproponować obniżkę ceny urządzenia ~100zł. Ale to jest teoria, każda rozmowa takiej osoby jest odsłuchiwana i nie może on na "dzień dobry" wyjechać odrazu z propozycjami, które tutaj na forum sobie omawiamy, musi Cię pozwodzić.
Druga rzecz to to, że w kwestii GU dosyć często wprowadzane są jakieś modyfikacje i ostatnio m.in zauważyłem, że jest zasada albo obniżka abo na stałe, albo obniżka ceny telefonu. To w jakiej formie osoby z GU to sprzedają zależy od koordynatorów, jeśli w danym miesiącu coś w tabelkach wygląda nie tak to się wprowadza zmiany itd. itd.
Żeby ująć to jak najprościej: często zdarza się, że konsultant po prostu nie może zaproponować obniżki ceny telefonu i nie wynika to z jego/jej złej woli.

#573173  autor: marcin993tt
 07 sie 2012, 00:08
Czyli na każdy AIM otrzymam 20 zł rabatu na cały okres trwania umowy?
W takim razie 75 czy nawet 95 wchodzi w grę.
Ponownie przejrzałem listę telefonów i tak jak mówiłem, jedyne które mnie interesują to Lumia 800 i HTC Sensation XE, bo pewnie na iPhone nie mam co liczyć.
LG odpada.
Jaka byłaby zniżka na te telefony od kwoty, która widnieje na stronie?
Jeśli decydowałbym się powiedzmy na AIM75, wtedy abonament 55zł/24 mies. + jaki rabat na Lumie bądź HTC? Tylko 100 zł?

#573186  autor: ciekawy
 07 sie 2012, 00:26
PalonyLolek

czyli albo obniżka abonamentu na stałe albo cena telefonu, ok, to rozumiem, jedno albo drugie, bo pytając o obniżkę ceny telefonu zastanawiałem się czy można skorzystać z obydwu opcji.

jeśli przyjdzie list po wypowiedzeniu, że umowa będzie rozwiązana w takim terminie to znaczy, że już można korzystać z ofert GU ?

jak klient zadzwoni na biuro obsługi to od razu ma poprosić o przełączenie na GU ?

#573210  autor: PalonyLolek
 07 sie 2012, 09:13
ciekawy pisze:jeśli przyjdzie list po wypowiedzeniu, że umowa będzie rozwiązana w takim terminie to znaczy, że już można korzystać z ofert GU ?
Tak, skoro dostałeś list znaczy to, że można już zaproponować Ci ofertę GU.
ciekawy pisze:jak klient zadzwoni na biuro obsługi to od razu ma poprosić o przełączenie na GU ?
Mówisz w czym rzecz, że chcesz przedłużyć umowę, ale na warunkach z GU i wtedy Cię przełączą do odpowiedniej osoby, a jak akurat nie będzie nikogo wolnego to pewnie w przeciągu godziny sami do Ciebie oddzwonią.

marcin993tt, przeczytaj mój post wyżej to się dowiesz jak to wygląda w kwestii cen telefonów. Przy AIMAX rabaty zaczynają się od AIMAX65.

#573237  autor: pankleks
 07 sie 2012, 11:06
z tego co pisał rtx (cały post na 127 stronie), to:
wybierając ofertę SD 49 płacisz 29
wybierając ofertę SD 59 płacisz 49
wybierając ofertę ALL INC 59 płacisz 39
wybierając ofertę ALL INC 69 płacisz 59
wybierając ofertę ALL INC 89 płacisz 79
wybierając ofertę ALL INC MAX 65 płacisz 45
wybierając ofertę ALL INC MAX 75 płacisz 65
wybierając ofertę ALL INC MAX 95 płacisz 85

więc 20 zł rabatu jest tylko przy SD49, AI59 i AIM65. Reszta to rabaty 10 zł.
Ale ja nie pracuję w PLAY, więc tylko tak mi się wydaje.
Proszę o potwierdzenie lub zaprzeczenie.

#573252  autor: ZbujMadej
 07 sie 2012, 11:50
Pomęczyłem dzisiaj Panią Konsultantkę i rabat 20 zł wyszedł mi tylko w AIMAX 65 >> 45zł, na cały okres trwania umowy. W AI59 rabat był 10zł. Do tego potwierdza się chyba to, co napisał wcześniej PalonyLolek, że teraz to albo rabat na abo, albo rabat na telefon, bo obu mi nie chciała Pani zaproponować ;)
Kiszka jest z telefonami, a przynajmniej tak się Pani zarzekała, że tylko to co jest na stronie "dostępne od ręki" a reszty nie ma i nie wiadomo kiedy będzie, pewnie już nigdy (np.: Xperia X10 MiniPro, Samsung Galaxy S+, HTC Desire Z, Xperia Ray...)
Zastanawiam się teraz nad Samsung Galaxy Ace (69zł) , Huawei G300 Ascend ( ?? ) i LG Swift L7 (199zł). Co byście polecili ?
PalonyLolku, w jakiej cenie mógłbym dostać tego Huaweia w AIMAX GU 65/45 ? Jaka jest jego cena w innym abo GU ?

#573261  autor: PalonyLolek
 07 sie 2012, 12:24
ZbujMadej, ten Huawei jest przy tym abo dostępny już za 1zł z tego co widzę, ale raczej go nie polecam. Ostatnio jeśli zależałoby Ci na Xperii mini pro, ale nie w wersji x10 tylko po prostu mini pro to jest ona dostępna przy Twojej opcji za 49zł.

pankleks, ta oferta jest tak skonstruowana, że po prostu płacisz za abo niższy a dostajesz abo wyższy, więc czasami rzeczywiście rabaty wynoszą 10zł, a czasami 20zł.

#573273  autor: Dekoy
 07 sie 2012, 12:41
mhm czyli nie ma szans na AI 89 - 20 zł? Rewelacja

#573276  autor: PalonyLolek
 07 sie 2012, 12:51
Dekoy, a nie lepiej wybrać AIMAX95 ze zniżką na stałe 20zł? Popatrz choćby na różnicę w cennikach jeśli chodzi o urządzenia.
Poza tym też Ci się trochę dziwie ktoś idzie Ci na ręke i to abo Ci na stałe chce obniżyć, a Ty dalej narzekasz.

#573281  autor: Dekoy
 07 sie 2012, 13:08
Nie denerwuj się :) Z tego co tu czytam to -20 jest tylko przy AIM 65, jeżeli jest przy 95 to biorę od ręki

#573285  autor: PalonyLolek
 07 sie 2012, 13:12
Dekoy, absolutnie nie denerwuje i nie traktuj tego jako jakiś przytyk do Twojej osoby :wink:

Możesz wybrać opcje AIMAX95 w cenie AIMAX75, jest jak najbardziej także dostępna w tej propozycji GU.

#573308  autor: Dekoy
 07 sie 2012, 14:11
PalonyLolek, hmm zadzwoniłem i konsultant powiedział, że nie ma absolutnie takiej opcji na aim 95 zeby rabat był na dwa lata, jedynie na rok -25% i więcej nie mogą już zaproponować. W ogóle konsultant nie chciał słyszeć o zniżce na dwa lata,trafiłem na twardego zawodnika czy coś się w parenaście minut zmieniło w ofercie gu?

#573311  autor: PalonyLolek
 07 sie 2012, 14:21
Dekoy, nic się nie zmieniło w ofercie, widocznie nie mógł Ci z jakiegoś powodu takiej opcji zaproponować. Wiele osób z forum już dostało abo ze zniżkami po 20zł na stałe, więc to kwestia pewnie tego jak się trafi.

#573332  autor: Szfagier
 07 sie 2012, 15:23
Dekoy pisze:PalonyLolek, hmm zadzwoniłem i konsultant powiedział, że nie ma absolutnie takiej opcji na aim 95 zeby rabat był na dwa lata, jedynie na rok -25% i więcej nie mogą już zaproponować. W ogóle konsultant nie chciał słyszeć o zniżce na dwa lata,trafiłem na twardego zawodnika czy coś się w parenaście minut zmieniło w ofercie gu?
Ja 2x dzwonilem zanim jeszcze wyslalem rozwiazanie umowy i nic nie wywalczylem, tylko wlasnie 25% znizki na abo na 6 miesiecy co w ogole mnie nie interesowalo :P
Ostatnio zmieniony 07 sie 2012, 15:30 przez Szfagier, łącznie zmieniany 1 raz.

Ericsson GA628->Siemens C25->Siemens MT50->Siemens MC60->Siemens M55->Nokia 3310->Nokia 6610i->Nokia 6230i->Nokia 6280->Samsung D800->Nokia N80->Nokia N95/E51->->Nokia 5800->Samsung GalaxyS/Nokia E71>Samsung Galaxy S3/Samsung XCover2

#573335  autor: Dekoy
 07 sie 2012, 15:27
Szfagier pisze:
Dekoy pisze:PalonyLolek, hmm zadzwoniłem i konsultant powiedział, że nie ma absolutnie takiej opcji na aim 95 zeby rabat był na dwa lata, jedynie na rok -25% i więcej nie mogą już zaproponować. W ogóle konsultant nie chciał słyszeć o zniżce na dwa lata,trafiłem na twardego zawodnika czy coś się w parenaście minut zmieniło w ofercie gu?
Ja 2x dzwonilem zanim jeszcze wyslalem rozwiazanie umowy i nic nie wywalczylem, tylko wlasnie 25% znizki na abo na miesiecy co w ogole mnie nie interesowalo :P
tylko, że ja wysłałem wypowiedzenie :) może zmiękną, jak nie to się przeczeka na karcie pare tygodni, może jakaś czasowa promocja będzie

#573340  autor: tupta
 07 sie 2012, 15:34
po prostu na złego konsultanta trafiłes, miałem taki
sam przypadek ;) po kilku dniach zadzwoniłem sam na infolinię i trafiłem na naprawdę ogarniętego gościa i zgodził sie na zniżkę 20 zł :p

#573341  autor: Szfagier
 07 sie 2012, 15:34
Dekoy pisze:
Szfagier pisze:
Ja 2x dzwonilem zanim jeszcze wyslalem rozwiazanie umowy i nic nie wywalczylem, tylko wlasnie 25% znizki na abo na miesiecy co w ogole mnie nie interesowalo :P
tylko, że ja wysłałem wypowiedzenie :) może zmiękną, jak nie to się przeczeka na karcie pare tygodni, może jakaś czasowa promocja będzie
Nie doczytalem ze to Ty dzwoniles...musisz chyba czekac az sami z GU zadz do Ciebie

Ericsson GA628->Siemens C25->Siemens MT50->Siemens MC60->Siemens M55->Nokia 3310->Nokia 6610i->Nokia 6230i->Nokia 6280->Samsung D800->Nokia N80->Nokia N95/E51->->Nokia 5800->Samsung GalaxyS/Nokia E71>Samsung Galaxy S3/Samsung XCover2

#573350  autor: żonamęża
 07 sie 2012, 16:01
Hej jestem nowa ale ja tylko z pytaniem, czy warto przedłużyć umowę przez internet czy lepiej iść do punktu.
I jeżeli chciałabym przedłużyć umowę przez internet to czy można jakoś sprawdzić czy dany tel jest dostępny od ręki.?

Byłam się dzisiaj pytać o tego sony ericssona xperię który jest obecnie w promocji ale miły Pan powiedział że to tylko reklama a telefonów brak :(
Faktycznie brak jest tych tel??

I jeszcze chciałam zapytać jeżeli chodzi o smartfony to na którą firmę warto zwrócić uwagę??
Samsung, Htc, Sony ericsson, czy może jeszcze coś innego??
( chciałabym aby smartfon miał aparat 8 mpx i wyswietlacz 4 cale)
  • Strona 110 z 182
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 182
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110