• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#534386  autor: user_delete19
 12 lut 2012, 11:26
dreapheus pisze:I ma limity.. A wersja premium kosztuje 6,15 zł gdzie za 70 smsów extra miesięcznie dopłacasz- sms wychodzi 9 groszy sztuka.. To już taniej pakiet wychodzi.
albo ~2,5gr :P zależy jakie kto dlugie epopeje pisze xD

#572841  autor: utini
 05 sie 2012, 23:29
Witam.
Czy zna ktos zagraniczna bramke umozliwiajaca wysylanie smsow z wlasnym numerem komorki do polskich sieci?
Warunkiem jest aby kredyty mozna byloby uzupelniac smsami premium a nie przelewami czy paypalem.
Nastepnym wymogiem jest korzystanie z bramki poprzez aplikacje na telefonie komorkowym, w tym przypadku iPhone. Do tej pory znalazlem tylko jedna taka (polska) aplikacje, nazywa sie SMS Gateway i obsluguje tylko bramke GSM Service, niestety z tej bramki, jak i z reszty polskich bramek nie mozna wysylac smsow z numerem komorki w polu nadawcy do polskich operatorow :(
Znalazlem akazoo.pl mozna doladowywac smsami premium, ale smsy mozna tylko ze strony wysylac a na komorce to jest bardzo niewygodne...
Pozdrawiam.

#572843  autor: get
 05 sie 2012, 23:34
utini, w Orange możesz zalogować się na Orange Online i z tamtej bramki wysłane smsy docierają do odbiorcy z twoim numerem telefonu tak jakbyś sam go wysłał. W Play możesz włączyć usługę telePlay i wysyłać smsy jak i dzwonić tak jak z twojego telefonu poprzez komputer i przeglądarkę z flashem

#572861  autor: utini
 06 sie 2012, 07:07
W sumie pomysl dobry bo SMS Gateway obsluguje bramke orange, ale:

Bramka darmowa - Wiadomość nie została dostarczona, gdyż adresat wiadomości nie ma aktywnej usługi SMS z Internetu. Jeśli adresat posiada telefon w sieci Orange, to został on powiadomiony, że oczekuje na niego wiadomość i musi aktywować usługę SMS z Internetu, żeby ją otrzymać. Żeby aktywować usługę SMS z Internetu wystarczy wysłać ze swojego telefonu SMSa o treści INTERNET na numer 102 (koszt jak za zwykły SMS).

Bramka Multi Box - Nie możesz wysłać SMSów poza sieć Orange.

W tym momencie jedyna bramka, ktora bez problemu wysyla smsy na polskie sieci z polem nadawcy (numer komorki) i mozna ja doladowywac SMS-ami premium to bramka akazoo.pl niestety nie znalazlem zadnej aplikacji na telefon (iPhone) za pomoca ktorej moglbym korzystac z tej bramki :(

#572915  autor: Edmund
 06 sie 2012, 13:00
utini, jeżeli masz numer w sieci Orange i aktywujesz MultiBox dla tego numeru to będzie wysyłać sms-y z tym numerem komórki do wszystkich sieci w Polsce. Miesięcznie jest darmowych 30 sms-ów, a jeżeli chcesz więcej to jest możliwość wykupienia za określoną kwotę.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#572941  autor: utini
 06 sie 2012, 14:08
Nie mam numeru w orange. Mam w plusie a niedlugo przenosze sie do playa.

#573447  autor: Edmund
 07 sie 2012, 21:22
utini, nie musisz ponawiać swojej prośby o pomoc.
Jeżeli chcesz wysyłać smsy z numerem Play to wystarczy się zalogować do bramki na stronie: https://bramka.play.pl/. Płacić za wiadomości będziesz tak jak w Twojej taryfie płacisz za sms (a jeżeli masz pakiet sms-ów to będą one szły z pakietu). Ponadto za bramkę sms nie płacisz abonamentu miesięcznego w przeciwieństwie do usługi TelePlay.
Wiem wiem - nie jest to aplikacja na iPhone'a, ale jak na razie nie mam innych, lepszych propozycji.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#573510  autor: utini
 08 sie 2012, 06:18
Edmund pisze:...jak na razie nie mam innych, lepszych propozycji...
Twoja propozycja spelnia tylko jeden z moich warunkow, poniewaz bramki play nie moge doladowywac sms-ami premium tak jak to jest w bramce akazoo.pl

#573590  autor: Edmund
 08 sie 2012, 14:01
utini, jak analizuję cenniki to taniej Ciebie wyjdzie smsowanie z bramki Play z własnego numeru który (jak sam powiedziałeś) będziesz mieć wkrótce w Play. W Play normalny sms w prepaid kosztuje 9groszy, natomiast masz możliwość wykupienia pakietu nielimitowanych sms do wszystkich sieci w prepaid za 10zł. W abonamencie taki pakiet to koszt 7zł.
Wiem że chcesz konkretną ofertę, ale nie sądzę też by takie bramki jak akazoo, itp. były opłacalne.

Plus na Kartę

#573749  autor: utini
 09 sie 2012, 05:58
Takie bramki jak akazoo sa oplacalne pod warunkiem, ze masz znajomego, ktory od czasu do czasu moze Ci doladowac konto, kapejszyn? ;)

#574268  autor: brewhart9208
 11 sie 2012, 12:27
Dobra bramka to serwersms.pl bez rejestracji bez zadnych kodów i do wszystkich sieci.

Czego Pragniesz Najbardziej?

#574431  autor: utini
 12 sie 2012, 07:59
SERWERSMS
- brak mozliwosci wysylania sms-ow z wlasnym numerem komorki
- brak mozliwosci platnosci sms-ami premium
plusem jest to, ze posiadaja aplikacje na iphona