• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 97
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 97

#572508  autor: KC-KARLOS
 04 sie 2012, 21:35
NokiaUser, nie zdziw się, że Play nie będzie przyznawał minut z numerów VIRGIN MOBILE. Zgodnie z regulaminem usługi NZM są premiowane rozmowy z innych sieci, niż działających oficjalnie na łączach P4 (czyli z Play'a, RBM oraz z VM i innymi MVNO działającymi na Play'u).
Ostatnio zmieniony 04 sie 2012, 21:36 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#572510  autor: Edmund
 04 sie 2012, 21:36
ciekawy pisze:tylko jak będzie można przenieść numer do Virgin skoro to sieć wirtualna - wszystko przez net czy będą jakieś punkty coś na wzór wysp Heyah ?
Z tego co było podane na ich stronie www przeniesienie będzie poprzez net, po czym będą wysyłać kartę i dokumenty do podpisania - coś na wzór Heyah. Czy będą jakieś punkty/wyspy? Nie wiadomo...

NokiaUser, ponieważ Virgin będzie na infrastrukturze Play to możesz pomarzyć o nabijaniu sobie Zbieraj minut.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#572511  autor: oski33
 04 sie 2012, 21:36
NokiaUser pisze:Dla mnie Virgin Mobile będzie służyło do nabijania minut w Zbieraj minuty w Play. 8) I tak się zastanawiam ilu ludziom jeszcze VM będzie służyło do tego celu.
Myślę, że korzystniejsze do nabijania minut jest jednak Frii z T, albo inna tego typu oferta w stylu no-limit. A jeśli chodzi o prepaid to VM będzie chyba najlepsze, bo chyba w żadnym prepaidzie nie ma pakietu na rozmowy do wszystkich sieci.

#572516  autor: NokiaUser
 04 sie 2012, 21:46
Wiem, że jest korzystniejsze, jednak nie chcę wiązać się umową na 12/24 miesiące tylko po to, aby nabić sobie trochę minut. :P

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#572519  autor: oski33
 04 sie 2012, 21:49
No a opłaca się nabijać minuty po 19 groszy? Przecież to jest za dwie - jedna, czyli tak jakby podwajasz cenę.

#572522  autor: słoneczny
 04 sie 2012, 21:54
To że są słabe pakiety na internet i praktycznie zero oferty pakietów sms, to tylko uwiarygadnia tą ofertę. VM nie są w stanie konkurować tymi usługami. Ich głównym atutem będzie prosta i płaska stawka do wszystkich sieci.
Ile osób tak naprawdę potrzebuje nielimitowanych sms, lub pakietów 500 MB na miesiąc?
Podejrzewam, że 10-15 % całości.
Oczywiście medialny szum będzie wielki, żeby wyglądało że wszyscy tego potrzebują.
Ale tak nie jest.

Proste telefony nadal sprzedają się świetnie. Tyle, że poza rynkiem operatorów komórkowych.
Ludzie potrzebują prostej, taniej oferty w stylu Heyah 2004 i ten motyw ma duże szanse powodzenia.

Co dwie sieci to nie jedna.

#572524  autor: oski33
 04 sie 2012, 21:59
słoneczny pisze: Heyah 2004
czyżby słynne "68 grosików poza sieciunią" ? :D

#572528  autor: lee
 04 sie 2012, 22:02
Jeżeli do pakietów będzie lejek na 30 dni to będzie wtedy chyba lepiej niż PF

#572530  autor: oski33
 04 sie 2012, 22:04
Trochę to nierealne - malutki pakiet 25 MB z 30 dniowym lejkiem i za 5 zł?

#572533  autor: NokiaUser
 04 sie 2012, 22:08
A może te dość wysokie ceny pakietów są spowodowane właśnie lejkiem po wykorzystaniu pakietu?

#572543  autor: lee
 04 sie 2012, 22:20
NokiaUser, właśnie o tym myślę ...

#572572  autor: kaspeed
 04 sie 2012, 23:41
Poczekamy zobaczymy co do salonów W salonach play napewno jak RbM :)) za 4dni wyjdzie wszystko wyluzujcie;p 19gr jako cena podstawowa kusi:P:P dodatkowo ten rok ważności;) oj coś planuje.Kto wie czy nie przeniosę 2 sim heyah do VM:))

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#572593  autor: NokiaUser
 05 sie 2012, 07:26
Ciekawe, czy na stronie Virgin Mobile będzie można zamówić darmowy starter tej sieci.

#572606  autor: oski33
 05 sie 2012, 09:10
Raczej nie będzie VM w salonach Play. To osobna firma.

#572662  autor: DanielR
 05 sie 2012, 12:47
Mnie ciekawi jeszcze czy w VM, jako MVNO na sieci P4, będzie można korzystać z HD Voice, na zasięgu macierzystym. Wydaje mi się, że tak.

#572671  autor: KC-KARLOS
 05 sie 2012, 13:06
DanielR, podzielam Twoje "wydaje mi się". VMP "zapożyczy" tylko infrastrukturę Sieci Telekomunikacyjnej P4 oraz jej platformę billingową. Doładowania, taryfa i promocje będą niezależne.
Zauważyłem w tekstach o regulaminie promocji 50% więcej zasilenia oraz cenniku taryfy Virgin Mobile Polska podobny charakter i treść definicji, co w PLAY.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#572691  autor: NokiaUser
 05 sie 2012, 13:52
A mnie wydaje się, że jednak nie będzie HD Voice w Virgin Mobile. Gdyby VM było marką P4, to tak, ale to zupełnie inna firma i inny właściciel i jedyne co łączy VM z P4 to umowa o roaming krajowy.

#572693  autor: drcox
 05 sie 2012, 13:58
NokiaUser pisze:Gdyby VM było marką P4, to tak, ale to zupełnie inna firma i inny właściciel i jedyne co łączy VM z P4 to umowa o roaming krajowy.
No i co ma jedno z drugim wspólnego? Jeżeli P4 ma wdrożone HD Voice na stacjach UMTS, to nie ma znaczenia czy korzysta z niego Play, Virgin Mobile czy jakiś gość z Holandii w roamingu...

#572737  autor: DanielR
 05 sie 2012, 18:02
drcox pisze:No i co ma jedno z drugim wspólnego? Jeżeli P4 ma wdrożone HD Voice na stacjach UMTS, to nie ma znaczenia czy korzysta z niego Play, Virgin Mobile czy jakiś gość z Holandii w roamingu...
Dokładnie, też tak uważam. Przecież będą korzystać z tej samej infrastruktury, co Play i RBM - infrastruktury P4.

EDIT

Nie wiem czy też to zauważyliście, w każdym bądź razie mnie się udało wychwycić jeszcze dwa "kwiatki". Być może dla niektórych mało istotne, dla innych pewnie bardziej.

Pierwsza sprawa, to MMS. Cena swoją drogą, ale ten zapis z cennika
Opłata za wysłanie wiadomości multimedialnej MMS naliczana jest za każde rozpoczęte 100 KB wiadomości. Maksymalna wielkość pojedynczej wiadomości MMS wynosi 300 KB.
jest niepodobny do P4 i sieci bazujących na infrastrukturze tego operatora. To zapis typowy raczej dla W3. :|

Druga sprawa, to Poczta Głosowa. W tabeli nr 4 [Usługi dodane], nie widzę bezpłatnej standardowej wersji tej usługi, a co prawda bezpłatną, ale jedynie w opcji na MMS-a. :?

#572740  autor: KC-KARLOS
 05 sie 2012, 18:08
DanielR pisze:Druga sprawa, to Poczta Głosowa. W tabeli nr 4 [Usługi dodane], nie widzę bezpłatnej standardowej wersji tej usługi, a co prawda bezpłatną, ale jedynie w opcji na MMS-a.
aktywowany starter, będzie posiadał aktywną Pocztę Głosową Lite - czyli każda wiadomość będzie przychodzić MMS-em. Usługa jest bezpłatna. Taka właściwość występuje w każdym starterze PLAY.
PGL nie potrzebuje działania, zależnego z Pocztą Głosową Standard (podstawowa wersja).

[ Dodano: 2012-08-05, 18:10 ]
DanielR pisze:Pierwsza sprawa, to MMS.
Cennik mają własny, naliczanie też będzie własne, ale to tylko drobne ustawienie platformy billingowej P4, która będzie działać dla VM.

• Strona 10 z 97
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 97
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10