• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #57030  autor: promyk5
 27 lut 2006, 22:40
Witam :wink:
Obecnie używam telefonu NOKIA 6310i i dla mnie to mercedes. Bateria trzyma długo, zasięg jest zawsze, GPRS i tyle. Nie znam się na cudach techniki - ta NOKIA dla mnie to rewelacja :!: Codziennie b.dużo dzwonię i dzonią do mnie.
Wspomnianego SONY dostałem. I zastanawiam się czy mam w niego wchodzić? Dla mnie telefon ma być prosty i nie skomplikowany. Może sprzedać tego SONY i kupić sobie jakąś NOKIĘ? Z tego co wiem to 6310i już nie produkują :( Do menu NOKI już sie przyzwyczaiłem. Moi pracownicy mają 6230i, ale on ma słabą baterię.
Jednym zdaniem - szukam następcy NOKIA 6310i -takiego samego pancernika - prostego, nie do zniszczenia i funkcjonalnego za razem.

#57035  autor: rafcyk
 27 lut 2006, 22:50
Ja radzilbym ci nadal pozostac przy swojej 6310

#57037  autor: Osk92
 27 lut 2006, 22:58
Jak chcesz taki telefon tzn. prosty i żeby długo trzymał to zostań przy 6310i... na SE przynajmniej wtedy zarobisz.

#57057  autor: makabras
 28 lut 2006, 00:26
jak chcesz telefon z dobra bateria to polecam panasonici, np sa6 vs3 ( z tej serii) bateria trzyma nawet ponad tydzien, a do tego super wyswietlacze (16mln kolorow!) no i aparaty 1,3 mpix, cena to 500-800zl (w zaleznosci od modelu) maja po ok 30-40mb pamieci. Duzym minusem jest brat kart pamieci, ale da sie to zniesc

#57064  autor: Frasio
 28 lut 2006, 06:48
Zostań przy 6310i, ale jeśli byś chciał coś nowego, to:
Philips 650 (super bateria)
Panasonic SA6 (VS3 ma słabszą baterię)

To jeśli chodzi o dobrą baterię.

Ale SE ma baardzo wygodne menu.
Jak się odzwyczaisz od tego nokijnego, to SE będzie ci pasować. ;)

Porządnych nokii dla biznsmenów teraz nie ma.
Albo symbiany ze słabą baterią, albo zwykłe słuchawki, ale też ze słabą baterią.
Nokia se wyrobiła opinie na 3310, 6210, 6310 i na tym jedzie. ;)

Obrazek

#57070  autor: promyk5
 28 lut 2006, 08:26
Napewno philips i panasonic odpadają - kolega miał kiedyś panasonica (takiego srebnego z wielkim wyswietlaczem) - szajs totalny, ale bateria faktycznie byla b.dobra(i tylko bateria).
Chyba pozostane przy Noki, chyba że możecie mi coś jeszcze polecić.

A jeśli wymienić baterię w mojej Noki to na jaką? Pójść do sklepu NOKIA (mam u siebie taki niedaleko) i kupić orginalną, czy może jakąś inną?

#57075  autor: daniel
 28 lut 2006, 09:05
Ja natomiast polece wlasnie tego Sonego.

Jezeli mowimy o modelu K750i, to jest bardzo wygodny.
Na poczatku jest trudno odkryc jego wszystkie funkcje, ale tydzien normalnego uzytkowania, i wiemy o nim wszystko.
Sa bardzo proste w obsludze, wiem bo mialem K500i.
Sa bardzo malo awaryjne, no chyba ze Ci czesto upada, i narazony jest na zniszczenia. (w takim wypadku radze LG C3310)

Bateria trzyma okolo 3-4 dni, przy poprawnym sformatowaniu.

SE, ma b. dobry aparat -2mpx
Ma tez odtwarzacz mp3...
I wiele, wiele takich bajerkow :)

Ja bym bral SE.

Pozdrawiam!

Lights are blinding my eyes...

#57138  autor: tomekk
 28 lut 2006, 15:46
Jesli nie interesuja cie nowe technologie w telefonach to daj sobie spokój z tym SE :wink:
Masz dobry telefon i mysle ze długo ci jeszcze posłuzy a jak opylisz SE to bedziesz tysiaka do przodu :wink:

#57193  autor: Lesiu_gda
 28 lut 2006, 19:11
Chyba nie przeczytaliscie uwaznie postu pytajacego. Chodzi o telefon prosty bez wodotryskow, mega super dobra baterie no i najlepiej nokia:) Niestety nokia nie zrobila nastepcy hitu 6310i, idealnego w swojej prostocie i niezdzieralnego.Proponuje tak jak ktorys z forumowiczow powyzej, pokwapic sie o nowa baterie i zostac przy 6310i 8)

#57218  autor: NuLL
 28 lut 2006, 19:55
Poieram przedmówcę. Ja bym kupil oryginalna baterie Nokii. Jesli tak lubiss ten telefon to kazdy inny nie spodoba Ci sie. Tez tesknilem za jego bateria.

Pozdrawiam :-)

#57289  autor: ywis
 28 lut 2006, 23:16
Na Twoim miejscu jak większość twierdzę i sądze, że najlepiej jak zostaniesz przy tej Nokii, którą masz, nic Ci jej nie zastąpi, a już na pewno żaden inny telefon nie zastąpi takiej baterii. Także reasumując, kup nową oryginalną bateryjke i po kłopocie :-)

#59287  autor: promyk5
 07 mar 2006, 23:33
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Zostaje przy NOKI