orson_dzi pisze:Przecież taki telefon podłączysz jakimkolwiek kablem z microUSB.
Może trudno w to uwierzyć, ale mam tylko 1. taki kabel w domu (właśnie z zestawu z telefonem), a tak tylko Mini USB (4-5 szt.

).
orson_dzi pisze:Task Killer z Google Play.
Osobiście polecam "
Battery Dr Saver", bezpłatna aplikacja z Android Market do "zabijania" uruchomionych w tle programów. Jest w polskiej wersji językowej. Ponadto pokazuje stan baterii w procentach, oblicza czas do wyczerpania baterii (w podkategoriach: rozmowy 3G i 4G, rozmowy 2G, odtwarzanie piosenek, video, serfowanie po sieci, stan bezczynności), wskaże temperaturę, zrestartuje urządzenie.
Inną przydatną funkcję jest ładowanie akumulatora - przy uruchomionym programie podłaczamy ładowarkę do telefonu, dźwiękiem poinformuje nas o pełnym naładowaniu (chyba nawet oblicza przybliżony czas ładowania, ale tu nie mam pewności - nie pamiętam).
Warto również pochwalić szybkie wyłączanie wszystkich otwartych w tle programów. Wystarczy dodać widget na pulpit zdalny, klikamy raz w ikonkę Dr Saver, a on automatycznie zakończy wszystkie procesy.
Pobierzesz stąd: <CLICK>
[ Dodano: 2012-08-04, 02:27 ]
Klops...
Generalnie szukam po sieci informacji na temat Froyo w GT-i5500. Na Telepolis jest napisane, że aktualizacja dostępna. Przejrzałem inne fora - tam również wspomniano, że 2.2 został oficjalnie wydany dla Europy, a mimo to KIES go nie znalazł? Chyba, ze operator (PLAY), który nie wydał 2.2 od siebie zablokował możliwość instalacji czegoś z zewnątrz?
Czy ktoś potrafi to wytłumaczyć?

Chyba nie pozostanie mi nic innego, jak tylko odsprzedać GT-i5500 z Play, a zamówić nowy, ze sklepu.
[ Dodano: 2012-08-04, 02:33 ]
http://forum.android.com.pl/f78/oficjal ... ndex3.html
Z tych informacji wynika, że jest dostępny, ale nie da się go zrobić przez KIES. Więc pozostaje Odin. Ktoś ma pod ręką Tutorial po polsku? Jak w końcu jest z gwarancją? Czy dobrze tam to ktoś opisał:
W gwarancji jest taki punkt:
5. Gwarancją nie są objęte: [...]
- uszkodzenia powstałe na skutek samowolnych napraw, przeróbek, zmian oprogramowania dokonałych przez Kupującego lub osoby nieupoważnione.
Nic wiecej o oprogramowaniu nie ma. Jak widać piszę, że nie naprawiają uszkodzeń powstałych przez zmianę oprogramowania, a nie samych zmian. Więc jeśli wysłał bym telefon na gwarancję, bo np. zepsuł sie głośnik, a byłby zainstalowany np. MadTeam to by mi naprawili, a jeśli wysłał bym tel, bo uszkodziłem telefon z powodu wgrywania oprogramowania to by mi nie naprawili. Dobrze rozumiem?