• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 5 z 97
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 97

#571504  autor: user_delete19
 31 lip 2012, 17:22
Robert.AB pisze:Mam taką nadzieję.
Dlaczego? Może lepiej by było, żeby był tylko jeden operator?!

#571505  autor: Robert.AB
 31 lip 2012, 17:29
wojciech pisze:
Dlatego, że Red Bull truje ludzi, a o virgin można zobaczyć w linku do youtube, który zamieściłem wyżej.
Jeśli ktoś jest zainteresowany niech poszuka więcej o T-mobile ;)

#571534  autor: kwistas
 31 lip 2012, 20:06
Robert.AB pisze:
wojciech pisze:
Dlatego, że Red Bull truje ludzi, a o virgin można zobaczyć w linku do youtube, który zamieściłem wyżej.
Jeśli ktoś jest zainteresowany niech poszuka więcej o T-mobile ;)
Rozumiem, że marka się dla ciebie bardziej liczy od ceny to tylko pogratulować :-D Liczy się cena i jakość, zawsze jest jakiś kompromis. Kontrowersja na rynku jest wskazana, wolałem wcześniejszy wizerunek Playa, aktualnie mi nie pasuje, ale oferta nadal jest dobra.

Red Bull by zapewne cieszył się większym zainteresowaniem, ale ceny są takie same jak w Playu.
Virgin to całkowicie inna firma, wystarczy zobaczyć jak działają w UK, mają o wiele lepszą ofertę od T-Mobile na którym działają. Mam nadzieję, że Virgin odniesie sukces.

#571538  autor: NokiaUser
 31 lip 2012, 20:52
Red Bull by zapewne cieszył się większym
zainteresowaniem, ale ceny są takie same jak w
Playu.
Virgin to całkowicie inna firma, wystarczy zobaczyć
jak działają w UK, mają o wiele lepszą ofertę od T-
Mobile na którym działają.
A dzieje się tak z bardzo prostej przyczyny. Mianowicie, Red Bull Mobile to kolejna marka P4, czyli operatora sieci Play i owe P4 nie może dopuścić do tego aby marka boczna jaką jest właśnie RBM była korzystniejsza od marki głównej jaką jest Play Fresh i jego taryfy oraz Play na kartę. Natomiast Virgin Mobile to operator wirtualny, zwykłe MVNO i jedyne co łączy go z P4 to umowa o roaming krajowy i nic więcej, nie łączy go np. wspólny właściciel jak w przypadku RBM.
Ostatnio zmieniony 01 sie 2012, 08:13 przez NokiaUser, łącznie zmieniany 1 raz.

#571554  autor: drcox
 31 lip 2012, 23:48
Zauważcie że P4 musiało dać sporo tańszą ofertę niż W3 na sieć...

#572027  autor: witan93
 03 sie 2012, 09:32
Dzisiaj rano na stronie viriginmobilepolska.pl widoczna była oferta nowego operatora wirtualnego. Niestety nie pomyślałem, żeby zrobić screeny. Z tego co zapamiętałem to sprzedaż starterów rusza 6 sierpnia (starter 8zł). Cena za minutę do wszystkich sieci w PL to 19gr, sms 12gr. Do każdego doładowania otrzymujemy 50% więcej na wszystkie usługi już od doładowania za 5zł. Każde doładowanie przedłuża ważność konta o 365 dni. Dostępne będą pakiety od 25MB za 5zł do 1GB za 29zł. Za zakup startera do końca września lub przeniesienie numeru będzie bonus w postaci pakietów 250MB przyznawanych co miesiąc do końca roku. Użytkownicy będą mieli dostęp do sieci Play, Orange i Plus z tym, że pakiety internetowe działać będą tylko w zasięgu własnym sieci Play. To chyba tyle najważniejszych szczegółów :)

#572028  autor: DanielR
 03 sie 2012, 09:38
Nie ściemniasz? Bo to co piszesz, to to oferta w....a w kosmos! :shock:

#572031  autor: user_delete34
 03 sie 2012, 09:44
Jak dla mnie strona zrobiona na potrzeby posta. Czekam na oficjalne potwierdzenie. Niezbyt wiarygodnie mi to wygląda, szczególnie od razu rok cennikowy ważności, darmowe pakiety itp.

#572032  autor: witan93
 03 sie 2012, 09:46
Markadiusz pisze:Jak dla mnie strona zrobiona na potrzeby posta. Czekam na oficjalne potwierdzenie. Niezbyt wiarygodnie mi to wygląda, szczególnie od razu rok cennikowy ważności, darmowe pakiety itp.
Wiesz nudziło mi się i sobie zrobiłem stronę Virgin lol....

[ Dodano: 2012-08-03, 09:48 ]
Po za tym myślę, że jestem wiarygodny choć trochę bo pisałem na plusblog.pl

#572033  autor: DanielR
 03 sie 2012, 09:49
Nie, ja też wole zaczekać. Dodam tylko, że podobne opinie czytaliśmy, gdy pojawiły się przecieki co do oferty Play Fresh. Ale, zaczekam. :wink:

#572041  autor: user_delete34
 03 sie 2012, 10:08
witan93, nie twierdzę, że Ty jesteś niewiarygodny ale obecna strona (póki co - wersja wstępna, nieoficjalna) dla mnie nie jest podstawą do tego, by uznawać ją za źródło danych dot. oferty. Co innego np. oficjalna pomyłka cen w merlin.pl, na której kupiłem pendrive'a 2GB w cenie 1 GB (a ten był w cenie 2 GB), bo tam widzisz coś pewnego z aktualizowanej bazy danych, możesz zrobić zrzut ekranu z ceną z koszyka i się sądzić (nawet) o oszustwa itp.
Pamiętaj jeszcze o możliwości podszywania pod nick itp, to są przecież internety.
Co do przecieków: zawsze i na każdej stronie o danej tematyce robi się ich wiele, znamy już np. tyle ajfonów piątek, że sam Apple tyle prototypów nie widział. :lol:

#572044  autor: taryfiasz19gr
 03 sie 2012, 10:11
Witam

Zgodnie z moja nazwa uaktywniam się jęśli pojawia sie stawka 19 gr za/min :)
Jeśli to się potwierdzi to oferta bedzie podobna do mbankmobile wręcz jej kopia. A pakiety internetowe droższe niż w mbankmobile no i żadnych promocji co do rozmów wewnatrzsieciowych :(

taryfiasz19gr/ Lejkowiec netowy

#572045  autor: DanielR
 03 sie 2012, 10:19
taryfiasz19gr pisze:oferta bedzie podobna do mbankmobile wręcz jej kopia
Tylko, że dzięki (co prawda promocyjnemu ale jednak) bonusowi, ważnemu tyle co samo doładowanie, a więc rok, stawka za minutę połączenia do wszystkich sieci już od 5 zł doładowania, topnieje do 13 gr :!:
Moim zdaniem największą wadą tej oferty jest brak jakichkolwiek pakietów SMS-owych. To trochę nieporozumienie zważywszy, że stawka cennikowa za SMS-a jest taka sobie. :|
Oferta ewidentnie nastawiona na gadkę. :)

#572064  autor: Atlan
 03 sie 2012, 11:13
Tak jak pisałem pod innym newsem, jeśli przeciętny prepaidowiec wygaduje 20-30 minut poza sieć, to jego oszczędność przy stawce 19gr zamiast 29gr wynosi mega dużą kwotę 2-3zł.
Dla 2-3 złotych trzeba zrezygnować z pakietu sms, z tanich wewnątrzsieciówek i darmowych numerów.
Gdzie tutaj jest więc dobra oferta? Moim zdaniem jest to mBank2.

Edit: Już strona jest zablokowana ;) Dla tych którzy nie zdążyli:

19gr za minutę
12gr za sms
1gr/5kb (kpina...)
25gr/mms
+50% doładowania
roczna ważność konta

pakiety internetowe:
25mb - 5zł
100mb - 9zł
200mb - 12zł
500mb - 19zł
1Gb - 29zł

I w ramach promocji osoby które kupią starter lub przeniosą numer do 30.09.2012 dostaną do końca roku pakiet 250mb miesięcznie.
I to wszystko.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2012, 11:38 przez Atlan, łącznie zmieniany 1 raz.

#572067  autor: telemaniak93
 03 sie 2012, 11:31
Moim zdaniem oferta musi mieć jakieś pakiety. Jeśli tak będzie wyglądała to przecież nie ma przyszłości. Operatorzy wirtualni powinni budować oferty bardziej pod ludzi młodych bo to Oni przecież są najbardziej otwartą grupą - tzn. taka która "nie boi" się wirtualnego operatora.
Wszystko fajnie tylko młodzi ludzie uwielbiają pakieciki i darmowe esiemesiaczki. Przy stawce 12gr za sms nie wróżę im więcej jak 50 tysięcy aktywnych kart sim.
Oczywiście jeśli ta oferta jest prawdziwa. Cały czas łudzę się że nie. W przeciwnym wypadku: klapa na kółkach!

#572069  autor: Wulo
 03 sie 2012, 11:36
Jeśli to prawda, to aż chce się mieć numer w tej sieci :)

#572072  autor: DanielR
 03 sie 2012, 11:48
Atlan pisze:Tak jak pisałem pod innym newsem, jeśli przeciętny prepaidowiec wygaduje 20-30 minut poza sieć, to jego oszczędność przy stawce 19gr zamiast 29gr wynosi mega dużą kwotę 2-3zł.
A co Ty się tak "troszczysz" o "przeciętnego" pre-paidowca? On zrobi, to co będzie uważał za słuszne. A może spojrzeć na to inaczej... To przynajmniej jedna trzecią, a przy uwzględnieniu bardzo atrakcyjnej promocji, o której "zapomniałeś" wspomnieć, ponad 50% oszczędności na każdej wygadanej minucie, w stosunku do stawki cennikowej 29 gr!
Przy doładowaniu za 60 zł (+ 30 zł bonusu), przy stawce 13 gr, rozmawiam prawie 8 godzin ze wszystkimi i mam gdzieś jakieś "stany darmowe" i inne "no limity".

Atlan pisze:Dla 2-3 złotych trzeba zrezygnować z pakietu sms, z tanich wewnątrzsieciówek i darmowych numerów.
Dlatego tę ofertę wybiorą ludzie, którzy nie są maniakami SMS-owymi, a wolą rozmawiać, nie zastanawiając się, z którą siecią w danej chwili się kontaktują. Proste.

Atlan pisze:Gdzie tutaj jest więc dobra oferta? Moim zdaniem jest to mBank2.
Tam, gdzie Ty nie chcesz jej dostrzec. A moim zdaniem nie. :wink:

PS Choć przyznaję i z tym się całkowicie zgadzam, co już zresztą i wcześniej zauważyłem, że brak jakiegokolwiek pakietu nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Przydałby się chociaż taki 500 SMS-ów za 5 zł z SMS-ami po 1 gr. Chociaż jeden w miesiącu do wykupienia. Tak na osłodę. :cry: :wink:

#572078  autor: Atlan
 03 sie 2012, 12:08
Przy doładowaniu za 60 zł (+ 30 zł bonusu), przy stawce 13 gr, rozmawiam prawie 8 godzin ze wszystkimi i mam gdzieś jakieś "stany darmowe".
No i to jest dobra oferta? To w zwykłej umowie bez telefonu w Play masz za 39zł 550 minut, w VM masz za 60zł prawie 480.

Jak ktoś chce gadać 8 godzin to zawsze znajdzie się korzystniejszy abonament i tacy ludzie nie bawią się w prepaid. Jak ktoś gada dużo mniej to oferta na kartę Play będzie atrakcyjniejsza (choćby ze względu na pakiet 10za5 czy pakiet 100minut w sieci i na stacjonarne, nie wspominając już o LubięTo.). Do kogo więc ta oferta ma trafić - nie wiem ;)
Poza tym jakbyś czytał uważnie, to byś zobaczył że nie zapomniałem o promocji "50 % więcej"... ;) Zobaczymy czy nie będzie haczyka pod postacią że ten bonus będzie ważny 30 dni.

#572082  autor: sokolnic
 03 sie 2012, 12:15
Może być i tak iż w tej chwili była podana tak zwana oferta podstawowa. która może zostać zmodyfikowana np. o pakiety.
Kwesta inna i ważniejsza dla Kowalskiego to:
- obsługa klienta - jakość infolinii
- kwestia możliwości zakupu doładowań - chyba że będzie doładowywanie kartami PLAY -a
- kwestia tego jak będą traktowani abonenci sieci przez sieć macierzystą (czy jako swoi czy jako obcy).

Ogólnie spraw poprzedzających o sukcesie lub porażce może być trochę więcej niż li tylko podstawowa oferta.

Dalsza sprawa to to czy Virgin Mobile zdecyduje się tylko na prepaidy czy też będzie miał podobnie jak Heyah także oferty mix z możliwością nabycia telefonów.
Jak wiadomo klienci prepaid rzadko kiedy są wierni jednej sieci.
No nic pożyjemy zobaczymy.
  • Strona 5 z 97
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 97
  • 1
  • 3
  • 4