patixx1232 pisze:Witam, zależy mi na nielimitowanych minutach i smsach. Jednak mam dylemat.
Oferta której sieci jest korzystniejsza? Z tego co się zorientowałam play ma droższe telefony i droższą opłatę aktywacyjna od t-mobile. Za to t-mobile z tego co słyszałam ma kiepski zasięg.
Podzielcie się swoimi opiniami także o samych operatorach, zasięgu, ukrytych kosztach. Z góry wszystkim dziękuję.
Play bo ma zasięg swój,Plusa i Orange,jak w jakimś miejscu któryś zasięg będzie źle działał to zawsze możesz się przełączyć na zasieg innej sieci,nawet możesz ustawić zasięg na sztywno. T choć przez niektórych może byc uważane za sieć z najlepszym zasięgiem to jednak zdarzają się miejsca w których ta sieć ma słabszy zasięg i wtedy masz problem bo się nie przelaczysz na zasięg innej sieci.
[ Dodano: 2012-07-31, 13:27 ]
patixx1232 pisze: właściwie to dopóki są one darmowe nie możesz ich wyłączyć
Nawet bym tego nie zrobiła
Nadal nie jestem pewna co do sieci, którą wybrać. Od zawsze jestem w orange i nie miałam doczynienia z żadną z wyżej wymienionych, dlatego tez zależy mi na opinii ich użytkowników.
Orange jest siecią od początku miejską, na wsiach możesz mieć największe problemy z zasięgiem każdej sieci tylko,że w takich lokalizacjach dobrze sprawdza się zasięg Plusa i T,Orange pod tym względem wypada słabiej,a w miastach to każda sieć ma swój zasięg,Play najlepszy bo 3G,od takiego zasięgu Play zaczął,a inne sieci od 2G i potem nie wszędzie stawiały nadajniki 3G,więc w mieście zasięg Play 3G może się okazać najlepszy.
[ Dodano: 2012-07-31, 13:35 ]
jest podział na miasta i wsie bo na wsiach mieszka mniej ludzi niż w miastach i na wsiach jest zasięg,który ja bym nazwał podstawowym 900 zwykły żeby ludzie całkiem nie tracili zasięgu,w miastach jest lepszy zasięg bo sieciom opłaca się inwestować w większe skupiska ludzi bo to zawsze więcej klientów.
ogólnie jeśli się przemieszczasz i nie chcesz ograniczeń to jak już się jest w Play telefon ma wybór sieci automatycznie i w miastach będzie działał na swoim zasięgu Play,a jak się zdarzy,że Play na jakiejś wsi nie będzie mial zasiegu swojego to wybierze zasieg Plus albo Orange,w zależności od tego który zasięg bedzie silniejszy.
[ Dodano: 2012-07-31, 13:43 ]
T z Orange budują NetWorks i ludzie czasami narzekaja,że nadajniki im te sieci wyłączają i mają gorzej, w ogóle nie wiadomo co wyjdzie z tego NetWorks,już Plus jest bardziej pewny moim zdaniem bo ma zasięg swoj i innej firmy tego samego właściciela Aero2,więc jeśli myślisz o T to ja bym szedł w kierunku Plusa,bo obie sieci mają zasięg lepszy tam gdzie Play i Orange mają zasięg gorszy czyli na wsiach.
[ Dodano: 2012-07-31, 13:53 ]
tyle,że Play ma zasięg może momentami lepszy od Orange dzięki temu,że ma zasięg Plusa.
jak wybierzesz to napisz na co padł wybór