• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #571403  autor: danielll
 31 lip 2012, 11:24
Witam mam pare pytań odnośnie tego modelu:
Obecnie mam zainstalowana starsza wersje opery mini i mam problem z odtwarzaniem youtuba. Czy sa jkeis stroiny z dobrymi przglądarkami z flashem które dało by sie zainstalowac bez podpisywania certyfiaktow?(kiedy chciałem wgrac nowsza opere , pisało ze certyfikat wygasł) , przydałby sie jakis porgram do odtwarzania mp4 i avi bo na realplayerze mp4 sie zacinaja. Szukałem troche stron z takimi aplikacjami ale nic nie mogłem znalezsc. Telefon jest na gwarancji producenta (kupiony w salonie noki) .Czy podpisywanie tych certyfikatów lub złamanie symbiana wpłynie na gwarancje? prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2012, 10:59 przez danielll, łącznie zmieniany 1 raz.

#571438  autor: dario321
 31 lip 2012, 13:10
wgraj najnowsza wersje opery,zaden certyfikat nie bedzie Ci potrzebny.przed wgraniem ustaw w telefonie poprawna date oraz w menadzerze aplikacji ustaw; instaluj wszystko-tak,sprawdz certyfikat online-nie.
co do odtwarzacza sie nie wypowiem,nie ogladam jakichkolwiek filmikow na fonach :wink:

#571484  autor: NokiaUser
 31 lip 2012, 15:39
Wpisz kod *#7370#, jeśli to nie pomoże to wgraj na nowo oprogramowanie. Po co ci przeglądarka z Flashem? Zainstaluj Operę Mini 7. A do YouTube'a pobierz aplikację YouTube ze strony m.google.pl lub ze Sklepu Nokia. Co do odtwarzacza, to dobre są SmartMovie i CorePlayer.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#571555  autor: danielll
 31 lip 2012, 23:55
A wiec tak aplikacje na youtube udało sie zainstalowac reszty nie , ustawiłem wszytsko tak jak napisałes dario321 a kiedy chce zainstalowac core lub smart mocie pisze ze certyfikat wygasł.Moze skopiowąłem do złego folderu??? Prosze o pomoc w tym temacie i mam jeszcze jedno waznych pytanie:
1.Czy jest jakis sposob aby przed jakimkolwiek połączeniem z internetem telefon pytał sie czy ma połaczyc przez wlan czy heyah intenet(np w tej aplikacji youtubeczy kiiedy pobieram cos przez sms)??
2. Kiedy sciaglem z sklepu noki musialem przez smsa , chcialem pobrac na komputer ale nie dąło , mimo tego ze miałem włączony program pc suite , trzeba cos ustawic jeszcze kiedy włącze pc suite?
Bardzo prosze o pomoc.

#571578  autor: NokiaUser
 01 sie 2012, 08:30
Opery Mini 7 nie udało ci się zainstalować?
1. Przecież w Symbianie każda aplikacja która łączy się z Internetem najpierw pyta o punkt dostępu, jednak niektóre aplikacje takie jak np. Opera Mini 7 i YouTube po pierwszym uruchomieniu ustawiają domyślny punkt dostępu, czyli taki, który będzie w tych aplikacjach domyślnie używany, te aplikacje nie będą już po uruchomieniu pytać się o punkt dostępu. Oczywiście domyślny punkt dostępu zawsze można zmienić.
2. Wygodniej jest pobierać przez stronę mobilną store.ovi.mobi

#571613  autor: danielll
 01 sie 2012, 11:50
1.Czyli jezeli chodzi o wgrywanie tych programów typu smartmovie bede musiał podpisac te certyfikaty jednak?
2.Troche namieszałem w tych pkt dostepu , najlepiej jakby przed kazdym wejscie wyswietlał sie komunikat czy sche sie polaczyc za pomoca wlan czy heyahinternet.
3.http://store.ovi.com/-pobiream z tej strony m ale chcialem aplikacje pobierac na komputer(pisze ze mam miec właczony pc suite , mam i nadal nie chce pobrac , musze wybrac jkas opcje w pc suite?)

#571627  autor: dario321
 01 sie 2012, 13:00
danielll pisze: kiedy chce zainstalowac core lub smart mocie pisze ze certyfikat
w tym przypadku przed instalacja nalezy cofnac date w telefonie (np; na rok 2008 :wink: ),mozna tez zlamac system w telefonie i certyfikaty nie beda utrapieniem.
skoro namieszales z punktami dostepu to na poczatek przywroc ustawienia fabryczne

jesli chodzi o pobieranie darmowych aplikacji z ovi na komputer to jesli masz sciezke do aplikacji np;http://store.ovi.com/content/230586?cli ... ions&pos=1 to usun ze sciezki;?clickSource=browse&categoryId=18&contentArea=applications&pos=1 i dopisz /download (wyglad sciezki; http://store.ovi.com/content/230586/download ) i kliknij na kompie enter :-)

#571716  autor: danielll
 01 sie 2012, 23:54
Super , wilkie dzięki, nareszcie coś ruszyło (musiałem ustawic 2007 rok zeby zainstalowac).
Core jest po rusku takze jutro poszukam normalnej wersji , co do smartmovie skopiowłaem pliki do videos/smartmovie ale program ich nie wykrywa (plikli w formacie mp4 te same które sie zacinaja na realplayerze).Czy ten program rowniez na komputer sie instaluje i konwertuje te pliki wczesniej??
Co do sklepu noki super , naprawdę mi pomoglas , jutro zaczne sciagac aplikacje.
Ustawienie fabryczne nie likwiduja juz utworzonych punktów dostepu...ale chyba wsytarczy ustalic priorytet jakiegos punktu... , jutro to sprawdze...
Nie napisaliscie jeszcze czy złamanie tego symbiana(choc nie wiem czy to bedzie konieczne)likwiduje gwarancje (tel kupiony w salonie noki).

#571736  autor: dario321
 02 sie 2012, 07:37
wklep kod formatujacy telefon (wyczysci smieci i zle ustawienia oraz kontakty,smsy itd.) *#7370#
jak bys zlamal system i musial oddac fon do serwisu to tez wklep ten kod :wink:

#571738  autor: NokiaUser
 02 sie 2012, 08:27
SmartMovie i CorePlayer to nie wszystko. :) Jest jeszcze DivX Mobile Player, EmDev MMPlayer, Guuyu, Helix Player, JulyPlayer, MobileDVD, MTunes, M:Video, Power Movie, UMPlayer i na pewno wiele więcej. ;)

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#571759  autor: danielll
 02 sie 2012, 10:31
ok tak zrobie jak cos. A co do tych odtwarzaczy , to sa jkeis które odrazu odtwrazaja wrzucony plik mp4 lub avi? czy trzeba cos wcześniej konwertowac na komputerze?W tym Smartmovie wogole mi nie wykrywa mp4 i nie wiem co robic.

#572328  autor: wook
 04 sie 2012, 09:10
a te pliki mp4 otwierają się na komputerze? Bo podejrzewam że przyczynom są uszkodzone pliki (albo źle skonwertowane). Przed wgraniem pliku na fona warto przekonwertować pliki avi na mp4 bo będą zajmować mniej miejsca. Ja do konwertowania używam darmowego any video converter. Mi smartmovie wykrywa wszystkie pliki z filmami na fonie niezależnie od tego gdzie są.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#573121  autor: danielll
 06 sie 2012, 22:14
z tej stronki pliki sciagaja sie w formacie jad takze i tak musze je sciagac przez komórke . Wie któs gdzie w e72 jest minutnik i stoper?? pytam całkiem powaznie

#573215  autor: dario321
 07 sie 2012, 09:31
danielll pisze:z tej stronki pliki sciagaja sie w formacie jad
z ktorej strony sciagasz?pliki .jad to java :wink:
danielll pisze:Wie któs gdzie w e72 jest minutnik i stoper??
dograc trzeba np; http://store.ovi.com/content/102439?cli ... arch&pos=1

#573428  autor: danielll
 07 sie 2012, 20:13
Pobieram z ovi ta metoda która opisałes . Film pobiera sie normalnie na komputer, ale aplikacje juz nie . Przykładowo sciaglem ten stoper w formacie jad(wielkosc 5 kb) , wrzucam na tel i wtedygo pobiera z internetu( w wiekszym rozmiarze , i tak z kazda apikacja.

#573533  autor: dario321
 08 sie 2012, 09:40
widocznie te aplikacje (pliki instalacyjne) wymagaja aby w trakcie instalacji laczyc sie z internetem.
w menadżerze aplikacji ustaw; instaluj wszystko-tak,sprawdz certyfikat online-nie

P.S.
sprawdz PW