• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#569805  autor: orson_dzi
 23 lip 2012, 23:08
A dlaczego nie? Tylko dla pewności lepiej dołożyć do czegoś lepszej firmy, a nie taki No Name. Taka karta będzie Ci służyć przez bardzo długi czas, nie tylko w telefonie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#569850  autor: Tsuisou
 24 lip 2012, 08:47
pytam bo miałem kiedyś karte do telefonu, która do jednego pasowała a do drugiego nie.
Jaką firme polecacie i najlepiej nie drogą.

Pozdrawiam

#570396  autor: PalonyLolek
 26 lip 2012, 17:29
Calm7 pisze:PS. 2GB to nie za mało przypadkiem..? Pomyśl chociaż o 4GB.
Kolego przy tym telefonie to i przy 2Gb będzie się ciął aż miło :mrgreen:

#570734  autor: Tsuisou
 28 lip 2012, 01:09
PalonyLolek pisze:
Calm7 pisze:PS. 2GB to nie za mało przypadkiem..? Pomyśl chociaż o 4GB.
Kolego przy tym telefonie to i przy 2Gb będzie się ciął aż miło :mrgreen:
hmm jakieś 4 lata temu miałem 2 gb w dużo gorszym telefonie i nic się nie cięło. Troche przesadzasz...

#570889  autor: razin
 28 lip 2012, 22:23
PalonyLolek pisze:Kolego przy tym telefonie to i przy 2Gb będzie się ciął aż miło
Odpowiedź wręcz żałosna.

#570921  autor: marcinek243
 29 lip 2012, 00:35
Mam ten telefon i 8gb śmiga.

#571031  autor: PalonyLolek
 29 lip 2012, 20:10
razin pisze:Odpowiedź wręcz żałosna.
Telefon taki sam posiadałem, jeśli Twój działał przy takiej karcie płynnie to ciesze się wraz z Tobą. Nie jesteś jednak na podwórku z kolegami żeby zwracać się tak do mnie, a jeśli masz mi do powiedzenia tego typu opinie to albo sobie daruj albo wyślij mi je na PW, na pewno wezmę je pod uwagę.

#571039  autor: UndiscloseD
 29 lip 2012, 20:44
Calm7 pisze:goodram
Przepraszam, że się wtrącam, ale dlaczego odrzucasz tą markę?
Ja mam 2 takie karty w domu i powiem Ci szczerze, że nie zauważyłem, żeby chodziła nie tak jak trzeba albo żeby telefon "mulił".

#571126  autor: thonka
 30 lip 2012, 05:40
goodram jest polska marka, na karty udzielaja "wieczystej gwarancji" - nie dziala - odsylasz do producenta/sprzedawcy i w 99% przypadkow masz nowa karte. ja korzystajac z tej gwarancji, gdy reklamowalem kosci ram - wyslalem w poniedzialek kurierem i w piatek po poludniu mialem juz nowa kosc spowrotem.

jezeli wierzyc zapewnieniom producenta przy produkcji kart sd korzystaja z doswiadczenia Toshiby i wiele kart robia tez dla nich. produkuja na miejscu, a ceny maja konkurencyjne.

dzisiaj karty SD sa "tluczone" w takiej ilosci, ze kazdemu producentowi moze sie zdarzyc wpadka...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#571190  autor: UndiscloseD
 30 lip 2012, 13:33
Calm7 pisze:Ty masz najwyrazniej wiecej farta do tej firmy, ja nie.
Możliwe, ale tak jak pisze thonka, mogą się zdarzyć przecież wadliwe serie kart pamięci. Skoro trafiła się wadliwa seria Nokii E52, to taka karta pamięci, która jest produkowana masowo tym bardziej ma prawo się zepsuć.
Calm7 pisze:Byc moze ciecie karty o ktorej wspomnial kolega kilka postow wyzej, jest zalezna od producenta.
Ale telefon tez może mieć na to wpływ. Na przykład mam jakiś starszy model LG, który powinien obsługiwać karty do chyba 4 GB, albo i więcej. Po włożeniu karty 2 GB, która miała zapełnione 1,5 GB telefon tak zaczął się ścinać, że praktycznie nie było możliwe używanie go.

#571228  autor: razin
 30 lip 2012, 15:43
PalonyLolek pisze:Nie jesteś jednak na podwórku z kolegami żeby zwracać się tak do mnie, a jeśli masz mi do powiedzenia tego typu opinie to albo sobie daruj albo wyślij mi je na PW, na pewno wezmę je pod uwagę.
Moja wypowiedz nie naruszyła Twojego dobra osobistego. Kolega najwidoczniej zapomniał co to aktualizacja oprogramowania i to że byle jaka karta 2 GB powoduje anomalie w działaniu telefonu.