• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#570950  autor: kamil4862
 29 lip 2012, 12:02
Dużym plusem w Play w tym przypadku są darmowe rozmowy w sieci, więc te 650 min wykorzystujesz na połączenia do innych sieci albo wymieniasz na smsy ;)

Obrazek

#570952  autor: Ruben
 29 lip 2012, 12:04
Adriano pisze:Mam w TM teraz, dają mi za 79 zł 400 minut + do wykupienia 1000 smsów. Sa nie wiem jak to by było jakbym został i dzownił dalej do dziewczyny która jest w Play. Może i by starczyło, bo obecnie nie starcza mi 120 min i 100 sms.
Na poprzedniej stronie napisałem Ci i podlinkowałem temat, w którym jest opisane co należy zrobić żeby mieć za 59pln/m-c: 400min+100MB + 1000SMS za 5pln i np. samsung wawe3 za niewielką kwotę, to odpisałeś, że T-Mobile odpada, bo nie ma ciekawej oferty dla Ciebie. Teraz znowu się zastanawiasz nad T-Mobile za 79pln pomimo, że przy małym wysiłku możesz mieć to samo za 20zł mniej. Nie rozumiem za bardzo twojego podejścia.
Nie namawiam do żadnej sieci ale warto zgłębić oferty przed podpisaniem umowy na 2lata.
W sprawie zasięgu nie kieruj się opiniami tutaj, bo to, że u kogoś np. w woj. warmińsko-mazurskim na wsi operator nie ma 3G nie oznacza, że u Ciebie w Białymstoku będzie podobnie. Kwestie zasięgu należy najlepiej przetestować samemu lub popytać wśród osób z twojej okolicy.

#570955  autor: pakierhakierxd
 29 lip 2012, 12:13
Często jestem w Białym i nigdy nie mam problemów z zasięgiem,w końcu to większe miasto :D

Pozdrawiam :)

#570962  autor: T-mati1
 29 lip 2012, 12:56
W T nie ma czegoś takiego ,że dają więcej klientowi za staz w sieci. Ja u nich byłem 7lat i nic specjalnego mi nie dali. Moim skromnym zdaniem, jak era zmieniła szyldy na t-mobile to cos sie tam pogorszyło. Zabrali punkty za które można było rabatowac telefony itd.

THUNDER UP!!!

#570972  autor: Ruben
 29 lip 2012, 13:28
T-mati1 pisze:W T nie ma czegoś takiego ,że dają więcej klientowi za staz w sieci.
Przy przedłużeniu umowy można uzyskać lepsze warunki niż standardowe. Owszem trzeba się o nie upomnieć ale to chyba nie stanowi dużej przeszkody.
W Play przy przenoszeniu numeru dostanie za 59pln więcej minut poza sieć i bez limitu w sieci ale pakiet SMS też trzeba zapłacić dodatkowo jeżeli wysyła duże ilości SMS, czyli koszty podobne zakładając, że mieściłby się w abonamencie.
Trzeba rozważyć co ma znaczenie większe, czy ilość minut, czy może telefon i jego cena. Dokonać porównania i wtedy podjąć decyzję.

#570974  autor: T-mati1
 29 lip 2012, 13:46
Tylko te warunki nie są za staż. Każdy może je dostać od sekcji uutrzymania klienta. Nie ważne czy jest rok czy 10 lat

THUNDER UP!!!

#570976  autor: Ruben
 29 lip 2012, 13:51
T-mati1, ale tak jest u każdego operatora. Bonus otrzymujesz za przedłużenie i nie ma znaczenia, czy masz staż 4 czy 12lat. Poza tym, jakie to ma znaczenie za co otrzymujesz rabat? Ważne, że płacisz mniej, bo chyba o to głównie chodzi?
Lepsze warunki z SUK może otrzymać każdy przy przedłużeniu umowy więc po roku stażu raczej nie jest to możliwe, bo nawet umowy bez telefonu są na 18m-cy dla nowego klienta.

#570984  autor: T-mati1
 29 lip 2012, 14:45
To chyba dobrze odpowiedziałem adrianowi że za staz nie ma nic dodatkowego. Rok albo 10 lat to tylko przykład, nie szukaj dziury w całości

THUNDER UP!!!

#570995  autor: Ruben
 29 lip 2012, 16:13
T-mati1 pisze:To chyba dobrze odpowiedziałem adrianowi że za staz nie ma nic dodatkowego.
Kolega Adriano, ma dylemat w sprawie wyboru sieci a twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby gdzie indziej były profity za staż a w T-Mobile ich zupełnie nie ma. Prawda jest taka, że za sam staż żaden operator nie daje rabatów i bonusów a tylko wyłącznie przy przedłużaniu umowy, której to termin wygasa w przypadku Adriano.
Jak zwał, tak zwał, w każdym razie może przy przedłużeniu otrzymać 400min za 59pln/m-c a nie jak w standardzie za 79pln.
T-mati1 pisze:Rok albo 10 lat to tylko przykład, nie szukaj dziury w całości
Niczego nie szukam. Może to tylko przykład, nie wiem co miałeś na myśli. W każdym razie przykład nie najlepszy, bo może wprowadzać w błąd. Ofertę z SUK można otrzymać wyłącznie przy przedłużaniu umowy więc przy rocznym stażu byłoby to trudne ponieważ takich umów w T-Mobile nie ma.

Kwota zobowiązania w Play i T-Mobile będzie podobna w ofercie z telefonem, bo około 59pln + pakiet SMS. Z tą różnicą, że w Play otrzyma przy przenoszeniu 550min i bez limitu w sieci. W T-Mobile 400min + 100MB. Istotnym czynnikiem może się okazać cena telefonu. Trzeba te elementy porównać, zdecydować na czym najbardziej nam zależy i podjąć decyzję.

#570999  autor: Schequm
 29 lip 2012, 16:45
Tak samo, jak kogoś jeszcze interesuje to podobna stawka jest w FM Mobile. 79 zł i dzwonisz czy smsujesz do wszystkich sieci ile chcesz. Możesz zostawić telefon i gadać ze znajomym z Play nawet przez cały miesiąc - o ile bateria wytrzyma ;) - i nadal zapłacisz tylko 79zł.
Stawka do sieci tak samo jak do innych czyli 29 gr. Przeniesienie numeru bezpłatne i umowa nawet od 12 miesięcy. Jak kogoś to interesuje to właścicielem marki jest Polkomtel podobnie jak Plusa.
Dodatkowo po dołączeniu do sieci ma się darmowy dostęp do sklepu internetowego, dzięki któremu za ten abonament możemy płacić miesięcznie dokładnie 7,9zł. Jak ktoś chce więcej informacji niech pisze na PW, żeby tutaj nie zaśmiecać.

#571015  autor: markoz7874
 29 lip 2012, 18:47
Adriano, jezeli wybierzesz play i bedziesz mial darmowe rozmowy w sieci, to po co Ci SMS-y?
Osobiscie wolal bym z dziewczyna rozmawiac niz czytac SMSy, ale to kwestia gustu ;)

Co do rachunkow dziewczyny, to zapytaj sie, czy nie uzywa SMS premium. Z doswiadczenia wiem, ze kobiety lubia pisac do wrozek, loterii itp.
W abonamencie te uslugi sa dodatkowo platne.
O jakos sieci sie nie pytaj na forum, ale przetestuj darmowym lub za 5zl starterem. Nawet 5zl to nie majatek, a abonament to uwiazanie na 1-2 lata.

#571043  autor: Adriano
 29 lip 2012, 20:53
Powiedzcie co to jest ten cały SUK :)

#571046  autor: KC-KARLOS
 29 lip 2012, 21:00
Adriano, to proste: SUK to Sekcja Utrzymania Klienta. To specjalni konsultanci, którzy przedstawiają oferty (już wcześniej przygotowane przez operatora w różnych wariantach z możliwością ich modyfikacji przez pracownika SUK), aby klienci zostali u obecnego operatora.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#571058  autor: Adriano
 29 lip 2012, 21:48
Jak wymusić u siebie interwencję ich aby mieć lepszą ofertę?

#571062  autor: Edmund
 29 lip 2012, 21:52
Adriano, Najlepsza i polecana przez wielu kolegów z forum Telepolis to złożenie wypowiedzenia.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#571091  autor: T-mati1
 29 lip 2012, 22:56
jak jestes w t-mobile to wystarczy zadzwonic do biura obslugi i powiedziec, zeby cie polaczyli z sekcja utrzymania. wypowiedzenie to trzeba pisac w playu:)

THUNDER UP!!!

#571094  autor: Adriano
 29 lip 2012, 23:02
T-mati1 pisze:jak jestes w t-mobile to wystarczy zadzwonic do biura obslugi i powiedziec, zeby cie polaczyli z sekcja utrzymania.
Ile czasu przed końcem umowy tam dzwonić najlepiej?

#571095  autor: T-mati1
 29 lip 2012, 23:05
jak mozesz juz przedluzac umowe to juz dzwon. czas ani nic nie zmieni oferty suk

THUNDER UP!!!

#571118  autor: Adriano
 30 lip 2012, 00:06
W obecnej taryfie swojej wyczytałem coś takiego:

105 minut do wszystkich (oprócz Play) (25-07-2012 - 25-08-2012)

Więc jak przedłużę tam umowe i wywalczę sporo minut to i tak to nic nie da w przypadku dzwonienia do Play nie będę miał darmowych?

#571120  autor: T-mati1
 30 lip 2012, 00:13
jak wezmiesz w t oferte suk 59zl 400min +100mb to te minuty tez beda do playa

THUNDER UP!!!