Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Zawsze włączony GPRS to jedno. Ale ustawienie wysyłania wiadomośći przez GPRS to drugie. To wszystko musi ze sobą współgrać. Ja różnice zobaczyłem wtedy kiedy wysyłam wiadomości wieloczęściowe. Napiszcie sobie SMSa składającego się z 3-ech normalnych wiadomości. Porównajcie czas wysyłania "standardowo" i po "GPRS/EDGE". Po tym drugim będzie zdecydowanie krótszy. I wtedy zobaczycie prawdziwą różnicęblom pisze:hmm przestawilem na zawsze wlaczony gprs i sekndowa roznica subiektywnie jest sagem my x5-2 orange - normalnie mam gprs w razie potrzeby ustawione czyli do mms...
Zrobilem maly test na swoim telefonie (Nokia 6822) w sieci Orange:D@rio pisze:Zawsze włączony GPRS to jedno. Ale ustawienie wysyłania wiadomośći przez GPRS to drugie. To wszystko musi ze sobą współgrać. Ja różnice zobaczyłem wtedy kiedy wysyłam wiadomości wieloczęściowe. Napiszcie sobie SMSa składającego się z 3-ech normalnych wiadomości. Porównajcie czas wysyłania "standardowo" i po "GPRS/EDGE". Po tym drugim będzie zdecydowanie krótszy. I wtedy zobaczycie prawdziwą różnicę...
Oczywiscie tam gdzie EDGE dziala to jest jeszcze lepiej niz GPRS
Pozdrawiam!
Zastanawiam mnie zdanie Włączenie opcji "Użyj GPRS" spowoduje nie wysyłanie smsów. Nie wiem jak w innych telefonach ale u mnie jawnie bylo widac ze sms-y nie sa wysylane poprzez GPRS mimo ustawienia tej opcji. Moze inne telefony nie maja tzw fallback jesli cos nie dziala..Witam.
W sieci Orange niema możliwości wysyłania smsów korzystając z transmisji GPRS.
Włączenie opcji "Użyj GPRS" spowoduje nie wysyłanie smsów. Wiadomości MMS są wysyłane przy użyciu transmisji GPRS.
W razie pytań zapraszam do korespondencji.
Z Poważaniem
<tu imie i nazwisko konsultanta>
Dokładnie. I tutaj się niestety muszę zgodzić i przyznać do błędu. Bo faktycznie, bazowałem na starych informacjach z przed paru lat. Nie wiem dlaczego operatorzy z tego zrezygnowaliSzalony pisze:Oj Panowieale sie usmialem
juz wam wyjasniam
Obecnie w zadnej sieci nie dziala sms po gprs
Dawno tem to dzialalo ale nie wiedziec czemu operatorzy zablokowali ta funkcje
A to ze wam niby wysyla po gprs to wasze zludzenie bo faktycznie tylko probuje to zrobic - siec blokuje gprs i wysyla standardowo
Jak kilka lat wstecz tak sma slalem to wysyla sie doslownie ulamek sekundy - naciskasz _Send i od razu pokazywalo wyslane
Do sms gprs zbedna jest funkcja zawsze Onlne