We Wrocławiu może i Orange działa znakomicie, ale w Warszawie, Białymstoku, Lublinie, Poznaniu, Gdańsku i Krynicy Morskiej ledwo osiąga 1 mb/s po HSPA, tam gdzie Play bez problemu 3 mb/s
[ Dodano: 2012-07-21, 17:28 ]
Marens, zapomniałem spytać o najważniejszym. W Orange gdy testowałeś ten internet to SIM jest na karę, w abonamencie ? W abonamencie internetowym czy oferta dla firm ?
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
Nie raz testowałem w Białym Orange i max miałem 2 mb/s kiedy w Play 3,4 najczęściej ;] ,Orange ma słaby zasięg 3g i dzięki temu czasem ma się niższą prędkość,do tego pewnie te nadajniki są zapchane.
Pozdrawiam 

Ja bym się cieszył mając taką prędkość.pakierhakierxd pisze:Nie raz testowałem w Białym Orange i max miałem 2 mb/s kiedy w Play 3,4 najczęściej ;] ,Orange ma słaby zasięg 3g i dzięki temu czasem ma się niższą prędkość,do tego pewnie te nadajniki są zapchane.
B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.
Nie jest źle,najlepiej aby było te min. 1 mb/s ,ja najbardziej u siebie w mieście lubię używać Playa bo 3g działa na całe miasto w tym w moim domu gdzie Plus swoim 3g nie dociera a inni nawet nie wybudowali takich nadajników -prędkość nawet do 7 mb/s ,to się chwali:D ,4 można powiedzieć że takie minimum ale w zależności od pory dnia może być szybciej.
Na 2g Orange,T-Mobile to nawet mi się siedzieć nie chce,a Plusa w wielu miejscach 3g znika w budynkach postanowiłem więc że będę używał oferty w Play lubię to i ładował co 3 miesiące niż używać Ofnk i się wkurzać że to tak muli,neta mobilnego używam wokół domu tam gdzie nie dociera wifi lub poza domem,szkoda że w moim mieście nie ma hotspotów wifi.
Na 2g Orange,T-Mobile to nawet mi się siedzieć nie chce,a Plusa w wielu miejscach 3g znika w budynkach postanowiłem więc że będę używał oferty w Play lubię to i ładował co 3 miesiące niż używać Ofnk i się wkurzać że to tak muli,neta mobilnego używam wokół domu tam gdzie nie dociera wifi lub poza domem,szkoda że w moim mieście nie ma hotspotów wifi.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2012, 18:31 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam 

To masz jeszcze większą lipę niż ja
,a jest chociaż na całe miasto i u cb w domu?

Pozdrawiam 

Jakie miasto? Ze wsi jestem. Mam tyle szczęścia, że na górce mieszkam i mam świetną widoczność optyczną z masztem. Reszta wsi nawet miejscami z 2G miewa problemy. Oczywiście podpisana umowa z Orange i już od marca zakładają mi internet 

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.
A ,ja to z małego miasta z ok. 5000 mieszkańców jestem Supraśl koło Białegostoku 

Pozdrawiam 

Abonament prywatnyMordrag pisze:W Orange gdy testowałeś ten internet to SIM jest na karę, w abonamencie ? W abonamencie internetowym czy oferta dla firm ?
To w jednej lokalizacji gdzie bywam jest identyczny motyw, tylko, że T-Mobile.Maniiiek pisze: Mam tyle szczęścia, że na górce mieszkam i mam świetną widoczność optyczną z masztem.
Łapie jakieś szczątki zasięgu ~105dBm (bez anteny) ale działa 1-4Mbit/s
Marens, oferta internetowa czy zwykła voice ?
W Play to abonament czy karta ?
W Play to abonament czy karta ?
Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto 

Marens, nie uważasz, że obiektywniej byłoby testować tych operatorów na prepaidzie niż jeden na VOICE drugi na ofercie internetowej ?
Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto 

Mam pytanie do użytkowników Play Online na abonament. Mam w umowie prędkość max 2MB/s, od jakichś 2 miesięcy prędkość jest rzędu 1-1,5MB/s przy zasięgu 100% HSPA+. Wcześniej nie było takiego problemu. Czy u kogoś też jest podobny problem?
PS. Dodam, że zgłaszałem już to do play, lecz dostałem odpowiedź typu "masło maślane".
PS. Dodam, że zgłaszałem już to do play, lecz dostałem odpowiedź typu "masło maślane".
Wulo, to jest internet mobilny, prędkość zależy od wielu rzeczy. W Playu masz max 2 mb/s w abonamencie, ale Play nie daje gwarancji, że tą prędkość osiągniesz zawsze i wszędzie, tak samo jak T-Mobile i Orange z prędkością do 42 mb/s oni również nie dają gwarancji, że taką prędkość zawsze będziesz miał na HSPA+

Mordrag, nie czepiałbym się, gdyby tak było od początku umowy, jednak na samym początku wszystko było super. Mam lekkie wrażenie, że jest to być może spowodowane obciążeniem sieci, gdyż korzystam z Play Online na wsi, gdzie mamy nadajnik wszystkich 4 sieci łącznie z 3G. Jest to wioska turystyczna, gdzie od czerwca do sierpnia przebija się jakieś 5-7tys turystów, a w pozostałe miesiące tylko stali mieszkańcy na poziomie 300 osób.
Zgoda, ale szansa na pełne 2 mbit/s jest wielokrotnie wyższa (prawie zawsze), niż nawet w głosowych ofertach Play (a także w innych sieciach), gdzie pułap max to 7,2 mbit/s.Mordrag pisze:W Playu masz max 2 mb/s w abonamencie, ale Play nie daje gwarancji, że tą prędkość osiągniesz zawsze i wszędzie
HSPA Aero2 (Roaming na karcie Plusa, wykupiony pakiet 100 MB na 24h), MALBORK, 25-07-2012:

Dobre prędkości, jak na razie. Przedsmak korzystania z wolniejszego BDI, które niedługo otrzymam.