- Wszystko, co związane z Androidem
Nie w każdym, w moim dwumiesięcznym szybka czyściutka.Kalash pisze: W każdym wt19i tak jest?
Miałem podobny problem z moim WT19i. Pomimo, że telefon jest szanowany, trzymany w futerale, z dnia na dzień popsuła się ostrość zdjęć.
Wyczyściłem osłonę obiektywu z fioletowej powłoki (prawdopodobnie solar), bo to nie szkiełko się rysuje, tylko on. Najpierw wziąłem tępą końcówkę plastikowego długopisu i oczyściłem z grubsza środek obiektywu z fioletowej warstwy. Następnie zamoczyłem pałeczkę do uszu w spirytusie i dość mocno (ale nie za bardzo) nasickając wacikiem na szkiełku usunąłem pozostałości warstwy. Słyszalne głośne skrzypienie przy zabiegu
Została tylko obwódka solaru tuż przy chromowanej obwódce, ale tam oko obiektywu już nie sięga, więc wyczyszczenie wszystkiego to bardziej zabieg kosmetyczny.
Teraz wszystko pięknie działa, ostrość jak po wyjęciu z pudełka.
Pozdrawiam użytkowników.
Wyczyściłem osłonę obiektywu z fioletowej powłoki (prawdopodobnie solar), bo to nie szkiełko się rysuje, tylko on. Najpierw wziąłem tępą końcówkę plastikowego długopisu i oczyściłem z grubsza środek obiektywu z fioletowej warstwy. Następnie zamoczyłem pałeczkę do uszu w spirytusie i dość mocno (ale nie za bardzo) nasickając wacikiem na szkiełku usunąłem pozostałości warstwy. Słyszalne głośne skrzypienie przy zabiegu

Teraz wszystko pięknie działa, ostrość jak po wyjęciu z pudełka.