• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #569575  autor: Kalash
 22 lip 2012, 22:11
Witam.
Mam pewien problem, który zapewne okaże się kosztowny X(
Rozchodzi się ino o to, że w moim nowym zaledwie 2 miesiące aparacie, nie wiadomo jak i dlaczego, naraz na szkiełku z aparatu zauważyłem masę rys. Nigdy wcześniej w żadnym telefonie, a miałem ich naprawdę sporo i były nieźle styrane(obecnie posiadam jeszcze samsunga 723) nigdy nie było ani jednej malutkiej rysy.
Oczywiście w niczym by to nie przeszkadzało jeśli nie to, że zdjęcia wychodzą fatalnie- mnóstwo nieostrości i ogólnie zdjęcia są rozmazane cholernie !!
Do robienia zdjęć służy mi sprzęt cyfrowy z prawdziwego zdarzenia, bo i tym się zajmuję, lecz telefon jako sytuacja awaryjna oczywiście się zdarza i gadżet, jakim jest aparat w telefonie, to dobra rzecz.
Powiedzcie, co teraz zrobić z tym super fantem?
Przypuszczam, że pozostanie mi oddanie go do serwisu, gdzie zedrą zapewne ze mnie coś około 100 zł za kawałek szkła, które potem znowu spotka ten sam los :evil:
Przykra to i wnerwiająca sytuacja- nowy telefon i taki zonk. Do tego mnóstwo forsy do wywalenia...
Wy też się z tym spotkaliście?
Wybaczcie wybuchową formę tematu, ale moje obecne wpienienie to definitywnie i dobitnie tłumaczy. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2012, 23:30 przez Kalash, łącznie zmieniany 1 raz.

#569580  autor: Maniiiek
 22 lip 2012, 22:41
Wybacz, że Cię dobijam, ale o nawet szkiełko nie jest, tylko zwykły plastik chyba.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#569585  autor: Kalash
 22 lip 2012, 22:57
Bez jaj.
W ogóle jest taka możliwość wymiany tego czegoś?
Znaczy się, że każdy kto ma ten model, ma ten sam problem, gdzie w całkowicie nowym telefonie, który świeci nowością, szybka aparatu wygląda jakby ktoś ją molestował widłami? :evil:

#569586  autor: Maniiiek
 22 lip 2012, 22:59
Pierwszy raz o tym słyszę więc masz pecha.

#569587  autor: Kalash
 22 lip 2012, 23:04
Dla mnie też to jest niemożliwe, ale to ma miejsce.
Rozumiem, że reklamacja itd nie ma tu miejsca bytu...
Zobaczę w serwisie, może da się to g*no wymienić.

#569588  autor: Maniiiek
 22 lip 2012, 23:06
Nie mów o rysie, tylko, że nagle zaczął paskudne zdjęcia robić.

#569590  autor: Kalash
 22 lip 2012, 23:11
Dobry pomysł, tylko że to pewnie ogarną, bo rys tam jedna na drugiej.
Do tego telefon z orange, simlock był też ściągany.
Porażka.

#569593  autor: Maniiiek
 22 lip 2012, 23:18
Ale może wymienią bezpłatnie. Co szkodzi spróbować?

#569594  autor: Kalash
 22 lip 2012, 23:30
Oczywiście spróbuję.

#569595  autor: orson_dzi
 22 lip 2012, 23:31
Zdecydowanie oddać i patrzeć czy coś z tego będzie.

Dla pewności zrób zdjęcia telefonu przed oddaniem, żeby było widać w jakim był stanie. Teraz z serwisami nigdy nic nie wiadomo.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#569708  autor: Kalash
 23 lip 2012, 15:40
Zdaję sobie właśnie z tego sprawę. Najpierw spróbuję wcisnąć to do orange, jeśli nie, to na własną rękę do jakiegoś punktu. Tylko obawiam się, że albo tego nie zrobią, bo nie będą mieli materiałów, albo wsadzą kolejny plastik, zaśpiewają co najmniej z 8 dych, a po jakimś miesiącu będzie ta sama sytuacja i kolejna wymiana? Rzecz jasna zrobię zdjęcia telefonu, zanim go oddam, wiem jak działają serwisy niestety.
Swoją drogą jestem ciekaw, czy inni posiadacze tego modelu mają ten sam problem.
Bo dziwne, żeby tylko w moim aparacie się to przytrafiło, a rysuje niesamowicie nadal.

#569710  autor: Maniiiek
 23 lip 2012, 15:49
Może Tobie jakąś wadliwą szybkę wstawili?

#569727  autor: Maniiiek
 23 lip 2012, 16:59
Fajne te zdjęcia lasu :-D
Programy graficzne, czy takie ujęcia świetne?
A co do zdjęć z Live! to faktycznie olbrzymi spadek ostrości. A obiektyw wygląda jak cyrklem pieszczony,

#569731  autor: Kalash
 23 lip 2012, 17:23
Zdjęć nie przerabiałem, wrzuciłem je prosto z telefonu :-) Ja zawsze robię dobre ujęcia :D
Akurat taka ładna pogoda była, aparatu nie było pod ręką, ale fon był, to myślałem, że wezmę i pstryknę. Wrzucam na kompa, a tu lol :shock: -ostrość zdjęcia to przednia :P

Dosłownie- cyrkiel i złośliwy chochlik :P

Jedyne co mogę sobie zarzucić, to przecieranie brudnego obiektywu, ale to było w warunkach polowych kawałkiem materiału z koszulki, a w domu to przy czyszczeniu(och moja ulubiona czynność :P ), to jak zwykle mikrofibrą, więc nie ma siły, żeby z tego rysy powstały. Do tego ja dbam o sprzęty, ot taki nawyk od dziecka, więc wszystko wygląda jak igła u mnie, więc tutaj to turlanie się w kieszeni? Zwykle w kieszeni w której mam telefon(w jednej jeden, w drugiej drugi :D ), nic nie wkładam. Portfel, klucze, drobna mamona, słuchawki znajdują miejsce zawsze w innej kieszeni niż fon, ewentualnie w tej z samsungiem :P

#569732  autor: Maniiiek
 23 lip 2012, 17:30
Kalash pisze:Zdjęć nie przerabiałem, wrzuciłem je prosto z telefonu Ja zawsze robię dobre ujęcia
Akurat taka ładna pogoda była, aparatu nie było pod ręką, ale fon był, to myślałem, że wezmę i pstryknę. Wrzucam na kompa, a tu lol -ostrość zdjęcia to przednia
To z tego Live czy innym? Sam próbuję robić ładne zdjęcia, ale marnie mi to wychodzi :oops:

#569739  autor: Maniiiek
 23 lip 2012, 18:09
Świetne zdjęcia. Koronny dowód na to, że nie sprzęt, a człowiek się liczy. Mi moją małpką tylko kilka ładnych wyszło a jedno źle wykadrowałem

#569744  autor: kamil1221
 23 lip 2012, 18:50
Szczerze... d*** nie urywa.

A co do Serwisu... jak już mam jakiś polecić to http://www.w-support.pl/welcome_pl.asp
Przez ponad 3 lata serwisowaliśmy tam SE i nigdy nie było problemu z tym serwisem. Szybko i sprawnie. Samo porysowanie na pewno będzie robione po za gwarancją - gdyż jest to uszkodzenie mechaniczne.