Daj znać jak poszło, ja przedłużałem w ten sposób umowę w styczniu. Przeczytałem na tym forum jakie są oferty (ktoś zamieścił PDF z ofertą SUK), wybrałem dla siebie i wysłałem przez iBOA info, że interesuje mnie to i to i po paru dniach dostałem maila, że jak najbardziej oferta jest dla mnie już przygotowana tylko żebym przedzwonił na infolinię. Więc wielkich technik negocjacyjnych nie trzeba znać:)hwx3.0 pisze:Ok. Dzięki za wyjaśnienie. Spróbuję mailem wysłać do nich zapytanie o ofertę i podam, co by mnie interesowało. A nóż się zgodzązygikuleczka pisze:Nie musisz mówić, że w internecie szukasz info o negocjowaniu. Wystarczy, że powołasz się na konkretną ofertę(ten temat jest ich pełen). Można, też na zasadzie: nie, nie jestem zainteresowany taką ofertą-podtrzymuję rezygnację. Poza tym jak Ci oferta nie pasuje to nie mów, że się zastanowisz:) Im więcej razy będziesz "niezainteresowany" tym szybciej dostaniesz coś lepszego:)
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Pozdrawiam:)
Witam,
interesuje mnie przedłużenie umowy na R40 i telefon SE Neo V. Jaki warunki otrzymałbym teraz w SUK. Czy po 13.07 zmieniła się cena tego telefonu przy przedłużeniu umowy na 2 lata?
W T-Mobile posiadam też telefon stacjonarny, na który też skończyła mi się umowa. Czy przy przedłużaniu umowy z SUK mogę wynegocjować lepsze warunki niż przez IBOA?
interesuje mnie przedłużenie umowy na R40 i telefon SE Neo V. Jaki warunki otrzymałbym teraz w SUK. Czy po 13.07 zmieniła się cena tego telefonu przy przedłużeniu umowy na 2 lata?
W T-Mobile posiadam też telefon stacjonarny, na który też skończyła mi się umowa. Czy przy przedłużaniu umowy z SUK mogę wynegocjować lepsze warunki niż przez IBOA?
Przeczytaj parę ostatnich stron tematu i się dowiesz jakie warunki można otrzymać. Cennik telefonów również był tu na forum, ponadto jest na stronie T-Mobile i jest obowiązujący.
Tak, przez SUK otrzymasz lepsze warunki niż iBoa. Lepszych niż przez SUK już nie da się otrzymać.
Tak, przez SUK otrzymasz lepsze warunki niż iBoa. Lepszych niż przez SUK już nie da się otrzymać.
Dzisiaj zadzwoniła do mnie babka z propozycja przedluzenia umowy (fakt, ze konczy mi sie dopiero w grudniu) mowiac, ze to oferta przygotowana specjalnie dla mnie (taa:-)) i zaoferowala mi opcje bez telefonu: za 30zl-240min. albo opcje z: 49,90 tez 240min. i np. SE NEO V za ok. 350zl. Szczerze to sie troche zawiodlem bo po ponad 7 latach liczylem na cos wiecej a tu oferuja mi to co wszystkim innym... I z ciekawosci sprawdzilem oferte playa i niebo a ziemia. Za 52zl mam 210min., nielimitowane smsy, 1gb internet i jeszcze inne gratisy. Nie chce mi sie przegladac prawie 250 stron tematu wiec prosilbym o jakies wskazowki jak ich podejsc zeby wywalczyc lepsze warunki chociaz troche zblizone do tych z playa. Byl ktos w podobnej sytuacji? Na co moge liczyc? I co to jest ten suk? Dodam, ze teraz mam abonament R40 (40zl place ogolnie: 30zl abo 160min + za 5zl pakiet 500sms + kolejne 5zl pakiet internetowy).
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 14:30 przez lukasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Za niedługo kończy mi się umowa. Orientuje się ktoś ile można dostać w SUK, chodzi mi o oferte bez telefonu za 29zł (na stronie jest 240min). Play daje za te same pieniądze 340min. Uda sie wynegocjować przynajmniej godzinke wiecej?
Chetnie przeszedł bym do play ale tylko t-mobile ma u mnie zasięg.
Chetnie przeszedł bym do play ale tylko t-mobile ma u mnie zasięg.
Ja za Ciebie przejrzałem i nie ma dla Ciebie żadnej oferty.Nie chce mi sie przegladac prawie 250 stron
W ofercie bez telefonu nie da się negocjowac ceny/ilości minut, a przynajmniej bez złożenia rezygnacji. Więcej minut jest w tym wyższym pakiecie za okolo 45 złlaciaty pisze:chodzi mi o oferte bez telefonu za 29zł (na stronie jest 240min).
Ma ktoś może link do cennika telefonów w ofercie multimedialnej z której korzysta SUK przy negocjacjach i zwykłej abonamentowej.
Chce sobie porównać jakie sa różnice w cenach telefonó a dokładnie Wava 3 w abo R40, R60.
Chce sobie porównać jakie sa różnice w cenach telefonó a dokładnie Wava 3 w abo R40, R60.
Nawet po złożeniu rezygnacji gość z SUK powiedział mi, że na abo bez telefonów nie dają zniżek (było to niecały miesiąc temu). Nie sądzę, żeby coś się zmieniło. Chyba, że do nich jakieś oficjalne pismo napiszesz.zygikuleczka pisze:W ofercie bez telefonu nie da się negocjowac ceny/ilości minut, a przynajmniej bez złożenia rezygnacji. Więcej minut jest w tym wyższym pakiecie za okolo 45 złlaciaty pisze:chodzi mi o oferte bez telefonu za 29zł (na stronie jest 240min).

No to w takim razie nie rozumiem o jakiej rezygnacji mówiliście:D Chyba, że gdybaliście sobie co będzie jak zostanie złożona rezygnacja:)luk1999 pisze:Chyba, że do nich jakieś oficjalne pismo napiszesz.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

6XX XXX XXX: T-mobile

Nie chodzi mi o żadne żniżki na abonament. Tylko o dołożenie minut dodatkowych minut. Jak rok temu postawiłem sie w SUK że przechodze do play bo bez ceregieli jest lepsza oferta bez telefonu, to dali mi zamiast 160min - 190min. W abonamencie, nie żaden dodatkowy pakiet. Więc pytam sie ile teraz można wydrzeć dodatkowych minut.luk1999 pisze:Nawet po złożeniu rezygnacji gość z SUK powiedział mi, że na abo bez telefonów nie dają zniżek (było to niecały miesiąc temu). Nie sądzę, żeby coś się zmieniło. Chyba, że do nich jakieś oficjalne pismo napiszesz.zygikuleczka pisze:W ofercie bez telefonu nie da się negocjowac ceny/ilości minut, a przynajmniej bez złożenia rezygnacji. Więcej minut jest w tym wyższym pakiecie za okolo 45 złlaciaty pisze:chodzi mi o oferte bez telefonu za 29zł (na stronie jest 240min).
Odnośnie ofert R60 za 59zł (SUK)
W normalnej ofercie można uruchomić Sieć rodzinną - darmowe rozmowy w grupie 3 osób placąc 5zł jednorazowo z tego co wyczytałem na stronie t-mobile. Czyli nie płaci się co miesiąc 5zł tylko raz na paoczątku 5zł?
Czy przy przedłużaniu umowy poprzez SUK tez płaci się jednorazowo te 5zł za Sieć rodzinną 3 0biory w R60?
W normalnej ofercie można uruchomić Sieć rodzinną - darmowe rozmowy w grupie 3 osób placąc 5zł jednorazowo z tego co wyczytałem na stronie t-mobile. Czyli nie płaci się co miesiąc 5zł tylko raz na paoczątku 5zł?
Czy przy przedłużaniu umowy poprzez SUK tez płaci się jednorazowo te 5zł za Sieć rodzinną 3 0biory w R60?
Dzięki forum dowiedziałem się jak powinno się przedłużać umowy z T i po raz drugi podpisałem aneks via SUK. Dzięki Wam wszystkim wielkie - chapeau bas!
A tak od siebie mam dla niewiedzących: najlepiej bez żadnego wstępu odrazu poprosić podczas rozmowy z BOA aby przekierowali was do SUK, oszczędzacie swój czas i ich również:P
Od siebie dodajam jutro jeszcze zeskanowaną "świeżą" ofertę suk'owską - żeby mieć jakiś wkład w to forum, ale jakichś wielkich (jakichkolwiek?) zmian nie ma, jak od dłuższego czasu.
Tak jak na poprzednich stronach:
R20 - 120min -25 zł
R40 - 240min - 45 zł
R60 - 400min - 59zł
R80 - 600min - 75zł
R110 - 900min - 99zł
R140 - 1200min - 135zł
R170 - 1500min - 170zł
+ do każdego 100MB
R330 - 2000min - 250zł + 5GB
Być może niepotrzebnie to powtarzam, ale widzę że wiele osób"ma kłopot" spojrzeć wstecz parę stron, a to może to oszczędzić na "parę stron" zbędnej dyskusji
A tak od siebie mam dla niewiedzących: najlepiej bez żadnego wstępu odrazu poprosić podczas rozmowy z BOA aby przekierowali was do SUK, oszczędzacie swój czas i ich również:P
Od siebie dodajam jutro jeszcze zeskanowaną "świeżą" ofertę suk'owską - żeby mieć jakiś wkład w to forum, ale jakichś wielkich (jakichkolwiek?) zmian nie ma, jak od dłuższego czasu.
R20 - 120min -25 zł
R40 - 240min - 45 zł
R60 - 400min - 59zł
R80 - 600min - 75zł
R110 - 900min - 99zł
R140 - 1200min - 135zł
R170 - 1500min - 170zł
+ do każdego 100MB
Być może niepotrzebnie to powtarzam, ale widzę że wiele osób"ma kłopot" spojrzeć wstecz parę stron, a to może to oszczędzić na "parę stron" zbędnej dyskusji

5PLN to opłata miesięczna za usługę Sieć Rodzinna. W R60 jest to grupa 3-osobowa (Ty+2).marcin9913 pisze:Odnośnie ofert R60 za 59zł (SUK)
Ale Przeczytaj sobie tu:arasel pisze:5PLN to opłata miesięczna za usługę Sieć Rodzinna. W R60 jest to grupa 3-osobowa (Ty+2).
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /gwarancja
Jest napisane Sieć rodzinna - darmowe rozmowy w grupie 3 osób: 5 zł na zawsze
marcin9913 pisze:Ale Przeczytaj sobie tu:arasel pisze:5PLN to opłata miesięczna za usługę Sieć Rodzinna. W R60 jest to grupa 3-osobowa (Ty+2).
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... /gwarancja
Jest napisane Sieć rodzinna - darmowe rozmowy w grupie 3 osób: 5 zł na zawsze
To jest opłata co miesiąc. "Na zawsze" oznacza tyle, że np jak umowa przejdzie na czas nieokreślony to nadal będzie co miesiąc opłata 5 zł a nie taka jak po za promocją, czyli 25 zł.
Witam
Od 20.07 jest nowy cennik,czy oprócz tego że jest se xperia u coś innego się zmieniło ?Czy jest możliwość żeby ofertę wynegocjowaną przez SUK zrealizować w salonie?
Od 20.07 jest nowy cennik,czy oprócz tego że jest se xperia u coś innego się zmieniło ?Czy jest możliwość żeby ofertę wynegocjowaną przez SUK zrealizować w salonie?
Jest taka możliwość, chociaż konsultanci godzą się na to raczej niechętnie.[email protected] pisze:Czy jest możliwość żeby ofertę wynegocjowaną przez SUK zrealizować w salonie?
Jeszcze można dopisać jakie telefony są najbardziej opłacalne w poszczególnych taryfach. W R60 ktoś pisał o Wave 3 za 1 zł.mateo_b88 pisze:Dzięki forum dowiedziałem się jak powinno się przedłużać umowy z T i po raz drugi podpisałem aneks via SUK. Dzięki Wam wszystkim wielkie - chapeau bas!
R20 - 120min -25 zł
R40 - 240min - 45 zł
R60 - 400min - 59zł
R80 - 600min - 75zł
R110 - 900min - 99zł
R140 - 1200min - 135zł
R170 - 1500min - 170zł
+ do każdego 100MB