• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 30 z 187
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 187

#568266  autor: alex1155
 17 lip 2012, 13:27
Jak wygląda przedłużenie w nowych taryfach? Słyszałem, że usługa rozmów w gronie 5 numerów z plus i stacjonarnych jest za darmo. Na czym to dokładnie polega?

#568370  autor: Reyes
 17 lip 2012, 19:30
alex1155 pisze:Jak wygląda przedłużenie w nowych taryfach? Słyszałem, że usługa rozmów w gronie 5 numerów z plus i stacjonarnych jest za darmo. Na czym to dokładnie polega?
Jest za darmo przy abonamentach od 39,90 do 159,90. Przy najniższym - 29,90 trzeba dopłacić 5 zł.

Minds are like parachutes, they only function when they're open.

#568440  autor: alex1155
 17 lip 2012, 22:49
Ale to jest po prostu usługa 5 nieograniczonych numerów? Z tego co widzę nowi klienci płacą za nią w abonamencie 39.90 5zł miesięcznie , więc jakiśtam bonus jest, a chodzi mi o połączenia z numerem stacjonarnym.

#568489  autor: ciekawy
 18 lip 2012, 01:56
a jakie Plus daje oferty na przedłużenie umowy netu mobilnego ?

#568490  autor: Adamrdf
 18 lip 2012, 02:56
''a jakie Plus daje oferty na
przedłużenie umowy netu
mobilnego ?''
Chyba Żadne:(

#568530  autor: Ruben
 18 lip 2012, 10:31
ciekawy pisze:a jakie Plus daje oferty na przedłużenie umowy netu mobilnego ?
Standardowe oferty w salonach są takie jak na stronie operatora. Po złożeniu wypowiedzenia kontaktuje się z Dział Utrzymania i mają zdecydowanie lepsze propozycje. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem ofertę 8GB za 35pln/m-c. Jeszcze w marcu b.r. niektórym oferowali rabat 50% i właśnie na taką ofertę czekam z D.U. W rozmowie przedstawiłem swoje oczekiwania i zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo mi nie zależy na iPlus ponieważ mam kilka sprawdzonych alternatyw ale jeżeli 8GB dostałbym za 25pln, to przedłużyłbym umowę bez modemu.
Podobnie jest z ofertami głosowymi. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem ciekawą propozycję ale niestety było już za późno, bo umowę podpisałem z innym operatorem.

#568590  autor: Masu91
 18 lip 2012, 14:04
Przejrzalem znaczną część postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania, a mianowicie ile jest stopni negocjacji w Plusie jeśli chodzi o ofertę abonamentowa i jak najlepiej rozegrać sprawę? Rozumiem, ze bez pisma z rezygnacja sie nie obedzie, ale czy po zaprezentowaniu oferty przez dział utrzymania klienta, mogę jeszcze na coś więcej liczyć? Chodzi mi o to jak to osiągnąć - można powiedzieć, ze taki skrypt negocjacji. Mtyślę o taryfie Wyprz de luxe w ofercie smartfonowej na 24 miesiące i promocji Do usług bis 39,90. Czy można liczyć na rabaty w kwestiach telefonu?
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi i rady.

#568743  autor: ciekawy
 19 lip 2012, 01:21
Ruben pisze:
ciekawy pisze:a jakie Plus daje oferty na przedłużenie umowy netu mobilnego ?
Standardowe oferty w salonach są takie jak na stronie operatora. Po złożeniu wypowiedzenia kontaktuje się z Dział Utrzymania i mają zdecydowanie lepsze propozycje. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem ofertę 8GB za 35pln/m-c. Jeszcze w marcu b.r. niektórym oferowali rabat 50% i właśnie na taką ofertę czekam z D.U. W rozmowie przedstawiłem swoje oczekiwania i zobaczymy co z tego wyniknie. Bardzo mi nie zależy na iPlus ponieważ mam kilka sprawdzonych alternatyw ale jeżeli 8GB dostałbym za 25pln, to przedłużyłbym umowę bez modemu.
Podobnie jest z ofertami głosowymi. Po złożeniu wypowiedzenia otrzymałem ciekawą propozycję ale niestety było już za późno, bo umowę podpisałem z innym operatorem.
oferta bez modemu to rozumiem, że może być tańsza, a sprawdzałeś może jak jest z ofertami z modemem czy też są takie upusty czy w ofertach z modemami nie można mówić o upustach ? a te upusty bez modemu to są na całą umowę czy na np rok ?

#568754  autor: Reyes
 19 lip 2012, 05:59
alex1155 pisze:Ale to jest po prostu usługa 5 nieograniczonych numerów?

Standardowo - pięć wybranych numerów w Plusie i sieciach stacjonarnych.
Adamrdf pisze:''a jakie Plus daje oferty na
przedłużenie umowy netu
mobilnego ?''
Chyba Żadne:(
To dopiero rzetelna i wiarygodna informacja, bez wątpienia trafił nam się ekspert.

Faktem jest, że nowe taryfy Plus Internet wypadają blado w porównaniu z dotychczasowymi. Przez podział na limit dzienny i nocny nie są atrakcyjne dla ludzi intensywnie korzystających z netu jedynie za dnia.

#568758  autor: $orn
 19 lip 2012, 08:52
Reyes pisze:Faktem jest, że nowe taryfy Plus Internet wypadają blado w porównaniu z dotychczasowymi. Przez podział na limit dzienny i nocny nie są atrakcyjne dla ludzi intensywnie korzystających z netu jedynie za dnia.
Takiej bajki to dawno nie słyszłem. Akurat sieć Plus oraz Play mają najlepsze oferty internetowe. Różnica miedzy ofertami jest taka, że Plus daje LTE i umowę na 2 lata a Play daje ograniczone HSPA+ to 4 MB a sama umowa jest na rok.Za przedłuzenie umowy w Plus dostaje się jakiś rabat na aboanment na cały okres świadczonej promocjii.

#568761  autor: Reyes
 19 lip 2012, 09:22
A czy ja napisałam, że LTE to słabizna? Zauważyłam tylko, że nowy system dzielący limit danych na dzienny i nocny wielu użytkownikom nie odpowiada. Zeby móc zachować dotychczasowy lub zbliżony limit dzienny (mam na myśli osoby, które na noc wyłączają komputer i te 50 GB między 24 a 8 zwisa im i powiewa) trzeba podnieść abonament.

LTE to oczywiście mocny punkt oferty, choć nawet w dużych miastach zasięg miejscami jest w kratkę i nie każdy klient będzie mógł się nacieszyć tą niesamowitą prędkością.
$orn pisze:Za przedłuzenie umowy w Plus dostaje się jakiś rabat na aboanment na cały okres świadczonej promocjii.
To dopiero bajeczka. :)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 09:35 przez Reyes, łącznie zmieniany 2 razy.

#568770  autor: $orn
 19 lip 2012, 10:40
Reyes pisze:Zeby móc zachować dotychczasowy lub zbliżony limit dzienny (mam na myśli osoby, które na noc wyłączają komputer i te 50 GB między 24 a 6 zwisa im i powiewa) trzeba podnieść abonament.
Szkoda, bo tak brac pod uwagę internet mobilny to żadna oferta nie jest dobra.
Reyes pisze:To dopiero bajeczka. :)
No nie wiem ja dostałem :)

#568774  autor: Ruben
 19 lip 2012, 10:51
Reyes, w Plusie możemy liczyć na rabat 30% po złożeniu wypowiedzenia (taką propozycję otrzymałem podczas pierwszego kontaktu po złożeniu wypowiedzenia). Jak pisałem wyżej, to w marcu b.r. mozna było otrzymać rabat 50% na cały okres umowy więc dzisiaj byłoby to np. 8GB w cenie 25pln a to tyle samo, co w Play też po złożeniu wypowiedzenia więc oferta naprawdę bardzo dobra, bo infrastruktura Plusa jest jednak zdecydowanie lepsza.
ciekawy pisze:a sprawdzałeś może jak jest z ofertami z modemem czy też są takie upusty czy w ofertach z modemami nie można mówić o upustach ? a te upusty bez modemu to są na całą umowę czy na np rok ?
nie pamiętam wszystkich ofert ponieważ rozmawiałem podczas jazdy (ale zestaw głośnomówiący) :) i nie miałem jak notować. Rabat jest na cały okres umowy czyli 12m-cy w przypadku umowy bez modemu. Mają się ze mną jeszcze kontaktować, to postaram się wkleić tutaj oferty z DUK.
Przydałaby się pomoc konsultantów z Plusa ponieważ wszystkie możliwości trudno jest samemu wyciągnąć podczas rozmowy.

#568782  autor: Reyes
 19 lip 2012, 11:21
To wiele tłumaczy. Problem w tym, że nigdy nie wiadomo czy (i ile) uda się wynegocjować poczas rozmowy z tajemniczym Działem Utrzymania Klienta, dlatego ja wypowiadam się jedynie na temat ofert ogólnodostepnych. :)

#568784  autor: $orn
 19 lip 2012, 11:25
Widze, że jesteś kolejnym użytkownikiem który uważa, że coś się negocjuje...
Konsultanci mają gotowe profile i nimi się posługują. Tak naprawdę negocjować można cenę sprzętu i to nie negocjuje się z konsultantem tylko z jego przełozonym tak naprawde.

#568791  autor: konsultantemeryt
 19 lip 2012, 12:00
$orn pisze:Widze, że jesteś kolejnym użytkownikiem który uważa, że coś się negocjuje...
Konsultanci mają gotowe profile i nimi się posługują. Tak naprawdę negocjować można cenę sprzętu i to nie negocjuje się z konsultantem tylko z jego przełozonym tak naprawde.
Żadnym przełożonym. Ceny są ustalane z góry przez Polkomtel. Powiem Wam, były takie przypadki, że w trakcie rozmowy ceny telefonów się zmieniały i na ten temat konsultanci nie mieli żadnego wpływu.

#568797  autor: Reyes
 19 lip 2012, 12:25
$orn pisze:Widze, że jesteś kolejnym użytkownikiem który uważa, że coś się negocjuje...

Jeżeli to było do mnie, to po raz kolejny przeinaczyłeś moje słowa. :) Nie wierzę w żadne negocjacje z DUK, ale wiem, że teoretycznie ten dział może zaproponować coś więcej niż DOK. Ile i komu - nie wnikam.

#568805  autor: Ruben
 19 lip 2012, 12:52
Reyes, podstawowym warunkiem żeby pracownicy DUK przedstawili ofertę jest złożenie wypowiedzenia. W przypadku iPlus znam przypadek, że za 56pln zaproponowali 18GB + modem w dobrej cenie. Podobnie sytuacja wygląda u innych operatorów, także w Play. Składasz wypowiedzenie i pojawia się dobra propozycja, najczęściej ta najlepsza jest na samym końcu przedstawiana.

#568944  autor: ciekawy
 20 lip 2012, 00:37
a można zyskać jakiś upust na abonament np na pół umowy albo na całą umowę w przypadku ofert z modemem albo z laptopem ?

Plus może obniżyć cene modemu/laptopa ?

#569294  autor: konsultantemeryt
 21 lip 2012, 14:51
ciekawy pisze:a można zyskać jakiś upust na abonament np na pół umowy albo na całą umowę w przypadku ofert z modemem albo z laptopem ?

Plus może obniżyć cene modemu/laptopa ?
ad1. Nie uzyskasz (chyba, że trafisz w jakąś promocje)

ad2. W każdym momencie, jest to niezależne od konsultantów
  • Strona 30 z 187
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 187
  • 1
  • 28
  • 29