• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Jaka sieć?

Orange
8
16%
T-Mobile
5
10%
PLAY
25
50%
Mtv Mobile
3
6%
RedBull Mobile
1
2%
Virgin Mobile
Brak głosów
0%
mBank Mobile
6
12%
Lycamobile
Brak głosów
0%
Sferia, Mobyland, Aero2
2
4%

#567888  autor: sa
 15 lip 2012, 22:44
Oczywiście ze play się opłaca, dodam że net w playu tj.w tych nowych taryfach :darmowe rozmowy i smsy w sieci ,oraz pnk lubię to,oraz pnk darmowe rozmowy i sms net kosztuje 10zł za 1gb(dodatkowa cena pakietu) ,a nie 15 zł jak napisał Vieslav.Zawsze można też wybrać pnk Lubię to, za doładowanie np.25zł masz pakiet 10zł sms do wszystkich, 500mb darmowego neta(bonus) za 6zł pakiet 30min do wszystkich sieci oraz pakiet 10zł za 5zł na rozmowy i sms oraz mms do wszystkich sieci czyli za doładowanie za 25zł wydajesz 21zł i masz jeszcze 4zł luzu..A owszem w play mms kosztuje 19gr ale za 300kb w mtv mobile kosztuje co prawda 9gr ale za 100kb to tak żeby się nie naciąć na mms..
W starym lubię to masz za doładowanie net 500mg za 30zł i pakiety z fresha tj od 3zł za 25mb do 25zł za 1gb net jest darmowy w standardzie z lejkiem..reszta stawek bez zmian i też masz pakiety 10za 5zł 30min za 30zł za 10zł sms.Wada jest taka ze trzeba ładować za 50zł na 3m-c a jak zużyjesz kasę to szybciej albo ładować za 25-30zł co m-c.

W Red bullu na kartę dostajesz analogicznie do Lubię to za doładowanie za 30zł chyba 300mb neta gratis w cenniku net jest za darmo jeżeli zużyjesz masz lejek lub przywracasz prędkosć kodami pakietów netowych z playa fresha,jest pakiet nieograniczone sms do wszystkich za 10zł ,za 11zł jest pakiet 66min do wszystkich sieci,podstawowe stawki jak w play czyli 29gr so wszystkich sms w cenniku 9gr a mms 19gr za 300kb

#567939  autor: Ruben
 16 lip 2012, 09:47
bartoszek534, przy Twoim profilu użytkowania telefonu, to rozsądnym wydaje pozostanie w Plusie i dobre wykorzystanie oferty. Play w zasadzie też mógłby pasować o ile twój numer nie jest powiązany np. poprzez usługę wybrany numer z inną osobą.
Odnośnie sugestii namówienia znajomych do zmiany operatora, to nie wiem jak jest z tym u Ciebie ale ja poprzez takie działania mógłbym narazić się na śmieszność wśród znajomych, bo zachowanie takie przypomina świadków Jehowy :). Znajomi mają przecież swoje rodziny i inne połączone usługi więc sugestia zmiany operatora często z abonamentem byłaby niepoważna. Poza tym znajomi nie są pochłonięci pasją do branży telco jak tutejsi forumowicze :)

#567974  autor: bartoszek534
 16 lip 2012, 12:21
kwistas i ruben - dzieki za pomoc. Czyli tak - male sieci na pewno nie, t nie ma ANI JEDNEGO PAKIETU SMS, oferta orange nie spelnia tylu sms. Play moglby byc, lubie to ma NIBY DARMOWEGO FB, ale z tego, co czytam, to ostatnio PLAY POBIERA ZA TO PIENIADZE. Czyli PLUS NA KARTE 36.6. Dzieki.

#567978  autor: KC-KARLOS
 16 lip 2012, 12:33
bartoszek534 pisze:lubie to ma NIBY DARMOWEGO FB, ale z tego, co czytam, to ostatnio PLAY POBIERA ZA TO PIENIADZE.
BŁĄD: w taryfach Lubię To (stara wersja) i Play Na Kartę Lubię To, PLAY nie zabiera kasy za korzystanie z neta - jest darmowy w cenniku. Dostęp do FB jest nielimitowany, ale elementy własne serwisu nie są taryfikowane z pakietu MB na szybszą transmisję danych.
Zresztą, nawet jeśli jest prędkość niższa po wyczerpaniu danych (32 kbit/s), FB oraz reszta netu i tak jest darmowa w pełni. Wystarczy pilnować ważności konta. Za zasilenie konta dowolną kwotą otrzyma się MB na szybszego neta.

Paranoją jest specjalny pakiet FACEBOOK W TELEFONIE w Plusie - 1 dzień za 1 zł, albo 30 dni za 5 zł. Po wygaśnięciu pakietu, Plus kradnie kasę za korzystanie z FB i neta. Na co komu taki dedykowany pakiet, jak w Plusie Na kartę wystarczy kupić 100 MB z lejkiem za 7 zł - pakiet również obejmuje FB. a net jest tylko za jednorazową opłatą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#567980  autor: DanielR
 16 lip 2012, 12:35
Ruben pisze:przypomina świadków Jehowy :)
Nie chcę sie o to spierać, ale tym porównaniem "przegięłaś" troszeczkę. :)
Ja nie przychodzę do kogoś pouczać go o jedynie swojej słusznej racji i prawdzie na temat oferty sieci X. I nie "zmuszam" go tym samym do zmiany, bo inaczej nie będzie/przestanie być moim przyjacielem, a co najwyżej delikatnie sugeruję/proponuję. Ale jeśli chce dalej pozostać w dotychczasowym układzie, uszanuję to i nie będzie to powodem do zerwania z nim kontaktu.

Ruben pisze:Znajomi mają przecież swoje rodziny i inne połączone usługi więc sugestia zmiany operatora często z abonamentem byłaby niepoważna.
Dlatego jeśli wiem lub dowiaduje się od kogoś, że jest w takiej sytuacji, to nie nagabuję. Również uważam, że wówczas nie ma to zbytnio sensu.

Ruben pisze:Poza tym znajomi nie są pochłonięci pasją do branży telco jak tutejsi forumowicze :)
Ale skoro korzystają z usług jakiegoś operatora, to znaczy, że wcześniej (kiedyś) byli "zmuszeni" do wyboru, podjęcia decyzji. A kolejnej, o z mianie operatora, nie podejmują chyba z dnia na dzień. Raz kiedyś (np. raz na rok) można się chyba na tym zastanowić? Czasem warto poświęcić trochę czasu na zapoznanie się z inną ofertą.
Ale tak jak już powyżej zauważyłem, wszystko zależy od konkretnego człowieka i jego podejścia do sprawy, którego tu o oczywiście nie oceniam. :wink:

#568009  autor: Ruben
 16 lip 2012, 14:49
DanielR, ależ oczywiście, że dużo zależy od osoby i nie będę kłamał, że czasem też nie pozwolę sobie na krótką sondę wśród znajomych odnośnie operatorów i zadowolenia z ich usług. Dla większości jednak jest to sprawa na tyle marginalna, że nie zwracają przeważnie uwagi.
DanielR pisze:Nie chcę sie o to spierać, ale tym porównaniem "przegięłaś" troszeczkę
pewnie masz rację ale jak czytam niektóre wypowiedzi (nie będę podawał nicka), gdzie Play jest zawsze najlepszym rozwiązaniem, to jakoś takie skojarzenie przyszło mi do głowy :wink:
kwistas pisze:Odnośnie głosowania, cóż 70% głosujących nawet tematu nie przeczytało tylko zaznaczyło swoją ulubioną sieć, wychodzą z założenia, że każdy w tym kraju powinien być tylko w tej sieci.
Niestety masz rację. Jeżeli ktoś wysyła około 3tys SMS/m-c i w ankiecie T-Mobile, gdzie nie ma żadnego pakietu SMS otrzymuje tyle głosów, to inaczej nie można tego wytłumaczyć :D

#568178  autor: Vieslav
 17 lip 2012, 02:00
Karlos20, wydaje mi się, że darmowy dostęp jest tylko do facebook zero (0.facebook.com albo zero.facebook.com - nie korzystam, nie wiem). Jest to tekstowa wersja portalu, bez żadnych zdjęć czy grafik. Mogę się mylić, ale pamiętam, że kiedyś widziałem to w jakimś regulaminie (szukałem na prośbę kilkunastu osób które przeniosły się do playa ze względu na fb a po kilku dniach nabili rachunki na kilkaset zł aplikacją androidową i było zamieszanie "bo przecież darmowy").

#568181  autor: sa
 17 lip 2012, 03:35
Vieslav Aplikacja O polega na tym że możesz tylko pisać i jest to tylko z przeglądarki telefonu całkowicie za darmo jeżeli jednak wchodzisz w linki czy oglądasz zdjęcia to leci z normalnego pakietu neta no chyba że go nie masz w ogóle, wtedy normalnie ciągnie z konta.W taryfach Lubię to i pnk lubię to,Red Bull na kartę, masz bonus neta za doładowanie, wiec jest raczej obojętne czy korzystasz z aplikacji O czy gratisowego pakietu danych ..bo jak pakiet gratisa ci się skończy to masz lejek lub możesz nabyć nowy pakiet.Te rachunki musiały być pewnie dla tego ze pakietu nie mieli albo za szybko zużyli a lejka wtedy jeszcze nie było..
Ciekawy napisał:
RedBull, który jest gorszy od starej taryfy lubię to, od nowej nie wiem bo nie porównywałem i nie wiem czy się coś w RedBullu nie zmienło
No jak dla mnie jeżeli ktoś bardzo dużo neta nie potrzebuje(300mb na m-c albo 500mb na 150dni) a chce sms nielimitowane do wszystkich oraz rozmawiać ze wszystkimi sieciami red bull jest niezły za 11 zł masz 66min w pakiecie do wszystkich sieci co nie jest złą ofertą na rozmowy..pakiet na darmowe rozmowy na P4 też jest..

#568194  autor: Vieslav
 17 lip 2012, 09:11
sa pisze:Te rachunki musiały być pewnie dla tego ze pakietu nie mieli albo za szybko zużyli a lejka wtedy jeszcze nie było..
Nie mieli wcale. Skoro potrzebowali tylko facebooka, który i tak miał być darmowy to stwierdzili, że nie ma sensu wydawać dodatkowej kasy na coś, czego nie będą używać. No i widać jak to się skończyło.

#568217  autor: KC-KARLOS
 17 lip 2012, 10:46
Vieslav, osoby popełniły głupotę, bo jeśli chcą korzystać z FB, nie zorientowały się, że to jest internet i nie zapoznały się z warunkami oferty Facebook Zero - P4 pisze wyraźnie, że za wejście na stronkę mogą być pobierane opłaty, z tego względu, że np. jeśli po otwarciu przeglądarki netowej, wpisze się 0.facebook.com, transmisja danych początkowo będzie lecieć z innych serwerów, niż FB. Dodatkowo obrazki i linki zewnętrzne - w FB Zero też są płatne.
Dlatego, aktualnie, jak ktoś chce korzystać z FB (obojętnie jaka wersja), chyba warto zagwarantować sobie nawet lejek 32 kbit/s (darmowy), lub pakiet MB na szybszego neta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#568462  autor: sa
 17 lip 2012, 23:56
Vieslav napisał:
Nie mieli wcale. Skoro potrzebowali tylko facebooka, który i tak miał być darmowy to stwierdzili, że nie ma sensu wydawać dodatkowej kasy na coś, czego nie będą używać. No i widać jak to się skończyło.
No,i tak się kończy nie przeczytanie regulaminu oferty...niestety ale to wina tylko i wyłącznie Twoich znajomych,mogę sobie wyobrazić jak się potem pluli że play to oszuści..

#568574  autor: Vieslav
 18 lip 2012, 13:18
sa, nic więcej nie napiszę na ten temat, bo mnie przy podpisywaniu umowy nie było. Niby zapierali się, że w salonie mówiono im o darmowości wszelkich wersji facebooka, ale przecież zwykle słyszy się to, co się chce słyszeć a nie to, co rzeczywiście ktoś mówi i zamiast dopytać się i wyjaśnić potem takie cuda wychodzą.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 18:15 przez Vieslav, łącznie zmieniany 1 raz.

#568695  autor: sa
 18 lip 2012, 20:33
Cudownie ,brać umowę i regulaminu usługi nie przeczytać..ciekawe czy chociaż umowy co podpisali przeczytali?Fakt pracownik mógł im mówić ,ale oni sami powinni przecież sprawdzić na necie ,no chyba że ich cały net to fejsbuk w telefonie tj.smartfonie..Ciekawe ilu ludzi tak się nadal daje samym sobie nabierać?

#568857  autor: bartoszek534
 19 lip 2012, 17:47
Vieslav pisze:Karlos20, wydaje mi się, że darmowy dostęp jest tylko do facebook zero (0.facebook.com albo zero.facebook.com - nie korzystam, nie wiem). Jest to tekstowa wersja portalu, bez żadnych zdjęć czy grafik. Mogę się mylić, ale pamiętam, że kiedyś widziałem to w jakimś regulaminie (szukałem na prośbę kilkunastu osób które przeniosły się do playa ze względu na fb a po kilku dniach nabili rachunki na kilkaset zł aplikacją androidową i było zamieszanie "bo przecież darmowy").
No właśnie darmowy nie jest.

#568881  autor: KC-KARLOS
 19 lip 2012, 19:46
bartoszek534 pisze:No właśnie darmowy nie jest.
Ile razy mam powtarzać, że w taryfach stare Lubie To oraz Play Na Kartę Lubię To - internet jest za 0 zł w cenniku - nawet, jeśli jest o ograniczonej prędkości??!!
Pakiety netowe na szybszego neta otrzymujecie za zasilenia lub kupujecie ze środków doładowanych. Czyli szybkiego neta macie w ramach doładowania, tak naprawdę to taryfy głosowe!
Kto kombinuje w zmiany taryfy codziennie, za Facebooka (obojętnie jaką wersje używa), nie zapłaci ani grosza!!
bartoszek534, ile we Freshu kosztuje wejście na FB? Bez pakietu netowego? 12 gr za rozpoczęcie połączenia oraz transmisję poza materiałami własnymi FB (Facebook Zero).
W Orange: 50 gr za 100 kb. Plus: kilkadziesiąt gr za 100 kb liczonych oddzielnie. T-Mobile/Heyah: od 2 gr za 100 kb.

Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

#569119  autor: bartoszek534
 20 lip 2012, 20:16
Karlos20, na fb play mozesz o tym poczytac. Nie jest darmowy, ale moze tylko dla kilku osob, ktore sprawe opisuja na fanpage PLAY OSZUKANI, ktory o ile mi wiadomo w zeszlym tygodniu mial kilka osob, cos ponad 3 tysiace. A dopiero powstal. Wiec nie ma co mowic. Wejdz na fb i poczytaj. Facebook.com/playoszukani

#569121  autor: KC-KARLOS
 20 lip 2012, 20:32
bartoszek534, jeśli osoby NIE korzystają z taryf Lubię To i Play Na Kartę Lubię To, to ja się nie dziwie, że zostali "oszukani", bo zamiast się dogłębniej dowiedzieć o FB i o taryfach z bezpiecznym netem (ewentualnie można by było kupić kilkaset MB we Fresh'u), piszą bzdety i na FB robią kolejna szopkę. Takie "protesty" nic nie dadzą. Nawet, jeśli złożą reklamację do OK PLAY czy zażalenie do UKE - nic nie wskórają te osoby, gdyż UKE rozłoży ręce, jeśli operator stwierdzi, że P4 naliczyło opłaty prawidłowo, zgodnie z cennikiem.
Jeśli te osoby wolą coś naskrobać jakiś protest, niech poczytają o warunkach i regulaminy ofert wyżej wymienionych.

bartoszek534, nienawiścią do Play - bezpodstawnie wmawiając nieprawdę, sam sobie i innym robisz krzywdę.
A w Twoim Plusie jak jest? Uczciwie? Czemu są tam ZŁODZIEJSKIE pakiety FACEBOOK? Nie wystarczy sam bezpieczny pakiet netowy non stop, bez dodatków? Wykroczysz poza pakiet FB (kliknie się w zewnętrzny link) i co? Kasa znika!

A w LT i PNK LT net jest nielimitowany, darmowy w cenniku tylko za to, że trzymasz ważność konta i nie ma ryzyka, że poza obiektami FB zostanie naliczona opłata pieniężna, tylko zejdzie nieduża ilość danych MB z zasilenia, a z lejka i tak poleci za friko.
Będę to pisał do znudzenia, aż to zrozumiesz!

#569149  autor: NokiaUser
 20 lip 2012, 22:07
Bardzo dużo zamieszania jest z tym darmowym, nielimitowanym Facebookiem, więc według mnie najlepiej z niego korzystać używając pakietu internetowego. Wtedy możemy korzystać z Facebooka przez wbudowaną przeglądarkę, Operę Mini, inną przeglądarkę, aplikację, komunikator i co tylko dusza zapragnie i nie ma obaw, tak jak w przypadku tego darmowego Facebooka, czy to na pewno jest darmowe.

#569277  autor: bartoszek534
 21 lip 2012, 13:41
sorry, co to jtw? Przepraszam, ale ja lubie play, i to bardzo, tylko czemu oszukuja? W plus jak mi za neta wezma 1 zl to po 3 min oddaja 2 zl, bo zglosilem reklamacje. Mam caly list. O to chodzi. To co to jtw?

[ Dodano: 2012-07-21, 13:43 ]
maniek, przepraszam, ze zapytam, czy masz na imie Maciej?

#569293  autor: Maniiiek
 21 lip 2012, 14:48
Nikt nie oszukuje. Jeśli klient jest na tyle głupi żeby podpisać umowę bez czytania to sam jest sobie winny. Zwłaszcza, że jest w niej wszystko dokładnie opisane i nie ma tam żadnych kruczków typu "zrzekam się majątku i lewej nerki na rzecz P4". Co do mnie nawet nie mam imienia na M.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.