• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #567977  autor: Adam_HQ
 16 lip 2012, 12:27
Witam, czy Galaxy S2 zbrandowany na T-Mobile różni się znacząco (wydajność, stabilność systemu) od wersji niebrandowanej?
Szlak mnie trafia po aktualizacji do ICS, dlatego chce jak najszybciej kupić nowy egzemplarz z 2.3.6 i mam konkretną ofertę z salonu T - Mobile. Na moim obecnym SGS2 posiadam brand Orange i poza syfiastymi aplikacjami, które zrzuciłem do folderu Other apps wszystko działa....... a raczej działało jak należy.

#567982  autor: PalonyLolek
 16 lip 2012, 12:42
Też dostaniesz kilka aplikacji od T-mobile, ale mając ten telefon bez żadnych zmian w systemie i ten z T-mobile nie widziałem żadnej różnicy.
Fakt, że oboma bawiłem się może z dwa dni, ale jakoś w płynności różniby nie było.

#567985  autor: rain86
 16 lip 2012, 13:00
Ale po co kupować nowy egzemplarz tego samego telefonu? Soft niebrandowany najlepiej wgraj i będziesz miał po kłopotach - najświeższy to 4.04 i działa dobrze bez problemów i zbędnych śmieci operatorów

Było: Mitsubishi Trium, Alcatel OT 311,511,Sony CMD-J5, Siemens SL45i,Nokia N-Gage, SE T610, SE J200, Motorola E398, Samsung E900, Nokia N73, Samsung F480, Nokia N82, N86, 5800, Omnia HD, SE C901, Wave 8500, 6303, N8, SGS II, Lumia 800, HTC 1S
Jest:ip4s

#567990  autor: orson_dzi
 16 lip 2012, 13:22
Tym bardziej, że Samsung pozwala na wgranie czystego softu Multiloaderem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#568001  autor: Adam_HQ
 16 lip 2012, 13:56
Panowie problem nie tkwi w brandzie, tylko w przeklętym ICS 4.0.3, którego wgrałem kilka dni
temu. Z rewelacyjnego telefonu mam teraz złom, który wyprowadza mnie z równowagi. Obdzwoniłem wszystkie serwisy w Warszawie i okolicach, ale nigdzie nie maja już plików od 2.3.6, więc jedyna dla mnie opcja downgrade'u to nowy egzemplarz telefonu. Do czasu wgrania ICS byłem bardzo zadowolony z SGS2 i widzę, że nadal nie ma on konkurencji, dlatego nabycie nowej sztuki nie jest dla mnie niczym dziwnym, ani nietypowym. Plastikowy SGS3 nie przemawia do mnie, One X z baterią na pół dnia również, przeciętny One S i iPhone 4, tez nie robią na mnie wrażenia - zostaje tylko SGS2. :wink:

Sam wole nie kombinować, mam jeszcze półtora roku gwarancji.

@orson_dzi
Mógłbyś powiedzieć mi coś więcej na ten temat?

@PalonyLolek
Dzięki za odpowiedz.

#568013  autor: amigo007
 16 lip 2012, 15:17
Siemanko, a możesz mi powiedzieć co jest takiego złego w sofcie ICS ? Sam mam motorole RAZR, i w najbliższym czasie planowałem aktualizację do ICS-a. Co jest w nim złego? Jakoś wcześniej większość się zachwycała/a lodową kanapką :D

#568028  autor: orson_dzi
 16 lip 2012, 15:51
Adam_HQ pisze:coś więcej na ten temat?
Ściągasz program, paczkę z oryginalnym, czystym softem Samsunga bez brandu i wgrywasz go wspomnianym programem.

Jakieś instrukcje znajdziesz na android.com.pl .

#568061  autor: Adam_HQ
 16 lip 2012, 17:34
@amigo007
Nie wiem jak jest na innych telefonach, ale na SGS2 ICS wypada fatalnie. U mnie zwiany są takie:
- pogorszenie zasięgu, nagłe rozłączanie w trakcie rozmowy
- beznadziejna przebudowa książki kontaktowej
- spadek płynności w działaniu urządzenia
- okropna czcionka, nieczytelna, niewyraźna, niedopasowana do menu
- wyblakłe kolory (próbowałem zmienić w settings, ale bez zmian)
- bateria ledwo wytrzymuje jeden dzień, wcześniej dwa dni bez problemu przy takim samym użytkowaniu
- TRAGICZNY lock-screen, który wyprowadza mnie z równowagi za każdym razem gdy mam odblokować ekran....
- pogorszenie reakcji na dotyk, kalibracja nic nie daje
- auto dopasowanie numerów - Jakaś KPINA!!! Gdy wpisuje pierwsze trzy cyfry numeru to telefon wybiera numer innej, w ogóle niepowiązanej osoby, w dodatku zupełnie z innym numerem....
- szybkie wybieranie, mam ustawione szybkie wybieranie na jedną osobę, a dzwoni do drugiej
- czujnik zbliżeniowy przestał działać poprawnie i funkcjonuje na zasadzie: raz zablokuje, raz nie, a jak dzwonie na infolinie w której trzeba wybierać numerki to ekran w ogóle nie daje się odblokować.

Ogólnie ICS bez ICS...... poza NEGATYWNĄ przebudowa paru rzeczy bez zmian względem 2.3.6

Biorąc pod uwagę, że telefonu używam praktycznie tylko do rozmów te rzeczy są dla mnie niedopuszczalne. Próbowałem robić hard reset 4 razy, płynność wróciła, ale powyższe problemy nie zniknęły.

@orson_dzi
Dzięki za informacje, ale i tak zadzwonię do serwisu, żeby upewnić się.

#568069  autor: amigo007
 16 lip 2012, 18:08
Adam_HQ wielkie wielkie dzięki za odpowiedź. To teraz kilka razy się zastanowię zanim zaktualizuję moją motorolę xt910. Mam w niej androida 2.3.5. I w sumie nie narzekam. A że ta motorola ma podobne podzespoły co galaxy s2, to domyślam się że w działaniu będzie podobnie na androidzie ICS. Jednak nie spodziewałem się aż tak drastycznego pogorszenia wydajności i stabilności. Bardzo mnie to zdziwiło :?

#568085  autor: Adam_HQ
 16 lip 2012, 19:00
@amigo007
Wina leży na 100% po stronie Samsunga, który zakpił sobie z update SGS2 na rzecz premiery SGS3. Bawiłem się Galaxy Nexus i w nim takie numery nie występowały......

Swoją drogą zapomniałem jeszcze o dwóch rzeczach:
- ikony powiadomienia na lock-screen'ie są identyczne do wszystkiego przez co nie wiadomo czy dostalismy sms'a, czy mamy nieodebrane polaczenie etc.
- emotikony w sms'ach SĄ TAK TRAGICZNIE zrobione, że muszę teraz wpatrywać się jak złotnik przy grawerowaniu, żeby odróżnić jedną od drugiej, a mam tak specyficzny charakter wiadomości wraz z moimi znajomymi, że nie da się z nich zrezygnować

#568170  autor: orson_dzi
 17 lip 2012, 00:44
amigo007 pisze:teraz kilka razy się zastanowię zanim zaktualizuję moją motorolę xt910. Mam w niej androida 2.3.5. I w sumie nie narzekam. A że ta motorola ma podobne podzespoły co galaxy s2, to domyślam się że w działaniu będzie podobnie na androidzie ICS.
Nie. Problem jest tylko z tą konkretną aktualizacją, konkretnie i9100 do ICS od T-Mobile, bo operator całkowicie skopał oprogramowanie, stąd takie problemy.

#568177  autor: Adam_HQ
 17 lip 2012, 01:57
Na obecnym SGS2, który tak szaleje posiadam brand z Orange. :mrgreen:
Gdybym miał z T - Mobile to pewnie wyrzuciłbym telefon przez okno pierwszego dnia. :evil:

Temat do zamknięcia, dziękuje za pomoc.