• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #563440  autor: cycek12
 26 cze 2012, 11:41
witam, posiadam samsung s plus 9001 w sieci play. od poczatku mam problemy z wyłączaniem telefonu podczas rozmowy, Rozmowa trwa kilka sekund i telefon sie wyłącza, nie za kazdym razem lecz srednio co 10-15 rozmowa ,
tez mam problem z zasiegiem w tym telefonie, wczesniej uzywalem Nokie tez w play i nie mialem zadnego problemu z zasiegiem , teraz czesto rozmowa jest nieczysta wlasnie poprzez slaby zasieg
Mozecie cos poradzic
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, 15:05 przez cycek12, łącznie zmieniany 1 raz.

#563708  autor: play4you1
 27 cze 2012, 12:14
Wiesz to zależy od tego czy przerywa Ci połączenie , czy całkowicie następuje wyłączenie telefonu. Jeśli to drugie to jest to spowodowane prawdopodobnie usterką telefonu.

#566975  autor: cycek12
 11 lip 2012, 19:23
to drugie, wyłącza mi sie ten telefon podczasrozmowy, czasami tez jak sie nim bawie ( tzn jestem w menu czy odpalam jakas aplikacje )
co teraz jesli go kupilem wraz z przedluzeniem umowy u doradcy play nie z mojego miasta, musze go odeslac do niego ?
da cos jesli zresetuje telefon ( przywroc ustawienia fabryczne ) ??

#567003  autor: Mordrag
 11 lip 2012, 21:28
Najprawdopodobniej to bateria jest temu winna. Sprawdź na innej, gdy będzie to samo to ewidentnie wina telefonu.

Możesz też sprawdzić podłączając telefon pod ładowarkę i wtedy zadzwonić.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#567008  autor: cycek12
 11 lip 2012, 21:59
ja wykonuje 50 polaczen dziennie, zdarza mi sie to ze dwa razy dziennie, zazwyczaj jestesm w terenie i nie mam go podlaczonego
co mam zrobic by go oddac do serwisu - jak wspomnialem kupiłem go od doradcy z innego miasta, jemu mam go wysłacc?

#567020  autor: Mordrag
 11 lip 2012, 22:41
cycek12, jak masz wszystkie papierki. Paragon czy fakturę oraz kartę gwarancyjną to możesz go oddać do najbliższego punktu serwisowego, ale na to bym nie liczył. W autoryzowanym serwisie sprawdzą go kilka razy, a jak nic nie będzie to od biedy wgrają czysty soft i oddadzą jako naprawiony

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#567021  autor: cycek12
 11 lip 2012, 22:46
Własnie tak miałem kilka lat temu z orange jakąś Nokie bo mi totalnie trzeszczało w telefonie zagłuszając w 100% rozmowe , i to sie działo raz na jakis czas, i tez stwierdzili ze z tel wszytsko ok a mieli go chyba ze 3 tyg i dlatego sie tego obawiam ze tez mi tak powiedzą i telefonu miec nie bede 2-3 tyg, dlatego pytam czy da cos jesli zresetuje telefon czy nic to nie da?

#567026  autor: Mordrag
 11 lip 2012, 22:49
cycek12, możesz spróbować zresetować, ale nie wygląda to na jakiś problem w sofcie. Ostatnio były upały. Nie trzymałeś telefonu na słońcu lub w samochodzie gdzie przy takim słońcu robi się w środku piekarnik ? Takie upały nie wpływają dobrze na elektronikę w telefonie, a co powiedzieć o baterii, które przez te upały lubią po szwankować :-D

#567030  autor: cycek12
 11 lip 2012, 22:55
On te wade ma od nowosci, otrzymałem go i zaraz po wlaczeniu w tym samym dniu mi sie wyłączyl takze to nie przez trzymanie tel na słoncu w samochodzie

#567031  autor: Mordrag
 11 lip 2012, 22:58
cycek12, korzystasz z aplikacji mocno obciążających telefon ?

#567032  autor: cycek12
 11 lip 2012, 23:00
mam tam kilka aplikacji zainstalowanych i sa one czasami włączone ale jak wyżej wspomnialem podczas kilku pierwszych dni nie instalowalem niczego i tez mi sie wyłączał

#567034  autor: Mordrag
 11 lip 2012, 23:11
Najlepiej byłoby sprawdzić na innej baterii lub na ładowarce.

#567176  autor: cycek12
 12 lip 2012, 18:37
taki komunikat mi sie wyswietla po tym jak sie wylaczy i po ponownym wlaczeniu po wpisaniu kodu pin
proces com.android.phone zostal niespodziewanie zamkniety . sprobuje ponownie

#567220  autor: Mordrag
 12 lip 2012, 21:35
cycek12, masz możliwość wgrania NIE brandowanego softu ?

#567222  autor: cycek12
 12 lip 2012, 21:38
raczej nie, poza tym nie wiem jaki to jest :(

#567308  autor: baxito
 13 lip 2012, 12:02
Niestety bardzo możliwe, że to wina oprogramowania. Swego czasu posiadałem ten telefon i miałem identyczne problemy co autor tematu. Gdy wgrałem sobie inny soft (ROM), wszystko wróciło to normy. Tobie polecałbym to samo. Poszukaj na googlach forów o tym telefonie, powinno pomóc ;).

#567328  autor: cycek12
 13 lip 2012, 13:07
jak widac na screenie mam 2 kreski na aparacie, czesto sie zdarza ze mam 1 lub zero a mieszkam w centrum miasta, moze to spowodowane jest te rozlaczanie i slaba jakosc polaczenia zasiegiem .??

Obrazek

Jak wgram inny soft to strace gwarancje na ten telefon ?

#567436  autor: Wieszunio
 13 lip 2012, 18:52
jak wgrasz soft od samsunga nie stracisz gwarancji. polecam wgranie odinem, softy możesz pobrać z forum dedykowanego samumsunggalaxy znajdziesz instrukcje krok po kroku i wszystkie niezbędne informacje.

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?

#568000  autor: cycek12
 16 lip 2012, 13:52
Wieszunio pisze:jak wgrasz soft od samsunga nie stracisz gwarancji. polecam wgranie odinem, softy możesz pobrać z forum dedykowanego samumsunggalaxy znajdziesz instrukcje krok po kroku i wszystkie niezbędne informacje.
jestem totalnym nowicjegouszem
mógłbyś mi podesłąc linka do tego softa . piszesz o jakims odniem a ja kompletnie tego nie kumam i chcialbym natrafic na oryginalnego softa
dzieki

#568079  autor: Wieszunio
 16 lip 2012, 18:37
wolty pisze:Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenie !

Przed flashowaniem zaleca się naładować baterię !

1.Potrzebne rzeczy:

-SGS+
-kabel usb

2.Narzędzia:

-Sterowniki usb [instalujemy w zależności od systemu w komputerze]

Windows 32bit :
Kod: Zaznacz cały
http://www.4shared.com/file/_xLbLoiH/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_.html
Windows 64bit :
http://www.4shared.com/file/u1Yx9Xnx/usb_drivers_GalaxyS_x64.html
-Odin 4.43 :
http://www.megaupload.com/?d=QNXX9RVC
-soft [wymagana rejestracja] :
http://www.samfirmware.com/apps/auth/login?why=pw&try=1&wp=1&next=WEBPROTECT-i9001.htm
3.Następne kroki:

-pobieramy powyższe narzędzia
-instalujemy sterowniki usb
-rozpakowujemy Odin 4.43

4.Wgrywanie softu:

-Włączamy program Odin:
-w Odinie zaznaczmy opcje : Auto-Reboot/Protect OPS/Reset Time 300s
-wskazujemy plik Aries w Okienku OPS : AriesVE.ops
-w okienku BOOT wskazujemy plik : Boot_loader.tar
-w okienku Phone wskazujemy plik : SMD_MODEM_I9001XXKP4_CL374422_REV00_user_low_ship_ EMMC.smd
-w okienku PDA wskazujemy plik : SMD_PDA_I9001XXKP4_CL374422_REV00_user_low_ship_EM MC.smd
-w okienku CSC wskazujemy plik : SMD_CSC_GT-I9001-CSC-SERKE3_EMMC.smd
-okienko EFS pozostaje puste
-okienko One Package pozostaje puste

-Screen prezentuje Odin po wgraniu softu[obrazek pomocniczy]

Obrazek

-wyłączamy telefon
-wyciągamy kartę sim oraz kartę pamięci
-podłączamy telefon pod kabel usb i komputer
-wprowadzamy go w Tryb Download: Volume Down+HOME+POWER
-jeśli w Odinie wyskoczy nam żółte okienko w com np. COM1 możemy śmiało nacisnąć na start
-czekamy na zakończenie procesu czyli PASS w niebieskim/zielonym tle
-po wgraniu softu wprowadzamy kod : *2767*3855# i robimy reset do ustawień fabrycznych

5.Soft wgrany,wersję softu możemy sprawdzić kodem : *#*#1234#*#*

6.W razie problemów piszcie.
nie wiem jaka to wersja systemu (2.2.x może 2.3.x) ale powinno wszystko działać w linku jest oryginalny niebrandowany soft od samsunga dla sgs+ w razie pytań pisz tutaj lub na pw postaram się w miarę możliwości szybko odpisywać

LUBIE GŁOŚNE LITERY xD A Ty [you], też je LUBISZ ?