Podsumowując:
Wybierając Plusa płacisz:
39gr x 30 dni = 11,70zł - smsy do Plusa
7zł - 100MB internetu
200 smsów do innych sieci - albo 19gr x 200 = 38zł, albo 5zł za aktywacje usługi 3gr za sms do wszystkich sieci i wtedy 3gr x 200 + 5 = 11zł
Rozmowy to będzie 50 x 0,29gr = 14,50gr, chyba że sobie włączysz cały dzień w Plusie za 29gr, ale przy tak małej ilości minut nie opłaca się.
Podsumowując - około 45zł (zaokrągliłem w górę, nie wiem ile razy trzeba włączać poszczególne usługi).
Play:
10zł za smsy do wszystkich sieci
15zł za internet (nie wiem czy są jakieś inne pakiety w nowej taryfie, w starej był jakiś za 5zł)
~15zł za rozmowy
Podsumowując - około 30zł
MTV Mobile:
doładowujesz za 25zł/mies, masz nielimitowane smsy przez 30 dni do każdej sieci. Całość idzie na internet (12zł/350MB) i rozmowy.
Podsumowując - 25zł/mies.
MMSów już nie wliczałem. Być może źle podliczyłem Plusa, nie znam dobrze ich oferty.
Jak masz znajomych w Plus to namów ich,żeby wzieli starter w PLAY albo, żeby się przenieśli do PLAY i w sieci będziecie mogli rozmawiać i sms-ować bez żadnych opłat
Trzeba płacić, chyba że Play zaczął sponsorować doładowania. Za darmo to jest w Heyah - smsy w sieci darmowe w standardzie, każda aktywność numeru (sms wychodzący/przychodzący, połączenie, transmisja danych) przedłuża konto o rok. Uciekliśmy ze znajomymi z Play, przenieśliśmy się do Heyah. Od kilku miesięcy nie zapłaciłem za smsa ani grosza przy liczbie 300 do 500 na miesiąc (gdzie w Play musiałem płacić to 10zł/mies za stan darmowy), numer nie doładowywany od początku istnienia. To jest właśnie darmowa komunikacja.