• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #566761  autor: termobulbulator
 10 lip 2012, 22:24
Witam.
Czy zna ktoś może jakieś pakiety darmowych rozmów do Anglii, coś w stylu: link . Niestety nie mam abonamentu, więc to odpada.

Chciałbym rozmawiać ponad godzinę dziennie tylko i wyłącznie przez 1 miesiąc z jednym numerem i cena nie może przekroczyć 50zł, w ostateczności rozmowy z Polski mogły by być prowadzone przez internet(jakiś VoIP), na numer T-mobile w anglii. Myślałem nad jakimś tanim pakietem z darmowymi rozmowami z T-mobile uk na angielski stacjonarny(numer zdobyłbym z jakiegoś VoIP), lecz nic nie znalazłem(może Wy wiecie o takim pakiecie?).
Poradzicie coś na to?

PS Niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie szukając po forum i innych stronach więc utworzyłem ten temat.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 00:00 przez termobulbulator, łącznie zmieniany 1 raz.

#566768  autor: baniakn
 10 lip 2012, 22:38
Najlepiej, jakbyś sobie odpuścił dzwonienie na T-Mobile UK. Najlepsze rozwiązanie to sieć LycaMobile. W Polsce kupujesz starter Lyca PL (w Krakowie to raczej żaden problem), a w Anglii Lyca UK. Nie wiem czy osoba, do której dzwonisz już jest w Anglii czy dopiero jedzie. Jeśli to 2 to można za 5 zł zamówić taki starter z allegro. Jeżeli to 1 to albo zamawiasz darmowy starter z http://www.lycamobile.co.uk/home/en albo trzeba kupić, w którymś sklepie podanym na tej stronie.

No i stawki. Z Polski płacisz 29 gr za 30 minut rozmowy, po 30 minutach się rozłączasz i przez kolejne 30 minut nadal możesz rozmawiać za 29 gr.

Przy godzinie dziennie masz 18 zł na miesiąc.

Za to w Anglii masz ofertę 3000 darmowych minut do Polski, więc teoretycznie wychodzi rozmawianie za darmo :P link - http://www.lycamobile.co.uk/unlimited-poland/po

No to chyba tego nic nie przebije :) .

#566774  autor: termobulbulator
 10 lip 2012, 22:44
To jest najlepsza oferta, jaką do tej pory widziałem, ale ważna do końca lipca, a dziewczyna wyjeżdża na początku sierpnia :(

#566775  autor: baniakn
 10 lip 2012, 22:50
Oferty te są co miesiąc przedłużane, więc nawet, jak nie przedłużą tych 3000 minut (a szczerze w to wątpię) to i tak masz 1p za minutę z Anglii do Polski, ale to chyba i tak wyjdzie taniej z Polski.

Na tą chwilę myślę, że nie masz się co martwić, tak czy siak polecam się zaopatrzyć w starter tej sieci, biorąc pod uwagę to, że jego ważność się nigdy nie kończy, tylko trzeba odpalić kartę w telefonie raz na 80 dni. Wczoraj kupiłem doładowanie do tej sieci ważne do 2018 roku, więc można trochę włożyć w ten interes, ale zwróci się na pewno.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 22:51 przez baniakn, łącznie zmieniany 1 raz.

#566776  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2012, 22:50
termobulbulator, promocje w Lycamobile mają to do siebie, że są regularnie przedłużane, więc jeśli jest popularna, może zostać przedłużona na kolejny miesiąc.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#566778  autor: Edmund
 10 lip 2012, 22:53
termobulbulator, Lyca z miesiąca na miesiąc przedłuża ofertę 30 minut rozmów pomiędzy użytkownikami Lyca za 29 groszy.
Natomiast nie wiem jak jest z ofertą 3000 darmowych minut z Anglii do Polski, ale sądzę że też to mogą przedłużyć na następny miesiąc.
Zamówić darmową simkę nie zaszkodzi ;)

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#566788  autor: termobulbulator
 10 lip 2012, 23:05
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, spadacie mi z nieba.
Mam jeszcze kilka pytań, mianowicie:
1. Czy po 30 minutach mi rozłączy rozmowę, czy nalicza już normalnie za minutę?
2. Czy jeśli ona dzwoniła by z Anglii to naliczało by jej 5gr(1p)/30 minut, a gdybym ja zadzwonił z polski to 30gr/30 minut? - źle przeczytałem na stronie, pytanie unieważniam.
3.Czy gdyby ona zakupiła na allegro starter Lyca UK to byłaby możliwość uzyskania tych 3000 minut?
4. Czy ta opłata 30gr, jest już naliczana za sam sygnał(może odpowiedź wydawać się oczywista, ale wolę się upewnić)?
5. Czyje nadajniki wykorzystuje ta sieć(w Polsce)?
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 23:21 przez termobulbulator, łącznie zmieniany 3 razy.

#566794  autor: Edmund
 10 lip 2012, 23:16
AD1: Po 30 minutach zaczyna naliczać już normalnie za minutę z taktowaniem sekundowym.
AD2: Nie wiem bo nie widzę właśnie oferty angielskiej za 1p/30minut, natomiast co do polskiej - tak - zapłacisz 29gr/30min.
AD3: Jak najbardziej.
AD4: Opłata 29 groszy jest naliczana dopiero po odebraniu przez drugiego abonenta Lyca i niezależnie czy połączenie trwa 1 sekundę czy 30 minut to ono będzie tyle samo kosztowało.
Btw. widzę że jest jeszcze oferta 1p/minutę na stacjonarne w Polsce z Lyca UK.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 23:20 przez Edmund, łącznie zmieniany 2 razy.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#566795  autor: baniakn
 10 lip 2012, 23:19
1. Nie nie rozłączy będziesz płacił normalną stawkę, która pewnie wynosi 59 gr/minuta.

2. W ofercie poza tą z 3000 minutami jest 1p, ale za minutę.

3. To nie ma znaczenia, czy z allegro, czy w Anglii, byle by kupić starter ANGIELSKI.

4. Opłata jest liczona od odebrania przynajmniej tak mi się wydaje.

edit.
A no to tylko na stacjonarne jest, jak mówi Edmund, nie doczytałem tej oferty.

edit2.

Nadajniki Plusa.

#566797  autor: termobulbulator
 10 lip 2012, 23:28
Ostatnie 2 pytanka:
6. Czyli ona dzwoni do mnie za darmo, ale ja płacę za to połączenie?
7. Czy ona musi mieć coś na koncie, żeby do mnie zadzwonić(biorąc pod uwagę to, że ja mam pieniądze na koncie)?

#566803  autor: Edmund
 10 lip 2012, 23:38
AD6: Jeżeli Twoja luba dzwoni do Ciebie z angielskiej Lyca na polską Lyca to ona dzwoni za darmo, a Ty nie ponosisz żadnych kosztów odbierając tę rozmowę.
AD7: Powiedziawszy szczerze to nie wiem, ale sądzę że jednak coś musi być na koncie.

Plus na Kartę

#567140  autor: termobulbulator
 12 lip 2012, 15:58
Edmund pisze:AD6: Jeżeli Twoja luba dzwoni do Ciebie z angielskiej Lyca na polską Lyca to ona dzwoni za darmo, a Ty nie ponosisz żadnych kosztów odbierając tę rozmowę.
Trochę nielogiczne. Czyli kto ponosi opłatę? :D
Czy ktoś może się jeszcze odnieść do punktu 7.?

#567169  autor: DanielR
 12 lip 2012, 17:56
termobulbulator pisze:Trochę nielogiczne. Czyli kto ponosi opłatę? :D
Skoro twoja dziewczyna będzie dzwonić do Ciebie z Anglii, korzystając z angielskiej karty Lycamobile, to jednostki schodzić jej będą z tych 3000 minut. Ty natomiast, będąc w Polsce, za odebranie takiego międzynarodowego połączenia nie zapłacisz nic.

PS Płatne odebranie połączenia występuje jedynie w przypadku roamingu. Czyli Ty jesteś np. z polską kartą w Anglii i ktoś (obojętnie z jakiego kraju), dzwoni do Ciebie. :wink:

termobulbulator pisze:Czy ktoś może się jeszcze odnieść do punktu 7.?
Spytaj na PW oficjalnego przedstawiciela Lycamobile, udzielającego się tu na forum http://telepolis.pl/forum/profile.php?m ... le&u=40613 , może bezie coś wiedział na temat zagranicznych promocji w tej sieci.
Ewentualnie zadaj pytanie bezpośrednio w temacie http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... sc&start=0 .

#567179  autor: termobulbulator
 12 lip 2012, 18:42
Bardzo dziękuję i przepraszam za SPAM, nie widziałem, że istnieje wątek o Lyca.
Temat uważam za zamknięty :)