• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #563713  autor: jleszek
 27 cze 2012, 12:31
Witam.
Próbowałem wykożystać telefon HTC Sensation do rozmowy w jakości HD Voice w T-Mobile ,ale nie udało mi się .
Znalazłem ciekawy temat na poniższej stronie:
http://ausdroid.net/2011/07/10/telstra- ... op-leaked/
Chciałem przestawić opcję :
ro.ril.enable.amr.wideband=1
znajdującą się w pliku Build.Prop ale nie udało mi się.
Zaznaczam,że mam orginalny soft nie brandowany i nie rootowany.
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc jak to mogę zmienić.

Pozdrawiam.

#563720  autor: Mordrag
 27 cze 2012, 13:01
Obecnie HD VOICE jest tylko w niektórych SE i Nokiach, ale różnica jest kolosalna jeżeli chodzi o dźwięk.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#564537  autor: Vieslav
 01 lip 2012, 12:23
jleszek pisze: Chciałem przestawić opcję :
znajdującą się w pliku Build.Prop ale nie udało mi się.
A jak chcesz to zrobić bez roota? :shock:
Zrootuj telefon, zmień opcję, odrootuj (jeśli się roota boisz lub nie jest ci potrzebny). Na szybko trochę poszukałem i po instalacji ICS hd voice się pojawia.

#565583  autor: Horacy
 05 lip 2012, 13:57
Ja miałem tak parę razy w Heyah jak dzwoniłem do kumpla też w Heyah, ja Sensacja ICS custom (pkmon rom) on stock xperia arc s, i muszę wam powiedzieć że szał, dobry zasięg i to nie żebyśmy mieli obydwaj 3g włączone tylko normalnie po gsm polecone. I jakość po prostu miód, jakby stał koło mnie. Da się to jakoś włączyć żeby wszystkie takie rozmowy były?

#565619  autor: dario321
 05 lip 2012, 16:31
Horacy pisze:Ja miałem tak parę razy w Heyah jak dzwoniłem do kumpla też w Heyah, ja Sensacja ICS custom (pkmon rom) on stock xperia arc s, i muszę wam powiedzieć że szał, dobry zasięg i to nie żebyśmy mieli obydwaj 3g włączone tylko normalnie po gsm polecone.
a to dziwne bo hd voice leci po 3g :wink:

#565631  autor: DanielR
 05 lip 2012, 16:53
dario321 pisze:a to dziwne bo hd voice leci po 3g :wink:
Nie, wcale nie dziwne. W przypadku sieci T-Mobile (Heyah i innych pochodnych typu MTV Mobile zapewne też), HD Voice dotyczy również sieci GSM. :wink:

#565643  autor: dario321
 05 lip 2012, 17:09
ok,dzieki

#567005  autor: p1t3r
 11 lip 2012, 21:39
Mam ROM ARHD z ICSem na pokładzie. Tam linia
jest już odpowiednio zmodyfikowana więc niczego nei trzeba zmieniać. Generalnie nie zawsze to działa (nie wiem czy wina zasięgu, sieci, czy drugiego rozmówcy) ale naprawde SŁYCHAĆ kiedy działa ;)