• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #566337  autor: skazi
 08 lip 2012, 16:20
Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się krótko z Wami przywitać co więc czynię - dzień dobry :)!

I już przechodzę szybko do sedna, mianowicie:

Od 1,5 miesiąca mam telefon htc evo 3d i dziś w nocy miała miejsce przykra sytuacja - pół śpiąc sięgnąłem po telefon leżący na stoliku (ok 50cm wysokości) obok łóżka celem sprawdzenia godziny i niestety ale telefon mi się jakoś wymsknął i spadł na podłogę, co sprawiło że zrezygnowałem z dalszego sprawdzania godziny. Rano podniosłem telefon i był wyłączony, wydaje mi się że to po prostu bateria padła. Podłączyłem do ładowania i odpalam go a tu zonk - ekran wygląda jak na zdjęciach... Sam telefon działa, bo przywitał mnie melodią, dotykowe przyciski wprawiają go w wibracje i generalnie miedzy tymi artefaktami widać że jak miziam ekran to coś tam się dzieje...

I tu pytanie z jednoczesnym wnioskiem - czy takie coś podlega gwarancji? Bo to chyba nie jest normalne że telefon za ponad 1000zl i to marki znanej z mocnych konstrukcji psuje się po upadku z naprawdę niskiego stolika który służy za szafkę nocną...

linki do zdjęć zamieszczam poniżej, niestety są bardzo ubogiej jakości gdyż robione nokią e65 (nie mam przy sobie żadnej cyfrówki)

http://zapodaj.net/c5884d4e84b15.jpg.html
http://zapodaj.net/163238a2a0095.jpg.html
http://zapodaj.net/a0059d5f154ea.jpg.html

Bardzo proszę o jakieś mądre sugestie czy i jak da radę skorzystać z gwarancji, tudzież przynajmniej informację że na tą gwarancję nie ma co liczyć w tym momencie i próbować szukać pomocy w serwisach.

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 10 lip 2012, 18:49 przez skazi, łącznie zmieniany 1 raz.

#566688  autor: best
 10 lip 2012, 18:28
Powiem tylko, że gwarancja tego nie obejmie.
Upadek z każdej wysokości może zrujnować ekran.

#566694  autor: orson_dzi
 10 lip 2012, 18:50
Ekran do wymiany. Cenowo wyniesie Cię to pewnie coś koło połowy ceny telefonu.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#566746  autor: skazi
 10 lip 2012, 21:56
nie ma żadnej opcji żeby jeszcze jakoś skorzystać z gwarancji? Bo na ekranie zewnętrznym nie ma nawet ryski, nie mówiąc o pęknięciu... może powiem że stało się to jakoś w nocy
"samo" :)

#566756  autor: Maniiiek
 10 lip 2012, 22:10
Samoistny uraz mechaniczny :roll:
Jeśli trafisz na serwisantów z bardzo dobrym sercem i olbrzymim poczuciem humoru to jakieś tam szanse masz.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#566757  autor: fortel
 10 lip 2012, 22:12
To się nazywa USZKODZENIE MECHANICZNE czyli tłumacząc to na język serwisantów - uszkodzenie powstałe z winy użytkownika.Zrobią Ci to, oczywiście , ale odpłatnie.Nie wiem czy komisy posiadają wyświetlacze do HTC EVO ale jeśli taki znajdziesz będzie taniej niż serwisie firmowym.

#566758  autor: Maniiiek
 10 lip 2012, 22:16
fortel pisze:Nie wiem czy komisy posiadają wyświetlacze do HTC EVO ale jeśli taki znajdziesz będzie taniej niż serwisie firmowym.
A ja nie wiem czy z takim ekranem Evo nadal będzie 3D. Trzeba uważać, żeby bubla nie nabyć.

#566801  autor: skazi
 10 lip 2012, 23:34
no to jest zle, bo mam ten telefon 1,5 miesiaca... Jak oddam go do serwisu jakiegos tam, to strace gwarancje, jak naprawia mi w autoryzowanym to bedzie drozej ale zachowam gwarancje a jakby nie bylo jeszcze praktycznie cale 2 lata przede mna... o jakich roznicach cenowych moze byc mowa w przypadku serwis autoryzowany a serwis "pana henka"?

#566804  autor: Maniiiek
 10 lip 2012, 23:41
Najlepiej idź do serwisu i zapytaj.

#566808  autor: orson_dzi
 10 lip 2012, 23:53
skazi pisze:na ekranie zewnętrznym nie ma nawet ryski, nie mówiąc o pęknięciu... może powiem że stało się to jakoś w nocy
"samo" :)
No to chyba, że tak. Ja bym próbował. Jak nie ma kompletnie żadnych śladów, to teoretycznie nic mu się nie stało.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#566828  autor: T-mati1
 11 lip 2012, 06:53
Do niczego sie nie przyznawaj. Idź do playa tam gdzie kupiłeś tel i oddaj na gwarancje. Powiesz że wlaczyles rano tel a tu coś sie stało z wyświetlaczem

THUNDER UP!!!

#566834  autor: Forest150
 11 lip 2012, 08:06
Ja na Twoim miejscu też bym próbował ściemniać :P Wyświetlacz do niego to naprawdę spory wydatek.

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"