Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Właśnie z tym jest problem - wiele osób ma na analogowych liniach telefonicznych założone ADSL, który wykorzystuje część częstotliwości normalnej fali dźwiękowej. By nie było w związku z tym problemów stosuje się filtry i splittery do linii telefonicznej. Z tego powodu zastosowanie kodeka AMR-WB nie ma sensu bo i tak do centrali telefonicznej trafia "obcięte" pasmo dźwięku.DanielR pisze:Też mnie to niezmiernie wręcz dziwi, że HD Voice (w Polsce ?) nie jest wspierany zarówno pomiędzy sieciami stacjonarnymi jaki mobilnymi. Istnieją chyba ku temu możliwości techniczne?
Nie ma co narzekaćWulo pisze:Oficjalnie potwierdzone przez Play, że uruchomili HD VOICE, tylko jak na razie w sieci 3G, trochę szkoda, że nie ma tego na 2G, ale na początek dobre i to.
Tych fonów jest znacznie więcej. Dodajmy jeszcze część telefonów sprzedawanych z tą właściwością z T-Mobile oraz Play. Mój SE ELM z Play ma akurat HD Voice.Wulo pisze:Podobno mają też a 50 telefonów w swojej ofercie, które obsługują HD VOICE.
Mordrag pisze:SGSIII jest świetny, ale jak zobaczyłem iPhonowe ikonki oraz niedziałające mmsy po wyłączeniu transmisji danych oraz brak HD VOICE to od razu zrezygnowałem.
Przesiadłem się z Plusa (m.in. dzięki syfowi z Aero) na TMobile - subiektywnie różnicę czuję na Plus (zwłaszcza w rozmowach między TMobile). W rozmowach TMobile - Plus, dzięki zrzucaniu do GSMu (rozmówca ma Galaxy 2) różnicę czuję słabiej, jednak i tak jest lepiej. Na dniach przetestuję rozmowę wewnątrz TMobile (Galaxy 3 i Galaxy 2) więc również dam znać.Mordrag pisze:tomi81, Widocznie za mało się bawiłem SGS III. Pożyczę go na cały tydzień...
Ale rzeczywiście rozmowy są lepszej jakości ?, bo nawet w galaxy mini pokazuje, że sieć obsługuje HD VOICE w fieldtest jak wiadomo galaxy mini HD VOICE nie ma.