kowcio pisze:Netia ma ofertę Internetu do 20 Mbps (tyle u mnie na pewno pójdzie) za 59 zł bez konieczności posiadania telefonu stacjonarnego.
Tiaa... tylko to na linii własnej - w przypadku BSA dochodzi opłata za utrzymanie łącza

(
http://www.netia.pl/files/oferta/Zalacz ... _-_WWW.pdf
Miesięczna opłata za utrzymanie łącza w wysokości 30,00 zł (dotyczy wyłącznie technologii LLU i BSA).
Komentarz:
Zgodnie z Cennikiem dla Usługi Internetowej, w przypadku posiadania Usługi Internetowej i braku na tym samym łączu Usługi Telefonicznej (świadczonej przez Operatora
lub innego dostawcę), będziemy co miesiąc naliczać opłatę za utrzymanie łącza w wysokości 30 zł.)
Wiec w netii za 10/20Mbit płacisz w sumie 89,9 (umowa na dwa lata). W TP za to samo analogicznie 86,53 (w tym Twoje abo tel 22zł) za 10Mbi i 91,57 (w tym abo) za 20Mbit -- wychodzi prawie to samo a masz stabilne łącze i nie musisz się pałować w przypadku problemów...
generalnie jak to ma być na tym samym drucie to będzie działało dosyć podobnie (synchronizacja/prędkości)... różnice mogą pojawić się w pingach (ale to zależy mocno od lokalizacji (niektórzy mają po 20ms, niektórzy mają po 60ms po kraju i... tak ma być).
Jeżeli chodzi o problemy techniczne -- netię mam mniej więcej od "plus pół roku od uruchomienia bsa" więc już sporo czasu... w tym czasie raz zerwało linię ale dosyć szybko (TP) naprawiła, drugi raz pojawiły się problemy z synchronizacją i tutaj w sumie chwilę to trwało bo w systemach netii było ok, jak przybywał technik z TP też działało ok... jakoś 2 tygodnie później na telefonie stacjonarnym pojawiły się szumy (internet działał) -- okazało się, że doprowadzenie instalacji do posesji skorodowało i wtedy naprawa to już też była chwila. Poza tym działa...
Jeżeli chodzi o partyline i podejście GTW -- mnie telepie bardziej niż w przypadku tych Pomarańczowych -- party wykazuje się bezgraniczną ignorancją (chyba, że zrobisz dym i oddzwoni do Ciebie ktoś kompetentny -- tu w tp nawet pierwszy kontakt jest zazwyczaj mily i przyjemny i mozna zalatwic co sie chce) a GTW ze swoim hurraoptymizmem 'wprowadziliśmypierdółkowatąusługę!!!!!jeden!!!one' powoduje odruch wymiotny.
[ Dodano: 2012-07-07, 16:23 ]
aa... ja się zastanawiam nad migracją do Neo Fiber (
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=58665 ) i też zastanawiam się jak bardzo bezstresowo to może przebiegać (abstrahuję od technicznego działania usługi jak już się przemigruję

).