a będąc dziś w sklepie osiedlowym, gdzie kupuję doładowania do mojego telepina mobi na terminalu pojawiła się nowa sieć VIRGIN MOBILE. kwoty doładowania zaczynają się od 5 pln. Przy próbie zakupu wywala błąd
Ale czy to będzie jakaś sensowna konkurencja? Ciekawe czy dadzą coś takiego jak MTV z smsami po doładowaniu, albo inne bonusy. Bo jeśli będzie to coś w stylu tanio w sieci (tylko w virgin) to ja podziękuję, i pewnie większość społeczeństwa też.
Nasz rynek jest dość specyficzny, bo konkurencja jest duża i ceny mocno spadły, więc zyski w przeliczeniu na Euro czy $ są marne, nie liczę na fajerwerki. W sumie Virgin w UK sobie radzi bardzo dobrze, ma podobną ofertę do Three, ale nie ma co porównywać PL do UK to całkowicie inne rynki w każdym bądź razie nie porywają się z motyką na słońce, widocznie klienci będą...
Wszystko zależy od reklamy. Nawet kiepska oferta podana ładnie na talerzu może przynieść sukces. Wcale nie musi być najtańsza. Mnóstwo ludzi i tak gubi się w tych wszystkich promocjach i myśli że 29 groszy to nadal tanio. Najważniejsze żeby był dobry kanał dystrybucji starterów i doładowań i dobra reklama.
Raczej powinno być to możliwe. Wątpię, aby to było coś w rodzaju brandowanego plany taryfowego innego operatora. Ale kto wie? Na dzień dzisiejszy to takie wróżenie z fusów.
GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC. GSM (tylko dane pakietowe): iPlus, Aero2 VoIP:
HaloNet, easyCALL
A mnie się właśnie wydaje, że nie będzie możliwości takiej migracji. Tak samo jak nie można migrować pomiędzy Play Fresh a Red Bull Mobile, tak chyba tutaj też nie będzie można.
Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia
Jakiej oferty by Virgin Mobile w Polsce nie miał, to i tak SIM tej sieci trafi do mojej kolekcji SIM-ów Jednak akurat w tej sieci pokładam duże nadzieje, liczę na to, że będzie miała dobrą ofertę, chociaż jest to "tylko" MVNO.
za mało a w zasadzie brak konkretów.Patrząc na oferty za granicą Tmobile /Virgin mobile są podobne....U nas będzie napewno coś ala lycamobile( podobne ceny) i raczej nic ponad to....
Z tych informacji wynika, że Virgin Mobile ma zamiar powalczyć ceną. Jeżeli potwierdziłyby się te informacje, to może ruszą 29gr? Za bardzo w to nie wierzą jednak.