Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
nie musisz sie silić - nie maKryniczanin pisze:Jutro będę w Nowym Sączu wezmę ze sobą LG BL20 i wymuszę w test mode tylko UMTS 900 i zobaczę czy Networks świeci czy nie.
jakieś dwa tygodnie temu zauważyłem techników T-mobile/Networks na dachu pod tą lokalizacją:zajadacz pisze:Dziś coś robili na maszcie PTC przy 26 kwietnia w Szczecinie. Przejeżdżałem samochodem, widziałem że pojawiły się RRU, jakiś facet był na maszcie i montowałnie zdążyłem zobaczyć czy zmienili anteny. Networks wchodzi do większych miast. Coś czuję że odbędzie się to tak, że swap na Huawei starszych stacji Ery, a w przypadku Orange to zrobią tylko softwarowe aktualizacje i ewentualnie dostosują azymuty anten, bo po co wydawać kasę na sprzęt.
Czemu? Skąd taka informacja? A Networks nie miało polegać właśnie na tym że będzie dzielona cała infrastruktura (oprócz transmisji do stacji) i w zależności od potrzeb dany op będzie mógł odpalić dowolne pasmo na stacji?Mordrag pisze:Orange będzie miał dostęp tylko do UMTS900 i na odwrót.
zajadaczzajadacz pisze:Czemu? Skąd taka informacja? A Networks nie miało polegać właśnie na tym że będzie dzielona cała infrastruktura (oprócz transmisji do stacji) i w zależności od potrzeb dany op będzie mógł odpalić dowolne pasmo na stacji?Mordrag pisze:Orange będzie miał dostęp tylko do UMTS900 i na odwrót.
O tę stację chodzi: http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomo ... onowica_11 ? Generalnie to nie mój rejon, ale jest szansa że w ciągu tygodnia-dwóch będę tamtędy przechodził.west pisze:Zajadacz pewnie będzie się mógł coś więcej wypowiedzieć. Budowa Networks rusza:)
słuchaj, jakbyś potrzebował "pomocy" przy aktualizacji to możemy się dogadaćzajadacz pisze:[offtop]
Dyski padły w serwerze, przez miesiąc strona nie działała. Część danych przepadła bezpowrotnie i dlatego teraz jeszcze połowa rzeczy nie działa. Potrzebował bym ze 2 dni żeby wszystko ogarnąć, a ostatnio tyle roboty że nie mam kiedy.
[/offtop]
Tak o tą stacje chodzi. W końcu po tylu latach człowiek doczeka się szybkiego neta z T-Mobile:)Szoking normalniezajadacz pisze:O tę stację chodzi: http://bts-gsm.eu/zdjecia/zachodniopomo ... onowica_11 ? Generalnie to nie mój rejon, ale jest szansa że w ciągu tygodnia-dwóch będę tamtędy przechodził.west pisze:Zajadacz pewnie będzie się mógł coś więcej wypowiedzieć. Budowa Networks rusza:)
dziś jadąc 26-go Kwietnia na wysokości omawianej stacji T-mobile zauważyłem na Netmonitorze (karta T-Mobile - pasmo UMTS) dziwne zjawisko:zajadacz pisze:Dziś coś robili na maszcie PTC przy 26 kwietnia w Szczecinie. Przejeżdżałem samochodem, widziałem że pojawiły się RRU, jakiś facet był na maszcie i montowałnie zdążyłem zobaczyć czy zmienili anteny. Networks wchodzi do większych miast. Coś czuję że odbędzie się to tak, że swap na Huawei starszych stacji Ery, a w przypadku Orange to zrobią tylko softwarowe aktualizacje i ewentualnie dostosują azymuty anten, bo po co wydawać kasę na sprzęt.
nie wiedziałem, że E51 obsługuje UMTS 900 ...zajadacz pisze:Chyba odpalili UMTS Orange na stacji Ery przy Hrubieszowskiej w Szczecinie, albo bardzo mocno pozmieniali coś w konfiguracji sieci.
Obrazek
W całym mieszkaniu mam full zasięg HSPA+ DC kiedy wcześniej było ledwo ledwo i tylko w jednym pokoju. Niestety gdzieś mi wcięło moją E51 żeby sprawdzić dokładnie poziom sygnału, a dla HTC nie mam dobrego netmonitora.
Edit:
E51 odnaleziona. Orange odpalone na Hrubieszowskiej, w domu mam poziom sygnału -62dBm. Działają 3 nośne. CID 11642 LAC 57310 RNC 702,