• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#565423  autor: thonka
 05 lip 2012, 00:02
dokladnie o tym samym co Ty.
wczesniej rzucone bylo pomyslem by inni spoza TM placili wiecej. zazwyczaj rabat dla abonentow to 10zl.

skoro oferta na 24 miesiace to umowa za 15zl to logiczne jest, ze dla nieabonentow musialaby byc za 25zl...

a o moje minuty sie nie martw ;) to Ty zaczales te glupia wymiane zdan, ze nie przejdziesz i inne tabuny tez nie, bo tam masz wiecej wszystkiego. skoro tam jest najwiecej wszystkiego to czego nie ma?

ano tak... 1GB za 7zl z modemem w umowie na 4 lata, ktora nie wiem kto bedzie bral...
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 00:02 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#565424  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:02
Karlos20 pisze:Wystarczy takiej wymiany zdań - po prostu nie od dziś znamy taką, a nie inną politykę ofertowo-cenową PTC, dla Abonentów. W tym szukają stałych, jeszcze korzystniejszych wpływów finansowych. I to od wielu lat. Lojalka = korzyści (symbioza operatora i Abonenta). Abonent ma "tańszy" zestaw usług (zniżka 10 PLN), PTC ma większą kasę (Więcej usług = $$$).
zniżka 10 zł występuje też w Orange, więc T nie jest tu wyjątkiem.
abonent niekoniecznie ma tańszy zestaw usług bo załóżmy, że masz abonament w T i chcesz skorzystać z oferty mobilnego netu tylko sim 2GB za około 20 zł i tu chyba nie możesz liczyć na znżkę jeśli się nie mylę tylko przy wyższych taryfach.

#565428  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2012, 00:06
Zgadza się, ciekawy, Plus też ma ofertę lojalnościową - ale tym razem z Cyfrowym Polsatem, też jakieś rabaty albo więcej minut (Abo) / złotówek w Plus Mix.
Każdy coś ma, aby utrzymać Abonenta jak najdłużej. PLAY również.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#565431  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:07
thonka pisze:dokladnie o tym samym co Ty.
wczesniej rzucone bylo pomyslem by inni spoza TM placili wiecej. zazwyczaj rabat dla abonentow to 10zl.

skoro oferta na 24 miesiace to umowa za 15zl to logiczne jest, ze dla nieabonentow musialaby byc za 25zl...

a o moje minuty sie nie martw ;) to Ty zaczales te glupia wymiane zdan, ze nie przejdziesz i inne tabuny tez nie, bo tam masz wiecej wszystkiego. skoro tam jest najwiecej wszystkiego to czego nie ma?

ano tak... 1GB za 7zl z modemem w umowie na 4 lata, ktora nie wiem kto bedzie bral...
jeśli już to byłbym zainteresowany 1GB za około 10 zł, nie wiem ile tam dokładnie jest 9 czy ile przy krótszej umowie, chodzi o to, że mi ten net od T prawie w ogóle nie jest potrzebny, a gdyby był dostępny to może bym wzią, no ale jak T decyduje, że chce ograniczyć swoje zyski ze sprzedaży tego netu i abonamentu z tego netu tylko do tych którzy są klientami T i mogą nie być zainteresowani tą ofertą bo może już mają net od innego dostawcy to ja gratuluje T takiego pomysłu samoograniczającego zyski.

#565432  autor: thonka
 05 lip 2012, 00:08
ciekawy,

Długość Umowy/Aneksu dla Internetu mobilnego: 48, 36, 24 oraz 12 cykli rozliczeniowych, opcja na 12 cykli wyłącznie z taryfą blueconnect 49 bez urządzenia.

Rodzaj Taryfy: Data, Blueconnect z wyłączeniem Umów oraz Aneksów w opcji blueconnect 39, blueconnect 35, blueconnect 14, blueconnect 9, blueconnect 6.

Termin zawarcia Umowy i/lub podpisania Aneksu:
- od dnia: 16.11.2009
- do dnia: 30.09.2012

----
czyli bez urzadzenia tylko BC49 za 40zl co daje po znizce 30zl za 4GB co jest totalnie nieoplacalne, bo za 10zl wiecej w umowie na 24 miesiace jest 8+2GB za zamowienie przez internet, modem i nocny transfer.

ciekawy, zrozum ze oferowanie 1GB za ca. 10zl nawet bez urzadzenia jest nieoplacalne samo dla siebie i bez innych przychodow od danego abonenta jest bez sensu, bo wiecej wydadza na jego obsluge... po za tym dane w hurcie tez swoje kosztuja...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#565434  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:15
Karlos20 pisze:Zgadza się, ciekawy, Plus też ma ofertę lojalnościową - ale tym razem z Cyfrowym Polsatem, też jakieś rabaty albo więcej minut (Abo) / złotówek w Plus Mix.
Każdy coś ma, aby utrzymać Abonenta jak najdłużej. PLAY również.
skoro T i Orange mają zniżki na podobnych jeśli nie takich samych zasadach to klientów może przejąć tylko ta sieć, która da lepsze warunki już na wejściu na pierwszą aktywacje bez zniżki, inaczej klienci będą tkwili w swoich sieciach, nie mówię,że to jest złe czy coś tylko, że sieci mają swoich klientów do póki ich nie stracą gdy inna sieć da lepsze warunki.

#565435  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2012, 00:17
Po prostu taki jest biznes - co to dużo owijać w bawełnę?!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#565437  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:21
Karlos20, taki jest biznes, że nawet ta sieć która nie da zniżki, a da większy limit czy większą ilość minut bardziej się opłaca niż ta sieć, która da zniżkę z gorszymi warunkami.

#565438  autor: thonka
 05 lip 2012, 00:24
ciekawy pisze:inaczej klienci będą tkwili w swoich sieciach,
nie boj sie o nich. kto bedzie chcial rozwazy za i przeciw, i jak bedzie trzeba przeniesie sie.

naprawde za bardzo troszczysz sie o to co jest nazywane jest nie bez powodu niewidzialna reka rynku. zarowno sieci wiedza co robia, a uzytkownikow nikt na sile nie trzyma i jak znajda cos atrakcyjnego to z pewnoscia zmienia siec o ile tylko beda swiadomi jak to zrobic i nie Tobie to oceniac co marketingowcy oraz sami klienci uznaja za artakcyjne, bo nieraz sie okazywalo, ze wystarczyla reklama i ludzie rezygnowali z subiektywnie lepszych warunkow... ale co jest lepsze dla kogos - tego nigdy nie wiesz. niekoniecznie gora minut itp...

skonczmy juz te dyskusje, bo widze ze drazysz caly czas w kolo ten sam temat, a i tak nic z tego nie wynika...
Ostatnio zmieniony 05 lip 2012, 00:27 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#565440  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2012, 00:27
ciekawy, niektórzy wolą dostać więcej za te same pieniądze, a są osoby, które chcą płacić nieco mniej, niż w cenniku za zastaw usług.
Są ludzie i ludziska - sami sobie znajdą najlepszą ofertę.
Poza tym w omówionych przypadkach przez kolegę thonka i Ciebie ciekawy, operatorzy mniej wydadzą kasy na pozostawienie klienta, niż na pozyskanie nowego z innej firmy. Ale i tak sobie odbiją koszty dodatkowymi opcjami (jakiś extra pakiecik, opcja za symboliczną złotówkę, itp.).

#565442  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:28
thonka pisze:
ciekawy pisze:inaczej klienci będą tkwili w swoich sieciach,
nie boj sie o nich. kto bedzie chcial rozwazy za i przeciw, i jak bedzie trzeba przeniesie sie.

naprawde za bardzo troszczysz sie o to co jest nazywane jest nie bez powodu niewidzialna reka rynku. zarowno sieci wiedza co robia, a uzytkownikow nikt na sile nie trzyma i jak znajda cos atrakcyjnego to z pewnoscia zmienia siec o ile tylko beda swiadomi jak to zrobic...
to są jeszcze tacy którzy nie wiedzą jak zmienić sieć ? i na takich klientach opierają się zyski sieci ?

#565445  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2012, 00:31
ciekawy, Oczywiście, ze są takie osoby. Ale jest wiele czynników trzymających te osoby u obecnego operatora. Pewnie się domyślasz, o czym myślę..

#565447  autor: ciekawy
 05 lip 2012, 00:39
Karlos20 pisze:ciekawy, Oczywiście, ze są takie osoby. Ale jest wiele czynników trzymających te osoby u obecnego operatora. Pewnie się domyślasz, o czym myślę..
brak chęci wejścia na stronę netową innej sieci i porównania oferty,
lenistwo i pójście na łatwizne, to co zaproponuje sieć to klient weźmie bo się nie zna,
znajomi, którzy mało dzwonią albo po cenach standardowych,
zniżki, czyli oferta za tyle ile powinna normalnie kosztować, i zadowolenie, że zniżka,
najlepsze, że ludzie myślą, że im dłużej są w sieci tym lepszą ofertę mają jakby staż się liczył.

#565451  autor: KC-KARLOS
 05 lip 2012, 00:50
ciekawy pisze:brak chęci wejścia na stronę netową innej sieci i porównania oferty
> Nie każdy ma neta
> sporo osób ma oferty telefoniczne (komórka + stacjonarka + jakiś mix)
> nie chcą spamu telefonicznego
ciekawy pisze:lenistwo i pójście na łatwizne, to co zaproponuje sieć to klient weźmie bo się nie zna,
zniżki, czyli oferta za tyle ile powinna normalnie kosztować, i zadowolenie, że zniżka,
najlepsze, że ludzie myślą, że im dłużej są w sieci tym lepszą ofertę mają jakby staż się liczył.
To prawda, ale tak łatwo nie uświadomisz tym ludziom, że można taniej. Oni i tak wiedza lepiej. Nic na to nie poradzisz. To już kwestie psychologiczne - a nie telekomunikacyjne.

#565470  autor: Kryniczanin
 05 lip 2012, 06:18
Jedna z niewielu ofert gdzie operator daje abonentowi ofertę po kosztach a być może nawet poniżej nich stąd takie pieklenie osób z innych sieci. Zwyczajna zazdrość że choć raz operator nagrodził abonamentowca świetną ofertą. Oferta ta jest dużo lepsza od nawet darmowego Aero2 jeśli ktoś korzysta do koło 1gb miesięcznie.
Przewaga T

Jakość - sieć Aero nią nie grzeszy
modem i brak burdelu związanego z TS11
Zasięg
Aero prawdopodobnie zniknie w grudniu 2014 w UMTS 900 dla BDI a T będzie dalej działać
Brak strachu co do zgodności modemów z regulaminem BDI

#565525  autor: UndiscloseD
 05 lip 2012, 10:35
brak chęci wejścia na stronę netową innej sieci i porównania oferty,
lenistwo i pójście na łatwizne, to co zaproponuje sieć to klient weźmie bo się nie zna,
To nie chodzi w sumie o lenistwo, tylko ludzie twierdzą, że jak już są w swojej sieci X lat to już nie będą zmieniać,bo przecież szkoda takiego stażu w sieci. Poza tym wg nich jest tanio i nie trzeba zmian. Być może też duża część z nich nie wie o tym, że przeniesienie numeru jest darmowe. Przecież jeżeli się tymi sprawami nie interesują, nie wchodzą na taki Telepolis to skąd mają wiedzieć?
Ludzie są tam gdzie im wygodnie, mają znajomych, rodzinę w danej sieci i może ogarnęli stronę swojego operatora i mają pakiety obniżające koszty połączeń czy sms'ów wewnątrzsieciowych.

#570872  autor: marcinek243
 28 lip 2012, 21:05
Byłem. Podpisałem umowę na 3 lata za 9zł z groszami miesięcznie. Tak jak pisaliście oferta dla mnie idealna gdyż korzystam z niego jako awaryjne łącze po wyjsciu z domu ;-) . Modemy niezłe bo huawei e353 lub zte mf195(Oba do 21mb/s). Po specyfikacji niczym się nie różnią , ale bardziej sprawdzony jest huawei . Czy dobrze wybrałem ? :roll: .

PS. W top net info jest HSPA ++ Jeden plus wiem co znaczy ale dwa? Nowa technologia? :shock: