ciekawy pisze:to jasne, że każdy kto chce wybrać normalną sieć ze starych sieci pójdzie np do Plusa, a jak nie musi koniecznie być w starej sieci to pójdzie do PLAY.
Ja wybrałem wg. Ciebie chyba nienormalną, bo nie wybrałem ani Plusa ani Play

Sektor klientów najbardziej pożądanych, czyli biznes też jest w większości w Orange więc nie jest to takie jasne i oczywiste.
ciekawy pisze:to jest irytujące, że pracownicy sieci takimi i podobnymi sposobami próbują zatrzymać klienta zamiast zwyczajnie dać lepszą ofertę niż ta sieć do której klient chce przejść,a zasięg to już dziś sieci mają podobny tylko,że stare sieci mają bardziej zapchany ten zasięg i 2G w większości.
Irytujące jest ale przecież ich wpływ na ofertę jest zerowy. Sprzedają to, co jest w ofercie i też należy to zrozumieć. Jedynie do czego można się przyczepić, to że nie zawsze znają ofertę, którą sprzedają ale ten zarzut dotyczy niestety zarówno pracowników salonów w3 jak i Play.
O ilości posiadanych stacji przez każdego z operatorów i postępach w budowie możesz poczytać
tutaj. Jak zauważysz jedynie Orange miał mniej nodeB na umts 2100 od Play.
Odnośnie HDV w Play, to niech wprowadzają, bo nadal jest wiele obszarów, gdzie jakość połączeń jest ich piętą achillesową.