• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #565233  autor: kaczy_cng
 04 lip 2012, 16:56
Siostra wybrała sobie ten telefon w ofercie T-Mobile, z tego co się orientuje ma on wbudowany moduł Hotspot WiFi. Moje pytanie brzmi, jak go skonfigurować, by darmowo łączyć się z internetem? (jeżeli jest taka możliwość oczywiście) bo póki co połączyć się mogę z internetem tylko wtedy, gdy połączę się z routerem od PC

#565236  autor: Maniiiek
 04 lip 2012, 17:15
Nie rozumiem problemu. Znaczy nie możesz łączyć się z innymi routerami czy chcesz darmowy internet zawsze i wszędzie?

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#565238  autor: kaczy_cng
 04 lip 2012, 17:21
Mogę się łączyć z innymi routerami. Problem tkwi w tym, że nie wiem jak ustawić by internet był darmowy tam, gdzie możliwości do łączenia się z innymi routerami nie ma (czyli zawsze i wszędzie darmowy internet)

#565241  autor: Espi
 04 lip 2012, 17:31
Usługa hotspotu daje Ci możliwość podłączania innych urządzeń pod ten telefon żeby za jego pośrednictwem mogły korzystac z internetu, czy to chcesz uzyskać ? Czy chodzi Ci o to że nie możęsz się połączyć w tym telefonie z internetem po przez dane pakietowe i chcesz to skonfigorowac ?

#565242  autor: NokiaUser
 04 lip 2012, 17:32
Ty źle zrozumiałeś ten Hotspot WiFi :D On nie polega na tym, że ci zrobi darmowego hotspota w miejscu w którym się znajdujesz, tylko udostępni twoje połączenie internetowe przez WiFi :mrgreen:

#565243  autor: Maniiiek
 04 lip 2012, 17:34
Ujmę to tak: :smt005
Nie da się, jest to niemożliwe z przyczyn: technicznych, finansowych a także w przypadku modułu Wi-Fi łamałoby to prawa fizyki. Dzięki tej funkcji możesz udostępniać z telefonu internet innym urządzeniom przez Wi-Fi. Oczywiście ciągnęłoby kasę z konta albo pakiety.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#714613  autor: dekertus
 02 maja 2014, 10:01
Espi pisze:Usługa hotspotu daje Ci możliwość podłączania innych urządzeń pod ten telefon żeby za jego pośrednictwem mogły korzystac z internetu, czy to chcesz uzyskać ?
Jak by to zrobić?