oferta jest nie promowana aktywnie przeznaczona głównie dla chcących zrezygnowaćManiek99 pisze:Gdzie widziałeś taką promocję?
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Tak pomyliłem sięManiek99 pisze:@tarinQ
Do jakich wszystkich?
Na stacjonarne w tym do VoIP, ewentualnie jeszcze tak jak w T do wszystkich w T.
Nie wiem gdzie widzisz w T 120min za 35zł.
Miało być do wszystkich na stacjonarne. i 60 a nie 120

Jak chcesz uszczuplić rachunki to zadzwoń 2219393 i zawieś telefon za 21,53zł miesięcznie, tych co dzwonili uprzedź, że telefon nie działa a domowników (i osoby które do tej pory dzwoniły jeżeli to jest np. babcia czy dziadek) naucz korzystać z komórek i powiedz, że komórka wcale nie jest droższa od stacjonarki.
I tyle, 30zł miesięcznie jesteś do przodu.
I tyle, 30zł miesięcznie jesteś do przodu.
wiele taniej nie da sie znalezc nic po kablu TP niz te 30-35zl.
nie masz w rodzinie nikogo z aktywacja (abonament lub mix) w tmobile? wtedy mozesz wziac tzw. super zestaw i do uslugi komorkowej mozesz dobrac telefon stacjonarny dzieki czemu za ten drugi bedziesz placic 10zl mniej, a wiec 25zl.
pozniej np. w przypadku internetu mozna zrobic ten sam manewr (o ile bedzie jeszcze wazna promocja super zestaw - jest ona przedluzana co pol roku od dluzszego czasu) dzieki czemu internet tez bedzie tanszy o 10zl.
znajomi wlasnie w ten sposob wzieli 20mbit (6/10/20mbit kosztuje tyle samo) oraz stacjonarny i placa za to 75zl + abonament za komorke. placili wczesniej za podobny zestaw 110zl wiec oszczednosc mieli spora.
nie masz w rodzinie nikogo z aktywacja (abonament lub mix) w tmobile? wtedy mozesz wziac tzw. super zestaw i do uslugi komorkowej mozesz dobrac telefon stacjonarny dzieki czemu za ten drugi bedziesz placic 10zl mniej, a wiec 25zl.
pozniej np. w przypadku internetu mozna zrobic ten sam manewr (o ile bedzie jeszcze wazna promocja super zestaw - jest ona przedluzana co pol roku od dluzszego czasu) dzieki czemu internet tez bedzie tanszy o 10zl.
znajomi wlasnie w ten sposob wzieli 20mbit (6/10/20mbit kosztuje tyle samo) oraz stacjonarny i placa za to 75zl + abonament za komorke. placili wczesniej za podobny zestaw 110zl wiec oszczednosc mieli spora.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Multimo - abonament dzwoń za wszystko (jeśli jeszcze istnieje). Opłata niewiele ponad 30zł, jest to pakiet kwotowy który możesz wykorzystać na co chcesz (coś jak w prepaidzie, wykorzystujesz na połączenia stacjonarne, komórkowe, międzynarodowe, infolinie). Jeśli rzeczywiście mało używasz telefonu będzie to najlepsza opcja.
Po lekkim rozejrzeniu się na rynku
wygląda to tak:
1) Orange
2) T-mobile
3) Netia
4) Inni usługodawcy na Lini miedzianej
1. Abo za 46 zł
-2 godziny przez 24 godziny na dobę +
-2 godziny do 2 wybranych numerów na połączenia lokalne i strefowe oraz międzymiastowe
Abo za 34 zł
ilość minut -brak (chociaż coś się dowiedziałem ze na infolinii dają jakieś minuty do tego bo promocja jest ale nie na 24mc minuty ale na 18?) Muszę się dowiedzieć ile i co dokładnie
Prezentacja Numeru -3,69 zł z VAT miesięcznie?!! ( 3 mc free)
Naliczanie- nie znalazłem czy minutowe czy 1/60
Inna alternatywa na Orange? Nie widzę? Wy widzicie?
2. Abo za 35zł
Minuty wliczone w abonament (60)
na połączenia do Abonentów T-Mobile, Użytkowników
systemu T-Mobile na kartę i sieci stacjonarnych
Naliczanie sekundowe
Prezentacja numeru darmowa
Połączenia na numery stacjonarne 0,20 zł / minuta
Jak się ma u nich internet lub tel na Abo (mam 2x) zniżka 10zł
Wychodzi 25zł brutto za 60 min.
wygląda to tak:
1) Orange
2) T-mobile
3) Netia
4) Inni usługodawcy na Lini miedzianej
1. Abo za 46 zł
-2 godziny przez 24 godziny na dobę +
-2 godziny do 2 wybranych numerów na połączenia lokalne i strefowe oraz międzymiastowe
Abo za 34 zł
ilość minut -brak (chociaż coś się dowiedziałem ze na infolinii dają jakieś minuty do tego bo promocja jest ale nie na 24mc minuty ale na 18?) Muszę się dowiedzieć ile i co dokładnie
Prezentacja Numeru -3,69 zł z VAT miesięcznie?!! ( 3 mc free)
Naliczanie- nie znalazłem czy minutowe czy 1/60
Inna alternatywa na Orange? Nie widzę? Wy widzicie?
2. Abo za 35zł
Minuty wliczone w abonament (60)
na połączenia do Abonentów T-Mobile, Użytkowników
systemu T-Mobile na kartę i sieci stacjonarnych
Naliczanie sekundowe
Prezentacja numeru darmowa
Połączenia na numery stacjonarne 0,20 zł / minuta
Jak się ma u nich internet lub tel na Abo (mam 2x) zniżka 10zł
Wychodzi 25zł brutto za 60 min.
Orange te 60 minut przez 18 mscy to daje tylko przy przedłużaniu umowy/zamówieniu przez telefon. Do mnie już prawie codziennie dzwonią albo z Orange albo z Netii. Netia proponuje 60 minut za 35,90zł. z umową na czas nieokreślony. Ale ma droższe minuty poza abo. Dodam, że mam internet w Netii i mówią, że jak będzie tel i net u nich to będą mogli korzystniejsze ceny zaproponować. Szczerze, to nie chce mi się zmieniać operatora. Jednak myślałem, że z rebrandingiem TP coś się polepszy, ale stare plany zostały. Jak myślicie, warto czekać czy brać ten Startowy + 60mx18msc?
> G - )
@gauri7
Przy Startowym z 60minutami trzeba jednak pamiętać, że przez ostatnie pół roku będziesz bez minut.
Z przeniesieniem numeru to nie problem, bo zmiana jest w zasadzie nie odczuwalna, tyle że procedura trwa minimum 1,5m-ca (przepływ papierów + jeden okres okres wypowiedzenia).
Z tym bezterminowym abo, to ciekawe info, jednak nie spodziewałbym się zniżki z tym abonamentem. Choć podobno przedłużający mogą jeszcze wyrwać NonStop+NoLimit za 99,9zł (czyli NonStop wychodzi po 40zł).
Przy Startowym z 60minutami trzeba jednak pamiętać, że przez ostatnie pół roku będziesz bez minut.
Z przeniesieniem numeru to nie problem, bo zmiana jest w zasadzie nie odczuwalna, tyle że procedura trwa minimum 1,5m-ca (przepływ papierów + jeden okres okres wypowiedzenia).
Z tym bezterminowym abo, to ciekawe info, jednak nie spodziewałbym się zniżki z tym abonamentem. Choć podobno przedłużający mogą jeszcze wyrwać NonStop+NoLimit za 99,9zł (czyli NonStop wychodzi po 40zł).
Jestem tego świadomy. Ogólnie teraz mam plan tp 60 w opcji 120 wieczory i weekendy no i prawie zawsze spora ilość minut zostaje, więc zależy mi głownie na obniżce abonamentu.Maniek99 pisze:Przy Startowym z 60minutami trzeba jednak pamiętać, że przez ostatnie pół roku będziesz bez minut.
Podczas jednej z rozmów z Netią, zaproponowali mi jakiś droższy plan telefoniczny, po czym spytała się jaki mam internet (BSA, bez limitu, 49,90zł.) i zaproponała, że łącznie płaciłbym ok. 94 zł. o ile dobrze pamiętam.Z tym bezterminowym abo, to ciekawe info, jednak nie spodziewałbym się zniżki z tym abonamentem. Choć podobno przedłużający mogą jeszcze wyrwać NonStop+NoLimit za 99,9zł (czyli NonStop wychodzi po 40zł).
Porównując Netię Lepszy Telefon 60 i Orange Startowy na Start z 60 minutami, wyszło mi, że minuta w abonamencie kosztuje odpowiednio 60gr. i 75 gr. przy 24 msc. Jednak godzina rozmów lokalnych i między strefowych poza abonamentem to już odpowiednio 15,6zł i 12/6zł. (dzień/wieczór+weekend+święta)
> G - )
@gauri7
Nom tanio nie jest, do tego minutowe naliczanie, dlatego za bardzo się go brać nie opłaca.
Przy samym abo najbardziej opłaca się T.
Przy pakiecie jeżeli uda się ugrać NonStop+NoLimit poniżej 100zł, to Netia.
Sam mam na BSA taki pakiet z pierwszej promocji NoLimit (średnia cena zeszła nawet poniżej 90zł, czyli NonStop wyszło mnie ~30zł i jeszcze dali router za 1zł).
Jak żeś załatwił NoLimit na BSA za 49,9zł?
Nom tanio nie jest, do tego minutowe naliczanie, dlatego za bardzo się go brać nie opłaca.
Przy samym abo najbardziej opłaca się T.
Przy pakiecie jeżeli uda się ugrać NonStop+NoLimit poniżej 100zł, to Netia.
Sam mam na BSA taki pakiet z pierwszej promocji NoLimit (średnia cena zeszła nawet poniżej 90zł, czyli NonStop wyszło mnie ~30zł i jeszcze dali router za 1zł).
Jak żeś załatwił NoLimit na BSA za 49,9zł?
Linia jest na mojego ojca. A że on się nie zna, to ja podejmuję decyzje. Do tej pory miałem 2 Mb/s za 59,48zł. W zeszłym roku przed wakacjami nie było mnie w Polsce. Zadzwonili z Netii do ojca, coś mu nagadali i się zgodził podając pesel. Nie potrafił mi powtórzyć co mu tam zaoferowali. Od lipca patrzę, że synchro wzrosło. Na fakturze był Szybki Internet MAX. I wyszło, że przez 3 msc płaciło się 24,99zł. a potem 49,95zł. Tylko moja linia jest dosyć słaba i wyciąga w zależności od pory dnia do 3,5 Mb/sManiek99 pisze: Jak żeś załatwił NoLimit na BSA za 49,9zł?
> G - )
Raczej nie. Jestem dosyć daleko od centrali, coś ok 3km. A na skantarku jakiś błąd wyskakuje i nie mogę sprawdzić.Maniek99 pisze:@gauri7
Aha, no bo cena dziwnie niska, może na LLU już Cię przepieli bez powiadomienia.
Trzeba by było sprawdzić ile wykręcasz na swoim loginie u kogoś kto ma w Netii synchro na 20Mb.
Wracając do tematu, chyba wezmę ten Orange Startowy na Start. Nic tańszego raczej nie ma.
> G - )
@tarinQ
Tutaj piszą, że za CLIP-a się płaci: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf
Tutaj piszą, że za CLIP-a się płaci: http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf
Ty masz cennik poza promocja tu abo 40 zł 
Normalnie abo 35 w promocji 25zł
Mi telefonicznie/ w salonie / mailowo mówili ze CLIP darmowy i naliczanie sekundowe oraz 60 minut na polaczenia na stacjonarne + Tmobile przez 24 mc
edit
A WIECIE CZY KIEDYS TAM Z TMOBILE MOZNA NUMER PRZENIESC DO ORANGE LUB NETI??? JAK TO DZIALA CZY MOZE JAKOŚ BLOKUJĄ??

Normalnie abo 35 w promocji 25zł
Mi telefonicznie/ w salonie / mailowo mówili ze CLIP darmowy i naliczanie sekundowe oraz 60 minut na polaczenia na stacjonarne + Tmobile przez 24 mc
edit
A WIECIE CZY KIEDYS TAM Z TMOBILE MOZNA NUMER PRZENIESC DO ORANGE LUB NETI??? JAK TO DZIALA CZY MOZE JAKOŚ BLOKUJĄ??
@tarinQ
W kwestii przenosin z T najlepiej zadaj pytanie UKE, jak ta procedura może w tym przypadku wyglądać.
Ja już z półtora roku temu pytałem, czy Era zamierza dołączyć do porozumienia dotyczącego płynnego przejścia, to odpisali że planują, ale jak widać do dziś nic z tego nie wyszło.
W kwestii przenosin z T najlepiej zadaj pytanie UKE, jak ta procedura może w tym przypadku wyglądać.
Ja już z półtora roku temu pytałem, czy Era zamierza dołączyć do porozumienia dotyczącego płynnego przejścia, to odpisali że planują, ale jak widać do dziś nic z tego nie wyszło.