• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 92 z 182
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 182

#563037  autor: TRA_OL
 24 cze 2012, 12:40
morrow
Jeśli chodzi o formułę to nie ma takie obcji, aneks w formule 4.0 bez tel. jest tylko na 12 miesięcy ale zawsze możesz przedłużyć na czas nieokreślony w umowie za 59 zł a w tym masz
-650 minut wymiennych na 686 sms/mms
-stan darmowy na zawsze
-1gb neta
-nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci za 0 zł przez 3 m-ce, potem płatne 7 zł/m-c
-nielimitowane połączenia na stacjonarne za 0 zł przez 3 m-ce, potem płatne 7 zł/m-c
-100 minut miesięcznie przez 6 m-cy

Wiedziałem, że zaraz się ktoś spyta o taryfę ALL INC MAX 95 ona tak jak ALL INC MAX 75 oraz ALL INC 89 ALL INC 69 oraz SD 59 jest niestety :( obniżona o 10 zł na czas okres trwania umowy

taryfy SD 49, ALL INC 59, oraz ALL INC MAX 65 tutaj jest przyznawana zniżka 20 zł :-)

Powracając do taryfy ALL INC MAX 95 JEST tez trochę inna promocja. Otrzymuje się rabat na 1 rok. Abonament przez pierwszy rok wynosi po rabacie 75,25 zł a potem 95 zł a wnim masz:
-850 minut wymiennych na 686 sms/mms
-70 minut do wszystkich sieci na zawsze
-stan darmowy na zawsze
-1gb neta
-nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci za 0 zł przez 3 m-ce, potem płatne 7 zł/m-c
-nielimitowane połączenia na stacjonarne za 0 zł przez 3 m-ce, potem płatne 7 zł/m-c
-100 minut miesięcznie przez 6 m-cy
Kalkuluje się moim zdaniem lepiej niż oferta Partner backoffice bo kosztowa wygląda tak samo ( no kilka groszy więcej ) ale minut jest więcej o 70.

Dodam, że jest jeszcze taryfa z rabatem na telefon ale ona występuje tylko w ofercie stan darmowy jest bez pakietu smartfon, wygląda to następująco np:

abonament SD59 jest obniżony przez pierwszy rok o 25% co daje kwotę przez pierwszy rok 44,25 zł, ale telefon wybierasz z cennika all inc MAX 75

abonament SD 79 jest obniżony przez pierwszy rok o 25% co daje kwotę przez pierwszy rok 59,25 zł, ale telefon wybierasz z cennika all inc MAX 95.
Ofert możesz te uzyskać od konsultant GU, również BOK jest wstanie coś takiego zaproponować, ale tylko przy rezygnacji.

#563046  autor: szkubi
 24 cze 2012, 13:24
Czyli jeśli po złożeniu rezygnacji wspomnę o obniżce na ALL IN MAX 65 o 20zł i konsultant będzie kręcił, że nie ma czegoś takiego czy coś w tym stylu to nie znaczy, że nie ma takiej oferty tylko, że po prosu nie ma on uprawnień żeby taką ofertę zaproponować? A jeśli odmówię przedłużenia umowy przy pierwszym telefonie to za jakiś czas znowu ktoś zadzwoni z GU czy tą odmowę przyjmują za definitywną i, że nie ma sensu już walczyć o klienta?

#563060  autor: TRA_OL
 24 cze 2012, 14:54
Gu jak dzwoni to podczas pierwszej rozmowy na koniec jak bedziesz się upierac do dostaniesz ofertę tylko musisz powiedzieć na czym Ci zależy bo jak będziesz mówił coś w stylu " nie chce zwami przedłużyć umowę bo nie i juz " a takich klientów jest na pęczki to konsultant nie będzie Cię prosić o to i wyciągać na siłę z Ciebie dla czego rezygnujesz tylko podziękuje za rozmowę. Twoje argument muszą się opierać na tym, że oferta jest dla Ciebie niedopasowana bo chcesz tańszy telefon mniejszy abonament. Rozmowa z Twojej strony musi być rzeczowa, żeby ten konsultant miał możliwość zaproponowania oferty.

Jeżeli trawisz na konsultanta który nie chce Ci zaproponować ofert GU to po prostu trafiłeś na zwykły dział utrzymania który ma standardowa ofertę taką jak na stronie www. Jak wysłałeś rezygnacje to na 85% następny telefon będzie od GU.

PS. Jeśli dostaniecie to co chcecie to nie próbujcie szantażować konsultanta, żeby wam dał SGSII za 1 zł w abonamencie za 29 zł (trochę przesadziłem), bo takich ludzi jest masa a potem żałują bo nikt nie oddzwonił. Lepszej ofert nie dostaniecie w PLAY.

Drugiego kontaktu może nie być, ale jak zawsze możecie potem zadzwonić na infolinie.

#563081  autor: rtx
 24 cze 2012, 18:03
TRA_OL wysłałem ci PW, jeśli nie doszło to wyślij mi jakiś kontakt do siebie na mojego maila lub gg.

#563128  autor: TRA_OL
 24 cze 2012, 21:58
rtx doszła wiadomość, odpisałem Ci jak nie doszło to daj znać

#563606  autor: ivona
 26 cze 2012, 21:38
Witam.
Pod koniec tego miesiąca kończy mi się umowa i chciałam przeniesć numer do orange w maju. Dostałam sms-a z play aby zadzwonić pod *500 co uczyniłam. Tam bardzo przekonujący Pan dał mi niezłą oferte wiec zgodziłam się na anulowanie przeniesienia i przedłużenie umowy. Miałam mieć stan darmowy 59 , przez pierwszy rok miałam płacić 49zł. Zależało mi głównie na tańszym telefonie więc z abonamentu "urwał" mi 150 minut do wszystkich kosztem ceny telefonu. Stan darmowy został tylko darmowy:) Kazał czekać na przesyłkę. W następnym tygodniu zadzwonił BOK z pytaniem czemu chce się przenieść . Okazało się że nie ma żadnego zamówienia na mój nr. więc kazano zadzwonić znów pod *500 aby to wyjaśnić. Okazało się że zamówienie anulowano bo nie ma tych telefonów. Na kolejną zupełnie nieciekawa propozycję się nie zgodziłam. Za kilka dni zadzwonił znowu telefon z BOK twierdząc że telefony się pojawią i jeśli poczekam do przyszłego tygodnia to pierwsza propozycja jest nadal aktualna więc zgodziłam sie. Pierwsza rozmowa odbyła się 09.05 czyli ok. półtora miesiąca temu. Za niedługo kończy mi się umowa tzn. 30.06 a ja nadal nie mam umowy i nawet jak sie przeniosę do orange to przez bajzel i olewanie play będę musiała czekać do kolejnego okresu rozliczeniowego bo obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia (nie ważne że nie mam nowej umowy choć już dawno powinnam mieć z kimkolwiek z wyłącznej winy play)Cały ten czas nikt nie kwapił się o czymkolwiek informować wiec wydzwaniałam na BOK tracąc tylko złotówki. Po prostu jakaś parodia , istne dno. W dodatku napisałam reklamacje 21.06 i oczywiście nie prędko doczekam sie odpowiedzi wiec niewiem nawet czy mogę teraz się gdziekolwiek przenieść jeśli dalej reklamacja jest rozpatrywana...i kolejny miesiąc w d... a ja ze starą avilla się męcze :-D i sama niewiem co dalej robić więc proszę o jakieś rady czy wskazówki.

#563725  autor: waeren
 27 cze 2012, 13:19
Nie musisz się przenosić z miesięcznym okresem wypowiedzenia, na formularzu przeniesienia niech zaznaczą że w ciągu jednego dnia roboczego i po temacie. Ja już dwa numery tak przeniosłem, jeden był już po umowie, na drugim był ponad miesiąc jeszcze umowy ale na żadnym problemu, ani kary nie było :-D

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#563850  autor: overbeyond
 27 cze 2012, 19:40
Witam panów,
czy mógłby się ktoś wypowiedzieć w mojej kwestii mam Play 69 kończy mi się umowa już za 3 tygodnie. Dzisiaj miałem pierwszą rozmowę z konsultantem. Niestety to co oferował niczym się nie różniło od tego co mam, lub tego co mogę mieć od nowa podpisując umowę. Ceny telefonów też to samo co na stronie. Widzę, że dużo tu informacji, ale teraz trochę nie wiem czy coś wskuram, poprosiłem konsultanta o niedzwonienie już i fakt, że złożę wypowiedzenie bo na dzisiejszy moment jest to dla mnie za słaba oferta.

Jedyne czego bym oczekiwał to:

-abonament z 69zł za 10-20 zł mniej
- 1GB pakiet (tego mi konsultant nie zaoferował)
- telefon HTC one V w okolicach 100zł bądź Galaxy Plus, Galaxy 2 czy inne podobne w jakieś korzystniejszej cenie.

Co mogę jeszcze wynegocjować od GU jako:

Wyjściowo wyglądam tak:
- abonamkent 69zł plus pakiet 1000sms za 10zł wykupione
- brak pakietu internetowego
- stan darmowy do play (na czym mi nie koniecznie już zależy)
- zostałem trochę oszukany na roaming w salonie play, gdzie zarzekali się że będzie z abonamentu mi uciekać a uciekało z oddzielnego rachunku.

Lepiej przejść do innej sieci ?

#563858  autor: ivona
 27 cze 2012, 20:53
waeren pisze:Nie musisz się przenosić z miesięcznym okresem wypowiedzenia, na formularzu przeniesienia niech zaznaczą że w ciągu jednego dnia roboczego i po temacie. Ja już dwa numery tak przeniosłem, jeden był już po umowie, na drugim był ponad miesiąc jeszcze umowy ale na żadnym problemu, ani kary nie było :-D
Słyszałam że niestety trzeba odczekać ten miesiąc ...ale skoro da się inaczej to muszę to sprawdzić:) . Ale niewiem czy podczas rozpatrywania reklamacji mogę coś załatwiać...a że telefony w Orange są o ok. 200-300zł tańsze przy podobnych abonamentach to na dzień dzisiejszy nie mam się nad czym zastanawiać :)

#563976  autor: overbeyond
 28 cze 2012, 14:39
ja nie widzę razr w tej cenie w abo

#563977  autor: ivona
 28 cze 2012, 14:42
Tak, telefon pojawia sie i znika jako dostępny i tak w kółko, trzeba chyba wycelować:D
A mnie właśnie blokuje reklamacja podczas której niewiem czy cokolwiek mogę zrobić bo niewiem jaki będzie jej wynik :roll: Nawet pojawił sie w tej ofercie se xperia ray za 99zł. Ale pewnie zanim rozpatrzą reklamacje to znów będzie totalna pustka na stronce ...

Teraz znów razar sie pojawił heheh...ktos sie tam nieźle bawi ta stronką :smt005

#563979  autor: jdr
 28 cze 2012, 14:56
Witam

W związku z ofertą na Motorolę Razr (aż żal nie skorzystać) jedno pytanie:

Mam umowę ważną jeszcze przez 4 miesiące z taryfą all inclusive 59, którą chciałbym zmienić na AI Max 65 wraz z tą motorolą (na stronie piszą już o przedłużeniu na 5 miesięcy przed) i tu pytanie: są tu jakieś haczyki ?

Gdzieś tak wyczytałem, że po prostu przez te 4 miesiące nie będę płacił 59 tylko 65zł, a potem już cały okres nowej umowy też ze stawką 65. Prawda to?

#564010  autor: rtx
 28 cze 2012, 17:26
Hej, TRA_OL mógłbyś zajrzeć do swojej skrzynki?

@jdr co do wcześniejszego przedłużenia to z tego co kojarzę, niektórzy mogą zmienić abo wcześniej niż 3 miesiące przed końcem. Ale jeśli przez eShop czy w salonie nie da rady to spróbuj zadzwonić pod *500. Jeżeli chodzi o warunki to powinno być tak jak napisałeś, ale nie wiem czy przedłużając wcześniej niż 3 miesiące nie stracisz lepszych warunków minutowych (tzn. zamiast 400minut nie będziesz miał 300).

#564052  autor: patrix-83
 28 cze 2012, 23:01
Jestem już klientem Play (INDYWIDUALNYM) i mam 2 aktywacje na siebie tj. abonament bez telefonu i ofertę Mixtura All Incl 39 i teraz chciałbym podpisać nową aktywację (nie mylić z przedłużeniem umowy) na ofertę PLAY ONLINE ale nie standardową zniżką ze strony www.play.pl czy z eshopu tylko np. ze zniżką 50% na abonament 12 miesięczny bez modemu w "ukrytej" ofercie BACK OFFICE bądź GU. Czy któryś z obecnych tu konsultantów mógłby mi coś takiego zaproponować bo normalnie nie da się z tej promocji skorzystać???

Wszelkie dane mogę podać na priv.

#564071  autor: piterq
 29 cze 2012, 08:10
Witam,

Prosiłbym o kontakt PW konsultanta Play, gdyż chciałbym dowiedzieć się kilku rzeczy - przedłużam umowę - stary abonament Long Play 69 zł.
Teraz chciałbym abonament (z telefonem) w granicach plus minus 70 zł, z 1 GB internetu oraz tak około 400-500 minutami. Mógłby mi ktoś przedstawić oferty jakie mogę dostać - zarówno te z 50% zniżką przez rok na abonament jak i back office? Na które kolumny w cenniku z telefonami ma patrzeć przy tych ofertach? W której ofercie mogę dostać dodatkowy rabat na telefon?

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc :D

#564308  autor: ivona
 30 cze 2012, 13:36
Próbowałam dowiedzieć się tu czegoś ale widać podobnie jak na BOK play zero efektu. Tyle że na innym forum zalecono mi aż czekać do rozpatrzenia reklamacji. Ale dziś kończy mi się umowa a mam longplay69 za 59 zł . I zastanawiam się skoro umowa mi się skończy to czy ów rabat 10zł również jako koniec promocji??

#564340  autor: zygikuleczka
 30 cze 2012, 16:01
ivona pisze:ów rabat 10zł również jako koniec promocji??
To byś musiała zerknąć w warunki promocji, no ale w razie czego 10 zł to dużej różnicy Ci nie zrobi.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#564400  autor: Ruben
 30 cze 2012, 19:23
Czy nadal jest tak, że przy abonamencie 1pln przy wypowiedzeniu nawet po miesiącu korzystania mozna skorzystać z przywilejów takich jak przy przedłużaniu innych abonamentów? Interesuje mnie konkretnie, czy można zniżki z GU czy back office otrzymać. W ofertach typu Firma i Biznes też to działa?

#564493  autor: ivona
 01 lip 2012, 08:24
zygikuleczka pisze:
ivona pisze:ów rabat 10zł również jako koniec promocji??
To byś musiała zerknąć w warunki promocji, no ale w razie czego 10 zł to dużej różnicy Ci nie zrobi.
W razie czego zrobi dużą różnicę ponieważ już dawno powinnam mieć nową umowę lub dawno bym się przeniosła ale przez olewanie i zwodzenie ze strony play dalej tkwie w starej umowie. Więc zrobi duża różnicę bo ta sytuacja zaistniała tylko i włącznie z winy BOK play i dlaczego ja za to miała bym płacić choć te 10 zł, więcej??!!
  • Strona 92 z 182
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 182
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92