• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem

#558237  autor: kowcio
 03 cze 2012, 13:19
Kontaktów mam 68, bo dzisiaj włożyłem kartę z E51 do SE Cedar i kopiował do pamięci telefonu :P
Ale ta biała chyba faktycznie lepiej wykonana, bo w Orange jak pierwszy raz miałem kontakt z tym telefonem, to granatowa faktycznie odpychała wykonaniem.
Ja chciałbym najbardziej Gmaila na 4.0. Takie coś, jak na tablecie miałem, w sumie tyle :-P Bo wizualne zmiany się nie pojawią - niestety jest nakładka. A szkoda, bo Android 4.0 jest piękny sam w sobie (popatrz na zdjęcia Nexusa)

#558915  autor: M@jkel
 06 cze 2012, 11:40
Maniiiek pisze:No i? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi.
O to, że aby gps w telefonie działał w miarę znośnie potrzebna jest transmisja danych - i to wcale nie musi chodzić o dane mapowe. Zaprzeczysz? Naprawdę tak ciężko to zrozumieć? Dalej będziesz nazywał mnie pieniaczem?

#558916  autor: Maniiiek
 06 cze 2012, 11:46
M@jkel pisze:
O to, że aby gps w telefonie działał w miarę znośnie potrzebna jest transmisja danych - i to wcale nie musi chodzić o dane mapowe. Zaprzeczysz? Naprawdę tak ciężko to zrozumieć? Dalej będziesz nazywał mnie pieniaczem?
Jak cytujesz to cytuj wszystko a nie idiotę próbujesz ze mnie zrobić bo będziemy się gniewać. Napisałem:
No i? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi. O dyskusję na temat zimnego fixa? Sam ją rozpoczęłaś. O to, że nie opisuje tam swoich planów zagranicznych wojaży? Nie wspomina także, że ma zamiar przez niego rozmawiać.
To co zrobiłeś teraz było naprawdę żałosne.

#558921  autor: M@jkel
 06 cze 2012, 12:26
Maniiiek pisze:
M@jkel pisze:
Jak cytujesz to cytuj wszystko a nie idiotę próbujesz ze mnie zrobić bo będziemy się gniewać. Napisałem:
No i? Bo nie rozumiem o co Ci chodzi. O dyskusję na temat zimnego fixa? Sam ją rozpoczęłaś. O to, że nie opisuje tam swoich planów zagranicznych wojaży? Nie wspomina także, że ma zamiar przez niego rozmawiać.
To co zrobiłeś teraz było naprawdę żałosne.
Po raz kolejny próbujesz sprowadzać dyskusję do absurdu. Mnie w to nie wciągniesz. Adieu.

#558931  autor: Maniiiek
 06 cze 2012, 13:03
Jaką dyskusję? Dyskusja się zakończyła kila postów temu. Teraz po prostu mnie zaatakowałeś cytując fragment mojej wypowiedzi wyrwany z kontekstu a ja jedynie się broniłem. Skończ już człowieku bo śmietnik w temacie robisz :roll:
Sugerowałbym wywalenie do kosza ostatnich postów bo nic nie wnoszą one do tematu a jedynie pokazują jakieś osobiste problemy kolegi wyżej.

#558993  autor: Xy
 06 cze 2012, 17:59
A ja sugeruję usunięcie kilku postów wyżej i dodatkowo dla kolegi Majkela dla ochłonięcia przerwę odpisania na Forum...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#563017  autor: kowcio
 24 cze 2012, 11:52
Kilka dni temu dostałem Androida 4.0.4 - telefon z T.
Jestem bardzo zadowolony z aktualizacji. Szybciej działa, środek łatwiej wygląda, zupełnie inna zakładka "Telefon" oraz inne pierdołki, które cieszą. Ponadto, mniej danych zżera i chyba bateria minimalnie dłużej wytrzymuje.
Podoba mi się też zamykanie otwartych aplikacji :-) Bez zabawy w jakieś zewnętrzne apki.
Jedynie przestało działać WiFi z moim routerem D-Link, ale to już po prostu ten router czeka w kolejce aż go wymienię na nowszy i będzie oki.

#563022  autor: darkussss
 24 cze 2012, 12:11
kowcio jaki masz model routera, u mnie po aktualizacji do 4.04 Wifi działa bez problemu na D-Link Dir-615 zarówno na Neo V jak i LWW.

Obecnie: Galaxy S II/Neo V/Live with Walkman/WAVE S8500/C901/6303i/C2-00

#563026  autor: kowcio
 24 cze 2012, 12:17
Di-524 :-( Ja zawsze miałem problemy z tym routerem z telefonami (4 komputery działają bdb z nim), ale jak wpadłem na pomysł na zmianę kanału na wyższy to Nokia E51 i ten Neo V działał bdb z tym routerem... Aż do aktualizacji, teraz E51 śmiga (wcześniej nie było mowy), ale Neo V jest połączony i chwilę działa net, a później już serwery nie odpowiadają... Czytałem o tym sporo i ponoć te stare D-linki są do niczego..

#563031  autor: darkussss
 24 cze 2012, 12:30
No właśnie podobno D-Link'i bywają kapryśne, mimo, że to dobra firma. Ja na swoim mam tylko jeden problem, ale niestety dotyczy on każdego smartfona z Androidem jaki miałem a było ich już całkiem sporo, nie jestem w stanie oglądać kanałów TV na żywo w Ipla po wykupieniu abonamentu, występuje jakiś problem z połączeniem na każdym jednym telefonie(darmowe materiały działają bez problemu).
Ipla poinformowała, że problem dotyczy jakiegoś protokołu z którego korzystają ich płatne treści i niektóre routery sobie z nimi nie radzą, dopiero w przyszłości planują jego zmianę aby kłopot zniknął.
Całe szczęście oba SE na 4.04 nie mają problemów z moim modelem routera, wszystko działa na domyślnych ustawieniach.

Obecnie: Galaxy S II/Neo V/Live with Walkman/WAVE S8500/C901/6303i/C2-00

#563039  autor: davvid
 24 cze 2012, 12:52
też mam ten sprzęcik i generalnie jestem zadowolony, tylko mam mały problemik. Mianowicie przy pisaniu smsów z PL znakami strasznie skraca długość 1 smsa (na pewno nie wstukałem 160 znaków, a w rogu pokazuje '3 SMS'... Można gdzieś uruchomić taką opcję, żeby były PL znaki i długość normalnego smsa czyli te 160 znaków?

widzę, że nie jestem sam z nagrzewaniem się telefonu :) (rekord 44 st. C)

#563047  autor: kowcio
 24 cze 2012, 13:35
Niestety nie da się. Ale jest na to sposób. Mnie denerwowała ta klawiatura z SE i zainstalowałem sobie genialną - z iPhone ;-) http://chomikuj.pl/alfica145/Android/Ap ... 668564.apk zainstaluj sobie, w ustawieniach ustaw te klawiaturę jako domyślną i w ustawieniach tej klawiatury wyłącz słownik (bo jest en). Wtedy wygodniej bedzie Ci się pisało smsy, bez słownika - ale naprawdę łatwo się trafia w te klawisze. Ja jestem zadowolony. Teraz już nie wyobrażam sobie wrócić do tej fabrycznej klawiatury.

#563088  autor: MADMAX
 24 cze 2012, 18:35
kowcio pisze:Interfejs mi się bardzo spodobał. Działa mega płynnie
Zgadzam się do momentu kiedy nie zawaliłem telefonu aplikacjami ;-)
Płynność znacznie spadła a i przywiesić się już mu nie raz zdarzyło. Ale również jestem zadowolony z telefonu. Przyznam, że trochę też zmienił mój profil korzystania z usług. Mniej smsowania, więcej dzwonienia i poruszania się po internecie. No Ale głupio byłoby nie korzystać z tego wszystkiego przesiadając się z N82 na Neo V. Jedno co poczytuję sobie in minus względem poprzedniego telefonu to jakość zdjęć, która jest przeciętna a im bliżej zmroku tym gorzej.

Pozdrawiam

#563099  autor: Maniiiek
 24 cze 2012, 20:25
MADMAX pisze:Zgadzam się do momentu kiedy nie zawaliłem telefonu aplikacjami
A to jak w każdym Androidowcu. Taki ich urok ;-)

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#563121  autor: kowcio
 24 cze 2012, 21:24
Mnie aparat zadowala. Cały czas używam E51 jako główny telefon to wiesz.. Od tego to każdy telefon ma lepszy aparat, na pewno nie ma gorszych :-)
Mnie tam wystarczy, że w dzień pstryknę przyzwoite foto, czasami jakąś kartkę, w sumie tyle..
Ja tam nie instaluję pierdoł, bo nie mam czasu się tym bawić. Dopiero wczoraj dodałem moje 2 dodatkowe konta gmail, w tym służbowego maila xd A co dopiero grać w jakieś szympansy albo coś tam :-) Chyba mam tylko 2 gry, to tak jakby mi się mega nudziło.
Ale telefonik dobry, gdyby obudowa była z gumy - byłby idealny.. Mam nadzieję, że minimum rok będzie ze mną.

#563123  autor: MADMAX
 24 cze 2012, 21:35
kowcio pisze:gdyby obudowa była z gumy - byłby idealny..
Dokup sobie "ogumienie" do tego. Sam mam coś takiego by obudowa się nie rysowała. Całkiem niezły produkt, nie to co te pierwsze silikony, które kiedyś pojawiły się na rynku.

Pozdrawiam

#563126  autor: kowcio
 24 cze 2012, 21:51
MADMAX, a mógłbyś mi linka dać? :-) Bo mnie ta obudowa już z lekka mówiąc wkur..., a ja mam wersję białą, która nie jest aż tak śliska jak ta ciemna :-P

#563127  autor: MADMAX
 24 cze 2012, 21:55
Mam trochę inną (nie mogę znaleźć takiej samej) ale jest podobna. Guma zakrywa przyciski z boku lecz nie przeszkadza mi to w regulacji głośności czy usypianiu/wyłączaniu telefonu. Nawet podoba mi się ten patent, mniej miejsc gdzie może dostać się brud.
http://allegro.pl/futeral-etui-tpu-sony ... 19225.html

Pozdrawiam

#563147  autor: kowcio
 24 cze 2012, 22:41
Super, dzięki :-) Szkoda, że nie ma białych, bo teraz to będzie śmiesznie wyglądał ten telefonik

#564796  autor: kowcio
 02 lip 2012, 20:00
Kupiłem to coś, dostałem białe (żeby do obudowy pasowało) i jestem megaaaa zadowolony!
Teraz telefon mi się nie zniszczy (nie ma jak), jest przyjemny w dotyku, moze trochę stracił na wyglądzie, ale mi telefon do szpanu nie służy.
Wydałem 20 zł z wysyłką i zadowolony jestem. Jedyna wada to przycisk aparatu się dziwnie obsługuje, ale to tam kwestia mocniejszego wciśnięcia.
do reszty jest bdb dostęp.

A z telefonu jestem mega zadowolony! Mam go ponad miesiąc i nie zamierzam go w tym roku wymieniać, może za rok S2 sobie kupię, jak zlikwiduję jeden numer i będę miał już jeden telefon :mrgreen: