• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 91 z 182
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 182

#562520  autor: szkubi
 22 cze 2012, 15:06
Ale nikt nie napisał czy po złożeniu wymówienia to ta pierwsza oferta z którą dzwonią jest maxem tego co można wycisnąć czy jednak odmawiać i czekać na następny telefon?

#562534  autor: akslow
 22 cze 2012, 15:26
rtx pisze:@akslow co w takim razie trzeba zrobić, żeby można było otrzymać takie warunki jak Ty (tzn. ofertę BACK OFFICE)? Po wysłaniu wypowiedzenia, z tego co wiem dzwonią konsultanci z GU, ale jak czytam ten wątek to nikt chyba nie otrzymał takiej propozycji (czyli abonament wyższy w cenie niższego - wiem, że coś takiego jest możliwe, bo siostra otrzymała takie warunki, ale było to ponad 1,5 roku temu - myślałem, że nie ma już takiej możliwości). Zostały ci te warunki przedstawione za pierwszym razem, czy najpierw odmawiałeś kilkukrotnie konsultantom rezygnacji z wypowiedzenia? A może rachunki miałeś dosyć wysokie? Pytam, bo mam trzy numery do przedłużenia i warto wiedzieć co można maksymalnie wycisnąć.
Wprost powiedzialem, ze obecny abonament wychodzi mnie za drogo (rachunki niskie około 49zł + 5zł internet) i zostac mogę jedynie przy wariancie jaki znajomy dostał czyli przy znizce 20zł na kazdy abonament. Wtedy Pani probowala dopytac co to byla dokladnie za oferta. Odpowiedzialem ze nie wiem, ale ze na 100% taka jest bo widzialem fakture. No i wtedy miła Pani odpowiedziala ze może mi zaproponować ofertę BACK OFFICE ze znizka 20zł. Na co bez wachania sie zgodziłem. Trwało to pare minut.

#562552  autor: szkubi
 22 cze 2012, 16:22
Czyli warto nawet ściemę puścić miłej pani konsultant że znajomy ma taką ofertę i może się uda taka ofertę dostać. Ale dostałeś tą ofertę przy pierwszym telefonie po wypowiedzeniu umowy czy przy kolejnym?

#562562  autor: opti
 22 cze 2012, 16:49
PalonyLolek pisze:
Więc tak: (kwoty podaję netto i później brutto) formuła 4.0 umowa na 2 lata tutaj masz obligatoryjnie 2gb internetu wszelkie połączenia i smsy darmo do wszystkich - 110zł (netto) ; 135,30zł (brutto).
Jeśli chodzi o cenę telefonu różnie to wygląda, czasami 10% upustu, czasami konkretna kwota, max z tego co widziałem 150zł.
dziakuje za info, czyli szlo by ugrac ok 10% z ceny telefonu, w sumie ok, trzeba bedzie wyslac wypowiedzenie (numer w sieci 4lata) i pozniej powalczyc o min. rabat :)

#562611  autor: zygikuleczka
 22 cze 2012, 18:25
PalonyLolek pisze:Jakie kwoty abonamentu Cię interesują? Opcja z telefonem czy bez?
Powiedzmy, że z telefonem za ok 100. Najbardziej to z SGS III:) Tylko, że z jego dostępnością pewnie jest problem.

#562704  autor: szkubi
 22 cze 2012, 21:34
Mam jeszcze jedno pytanie. Co się dzieje z moim numerem kiedy pójdę do salonu i wypowiem umowę? Jeśli załóżmy nie zdecydowałbym się co zrobić ( czy zostać czy przejść do innego operatora ) w ciągu tego 30 dniowego okresu wypowiedzenia to numer wraca do puli numerów play?

#562758  autor: PalonyLolek
 23 cze 2012, 00:25
szkubi pisze:Mam jeszcze jedno pytanie. Co się dzieje z moim numerem kiedy pójdę do salonu i wypowiem umowę?
Jeśli rzeczywiście "wyjdziesz" z sieci Twój numer przechodzi na opcję na kartę tzw. Fresha.
zygikuleczka pisze:Powiedzmy, że z telefonem za ok 100. Najbardziej to z SGS III:) Tylko, że z jego dostępnością pewnie jest problem.
Firma czy indywidualny rachunek?

#562771  autor: zygikuleczka
 23 cze 2012, 08:08
Indywidualny.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#562799  autor: PalonyLolek
 23 cze 2012, 11:27
Rabat jaki jest na abo będę mógł Ci podać dopiero w poniedziałek bo po prostu nie pamiętam, ale jeśli chodzi o fona to jak wyżej 100zł. Abonament zazwyczaj o około 50% się zmniejsza i ma nieco mniej minut niż ten normalny przedłużeniowy np. abo który normalnie jest za 69zł i masz 650 min tutaj dostaniesz za 34,50zł i masz 450 min.

#562813  autor: akslow
 23 cze 2012, 12:10
szkubi pisze:Czyli warto nawet ściemę puścić miłej pani konsultant że znajomy ma taką ofertę i może się uda taka ofertę dostać. Ale dostałeś tą ofertę przy pierwszym telefonie po wypowiedzeniu umowy czy przy kolejnym?
Dostałem ta oferte juz przy pierwszej rozmowie. Oczywiscie jak wczesniej pisalem trzeba bylo o niej wspomniec.

#562823  autor: opti
 23 cze 2012, 12:52
PalonyLolek pisze:
Więc tak: (kwoty podaję netto i później brutto) formuła 4.0 umowa na 2 lata tutaj masz obligatoryjnie 2gb internetu wszelkie połączenia i smsy darmo do wszystkich - 110zł (netto) ; 135,30zł (brutto).
Jeśli chodzi o cenę telefonu różnie to wygląda, czasami 10% upustu, czasami konkretna kwota, max z tego co widziałem 150zł.
a jeszcze dopytam jak wyglada rabat w przypadku wybrania taryfy Rozmowy w Firmie wariant 75 lub 100? do tego tak samo zakup sg3 :)

#562828  autor: morrow
 23 cze 2012, 13:10
Witam serdecznie,

kończy mi się umowa w PLAY, chcę przedłużyć umowę na FORMUŁĘ 4.0 - z telefonem lub też bez(ale wolałbym z aparatem).
Nie zaproponowali nic poza ofertą ze strony PLAY więc
w T-Mobile złożyłem już dyspozycję przeniesienia numeru z PLAY do T-Mobile za ok miesiąc.

Teraz pytanie, Ile maxymalnie upustu może mi dać GU z PLAY na FORMULE 4.0 z 2 GB w abo bez tela oraz/lub ile moge maxymalnie uzyskać w abo FORMUŁA 4.0 z telefonem w max wersji za 159zł oraz/lub w ofercie Formuła 4.0 z iPhone 179zł.

Podsumowując ..
(tu zapytanie do konsultantów z GU Play, którzy wypowiadają się na tym forum)
na jaki max upust mogę liczyć czyli
99zł bez tel na --> ?zł
oraz 159zł z tel na --> ?zł
oraz
179zł iPhone na -->?zł

Jestem jeszcze klientem indywidualnym, za 2-3 msce zmienię na firme ale teraz muszę już przedłużyć lub przenieść numer.

Jeżeli ktoś z GU PLAY chciałby osobiście się zająć moją sprawą to na priv podam swoje dane.
Dziękuję serdecznie za pomoc.

#562924  autor: rtx
 23 cze 2012, 19:34
@akslow a ta oferta za 14,50 to też BACK OFFICE czy zwykła utrzymaniowa?
I zapytam jeszcze jeżeli chodzi o ofertę bez telefonu AI MAX po wysłaniu wypowiedzenia, bo jak widzę w przypadku tej za 14,50 którą otrzymał @akslow (czyli RePlay Extra Stan Darmowytu: http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... index.html ), to cena danego abonamentu wskakuje na cenę wyższego, który oferowany jest przez pierwsze 3 miesiące (zawierany jest na 12 miesięcy zamiast 18 przy zwykłym przedłużeniu, mam rację?) - chyba, że to nie wygląda tak zawsze i dla każdego? Czy w takim wypadku podobnie będzie z AI MAX Tylko Sim ( http://www.play.pl/pl/promocja/dla-prze ... index.html ), np. gdy wybiorę AI MAX 39, wtedy umowa będzie na 12 miesięcy i zapłacę co miesiąc 29,50, dobrze kombinuję? (pytanie do @PalonyLolek, bo widzę, że chyba zajmujesz się wypowiedzeniami :) - może jesteś też w stanie zająć się moją sprawą - miałbym 3 numery?)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2012, 19:38 przez rtx, łącznie zmieniany 3 razy.

#562925  autor: TRA_OL
 23 cze 2012, 19:35
Jeśli zleciłeś przeniesienie numeru to GU do Ciebie nie zadzwoni chyba ze wrzucą Cię do bazy GU lub stworzą bazę MNP - Port out, mało jest takich baz.

Duża części klientów 80 % podpisuje one visit u operatora biorcy i często był kontakt z klientem z w celu pozostania w Play, ale numeru już u nas nie było. Zresztą klienta MNP port-out ciężko utrzymać, bo przenosi często numer, ponieważ Pan na infolinii miał nie miły głos albo po prostu „nie bo nie” bo boją się telemarketera oszusta, która oferuje 2 razy więcej co wydaje się podejrzane. Zawsze możesz dzwonić na infolinie i tam tez dostaniesz Parter backoffice, ale tylko na ofert SD ALL i ALL MAX nie na formułę 4.0 takiej ofert nie ma. Oferta jest taka sama jak na stronie tylko dla biznesu jest proponowana Formuła 4.0 za 60 netto bez telefonu.

GU nie dzwoni do klienta od razu po złożeniu rezygnacji najwcześniej jest to około tygodnia a czasami nawet 1, 5 miesiąca po złożeniu pisma. Najlepiej złożyć w POS-ie dyspozycje przejścia na fresha i czekać.

[ Dodano: 2012-06-23, 20:35 ]
rtx w umowa terminowych bez telefonu nie nazywają się backoffice, ale wygląda to następująco:
14,5 na 12 miesięcy - 180 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy
24,5 na 12 miesięcy - 340 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy
34,5 na 12 miesięcy - 550 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy

jeśli chcesz umowę na czas nieokreślony to umowa musi się kończyć minimum 30 dni przed jej wygaśnięciem:
wtedy oferta pojawi się w systemie:
19 - 120 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy
29 - 240 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy
39 - 350 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy

oraz z internetem:
29 - 150 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
39 - 300 minut + stan darmowy na 6 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta
49 - 450 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy + 1gb neta

#562934  autor: szkubi
 23 cze 2012, 20:41
To nie lepiej wysłać listownie wypowiedzenie? Słyszałem, że z wypowiedzeniami składanymi w salonie Play bywa różnie, że czasami nawet ginęły i klient myślał, że do końca miesiąca wyjdzie z abonamentu a tu się okazało że nawet nie odnotowali złożenia wypowiedzenia. Może ktoś z wewnątrz Play się do tego odnieść?

#562942  autor: TRA_OL
 23 cze 2012, 21:11
szkubi w chwili obecnej POS rejestruje zgłoszenie z rezygnacją w systemie (dokument tez wysyła na adres do korespondencji), które o od razu jest przekierowane do grupy która odpisuje. Jeśli POS zawali sprawę to oczywiście ktoś zadzwoni z BOK- u żeby potwierdzić rezygnacje. zresztą przy rejestracji rezygnacji otrzymujesz potwierdzenie z numerem zgłoszenia, wiec zawsze możesz sam zadzwonić i się spytać czy zgłoszenie dotarło. Wcześniej około roku temu owszem POS przyjmował rezygnacje, ale zgłoszenia nie rejestrował tylko wysłał na adres do korespondencji pismo klienta z i czasami był problemy, że nie dotarło. Zawsze tez możesz zeskanować pismo i przesłać na Email. Taka forma tez jest akceptowana przez PLAY

#562960  autor: szkubi
 23 cze 2012, 22:35
Ok dzięki ;) No to nie będę kombinował tylko załatwię sprawę w salonie.

#562975  autor: rtx
 23 cze 2012, 23:19
Dzięki TRA_OL za informacje. Czyli rozumiem, że po wysłaniu wypowiedzenia jest możliwość wzięcia umowy na czas nieokreślony (dodam, że moja umowa już się skończyła i jestem na okresie bezterminowym). Jeszcze zapytam jak wygląda oferta bez telefonu na 12 miesięcy All Inclusive MAX po wysłaniu wypowiedzenia, bo podałeś tylko ofertę Stan Darmowy? A co do tej oferty backoffice, to każdy może ją otrzymać, czy zależy to od widzimisię konsultanta który dzwoni, czy trzeba spełnić jakieś warunki żeby pojawiła się w systemie? Co do wysyłania wypowiedzenia to można też chyba wysyłać ją faksem, powinno być szybko przyjęte wtedy? Tak jak pisałem, miałbym 3 numery do wypowiedzenia, chyba jesteś konsultantem, więc może masz możliwość się tym zająć?

#562995  autor: TRA_OL
 24 cze 2012, 09:40
rtx umowa bez telefonu na czas niekreślony jest dostępna jak klient wyśle rezygnacje.
Umowa all MAX na 12 miesięcy jest taka sama jak na czas nieokreślony jeśli chodzi o minuty i cenę. W Twoim przypadku jeśli masz umowy na czas nieokreślony to będą wszystkie ofert dostępne dla Ciebie.

Oferta Parter Backoffice jest dostępna na koncie 3 miesiące przed końcem umowy jej pojawienie się zależy od uprawnień konsultanta CC. Żeby ja dostać trzeba mieć mocny argumenty zazwyczaj jest ona proponowana dla klientów "problemowych" albo w ostatniej próbie sprzedaży, ale to tez nie jest reguła jeśli podczas rozmowy powiesz że słyszałeś o rabacie na abonament na cały okres trwania umowy 20 zł to konsultant Ci ją zaproponuje a jak będzie coś kręcił, że nie ma czegoś takiego to znaczy, że nie ma takich uprawnień i nie może jej zaproponować.

Rezygnacje tez możesz wysłać faksem.

rtx - jak coś to pisz na PW to Ci pomogę;-)

#563006  autor: morrow
 24 cze 2012, 11:37
Dziekuje TRA_OL za informacje, czyli w Formule 4.0 nie mam co liczyc na upusty? Definitywnie? Mam natmiast jeszcze takie zapytanie - czy moge przedluzyc na Formula 4.0 z 2gb bez telefonu za 99zl na czas nieokreslony- nie chce sie wiazac na cale 12miesiecy. Czy cos takiego jest do otrzymania przez BOK lub GU lub Ciebie ? A co do oferty z tel na 24 miesiace to moglbym otrzymalc ALL INC MAX 95 za 75zl i w tym 850min?
  • Strona 91 z 182
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 182
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91