• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 90 z 182
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 182

#561977  autor: Tasma
 20 cze 2012, 11:51
Czyli najlepiej składać rezygnacje a później kombinować co będzie dalej.
Zagaiłem do konsultantki z tym,że rezygnacje planuje złożyć, na co ona że dział utrzymania i dział przedłużeń umowy to to samo i nic więcej mi prawdpodobnie nie dadza. Rozumiem,że kłamała zeby mnie nakręcić na oferte. Sam pracuje w jednym z call center tylko,że inne firmie i wiem,że dział utrzymania to zazwyczaj ZUPEŁNIE co innego niż dział sprzedaży.

Czyli konkluzja : Składam rezygnacje i później będę negocjował dalej, Right?

Pozdrawiam!

#561978  autor: PalonyLolek
 20 cze 2012, 11:55
Tasma pisze:Czyli konkluzja : Składam rezygnacje i później będę negocjował dalej, Right?
Dokładnie tak. Akurat mam przyjemność widzieć na codzień pracę osób, które zajmują się przekonywaniem do wycofania rezygnacji, więc nie jest to żaden wyjątek, taka strategia Play po prostu.

#562289  autor: akslow
 21 cze 2012, 21:50
ja przedłużyłem na warunkach:

AllInclusive Max 65 za 45zł
400 minut + 50 minut extra przez 6 miesiecy
do tego stan darmowy przez 6 miesiecy
1GB
umowa z telefonem Samsung Galaxy S+ (419zł) na 24 miesiące

jest to oferta BACK OFFICE.

drugi telefon zgodziłem sie na abonament za 14,50zł
180 minut + 50 minut extra przez 6 miesiecy
do tego stan darmowy przez 3 miesiece
umowa 12 miesiecy bez telefonu.

W obu przypadkach wczesniej zlozona dyspozycja przeniesienia do play fresh

#562292  autor: szkubi
 21 cze 2012, 22:20
Na początek witam wszystkich użytkowników z racji, że to mój pierwszy post na tym forum ;)

Z tego co przeczytałem w tym wątku to warto przed przedłużeniem umowy wypowiedzieć ją, żeby dostać lepsze warunki. Ale mam pytanie czy poza minutami i sms'ami da się wynegocjować zniżkę na telefon?
Z tego co widzę to ceny telefonów w Play są co najmniej chore ale abonamenty za te niższe kwoty mają dosyć fajne i to mnie przy nich trzyma jeszcze. Czekam na bezterminówce już 3 miesiąc i miałem nadzieję na obniżkę cen telefonów ale jak zwykle się zawiodłem ;/ Płacę obecnie abo 39 a chcę przejść na All Inclusive MAX 45. Co radzicie? Są jakieś szanse na dostanie niższej ceny telefonu?

#562294  autor: zygikuleczka
 21 cze 2012, 22:23
Fajne oferty w zasadzie. Ciekawe czy dałoby się wyrwać też jakąś zniżkę na telefon.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#562347  autor: repeta
 22 cze 2012, 08:47
@akslow: co oznacza oferta back office?

#562359  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 09:26
repeta pisze:co oznacza oferta back office?
To dział właśnie tych co przekonują do wycofania rezygnacji - oczywiście w dużym uproszczeniu. :wink:

Jeśli chodzi o ceny telefonów raczej wiele się nie zdziała, może koło 100zł różnicy w cenie urządzenia.

#562385  autor: szkubi
 22 cze 2012, 10:18
100 zł to w sumie by mnie urządzało. Ale czy komuś się udało coś takiego wynegocjować czy to są tylko domniemania? ;p

#562388  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 10:24
szkubi pisze:100 zł to w sumie by mnie urządzało. Ale czy komuś się udało coś takiego wynegocjować czy to są tylko domniemania? ;p
Widzę aktualnie jak takie propozycje są składane, więc informacja na 100% pewna :-D

Kwestia jest tego, czy po prostu w danym dniu, że tak powiem "aktualnie" można Ci takie rozwiązanie zaproponować bo konsultant będzie miał taką informację w systemie, czy taka obniżka będzie dla Ciebie możliwa. W back offcie mimo wszystko bardzo mocno promuje się rozwiązanie w umowie na rok bez telefonu.

#562389  autor: repeta
 22 cze 2012, 10:27
Ok, rozumiem, że back office = DU = dział utrzymania. Takie pojęcia się już pojawiały, poszerzmy glosariusz :)

#562397  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 10:36
repeta pisze:Ok, rozumiem, że back office = DU = dział utrzymania.
Albo ewentualnie: back office = GU = grupa utrzymaniowa = właściwie to samo zależy od sieci.

Fakt, że z tego działu i tak proponowane oferty są lepsze niż te na dziale sprzedażowym, ale troche więcej do zrobienia dla klienta, złożenie rezygnacji, odmowa standardowego przedłużenia itd. ale jak się napracujesz to masz nagrodę :wink:

#562412  autor: repeta
 22 cze 2012, 11:01
Napracować się trzeba, ale i tak ostatecznie - poza korzyścią dla konsumenta - mamy oszczędność dla operatora. Wiem, że to akademickie pojęcie, pewnie nieco wyświechtane ale nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że średni koszt utrzymania klienta jest znacznie niższy niż koszt jego pozyskania. W takiej sytuacji łatwiej zrozumieć, że na pewne ustępstwa operatorowi po prostu opłaca się pójść, z pożytkiem dla jego biznesu. Ale oczywiście oznacza to również, że istnieje granica poniżej której zejść się nie opłaca.

#562427  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 11:28
Dlatego dla przedłużającego umowę najniższe abo to 19zł, a dla tego, który złoży rezygnację już 14,50zł. W momencie gdy dla klienta to nadal za dużo to po prostu pozwala mu się odejść.

#562432  autor: zygikuleczka
 22 cze 2012, 11:40
A przy wyższych pakietach jak wygląda rabat?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#562453  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 12:03
zygikuleczka pisze:A przy wyższych pakietach jak wygląda rabat?
Jakie kwoty abonamentu Cię interesują? Opcja z telefonem czy bez?

#562486  autor: akslow
 22 cze 2012, 12:49
PalonyLolek pisze:
repeta pisze:co oznacza oferta back office?
To dział właśnie tych co przekonują do wycofania rezygnacji - oczywiście w dużym uproszczeniu. :wink:

Jeśli chodzi o ceny telefonów raczej wiele się nie zdziała, może koło 100zł różnicy w cenie urządzenia.
Back office to zupełnie coś innego niż GU. GU to oferta utrzymaniowa, a back office to znizka pracownicza, czyli dla pracowników zaplecza. Na umowie będe pewnie miał napisane ALLINCLUSIVE 65 BACK OFFICE. Jak widać da sie ją ugrać bez znajomych pracujących w PLAY.

#562496  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 13:22
akslow pisze:Back office to zupełnie coś innego niż GU. GU to oferta utrzymaniowa, a back office to znizka pracownicza, czyli dla pracowników zaplecza.
Te same osoby zajmują się jednym i drugim i są to równolegle w cennikach, ofertach przedstawiane obniżki. Przez to później zdarzają się sytuacje, że ktoś nie jest pracownikiem Play ma opcję pracowniczą, a dzwonią do niego ze zwykłej sprzedaży.

#562505  autor: opti
 22 cze 2012, 13:51
PalonyLolek pisze:Jakie kwoty abonamentu Cię interesują? Opcja z telefonem czy bez?
a czy w przypadku wybierania Formuly 4.0 dla firm (taryfa bez pakietu danych) i telefonu np. sg3 idzie cos ugrac fajnego?

#562507  autor: rtx
 22 cze 2012, 14:00
@akslow co w takim razie trzeba zrobić, żeby można było otrzymać takie warunki jak Ty (tzn. ofertę BACK OFFICE)? Po wysłaniu wypowiedzenia, z tego co wiem dzwonią konsultanci z GU, ale jak czytam ten wątek to nikt chyba nie otrzymał takiej propozycji (czyli abonament wyższy w cenie niższego - wiem, że coś takiego jest możliwe, bo siostra otrzymała takie warunki, ale było to ponad 1,5 roku temu - myślałem, że nie ma już takiej możliwości). Zostały ci te warunki przedstawione za pierwszym razem, czy najpierw odmawiałeś kilkukrotnie konsultantom rezygnacji z wypowiedzenia? A może rachunki miałeś dosyć wysokie? Pytam, bo mam trzy numery do przedłużenia i warto wiedzieć co można maksymalnie wycisnąć.

#562508  autor: PalonyLolek
 22 cze 2012, 14:00
opti pisze:a czy w przypadku wybierania Formuly 4.0 dla firm (taryfa bez pakietu danych) i telefonu np. sg3 idzie cos ugrac fajnego?
Więc tak: (kwoty podaję netto i później brutto) formuła 4.0 umowa na 2 lata tutaj masz obligatoryjnie 2gb internetu wszelkie połączenia i smsy darmo do wszystkich - 110zł (netto) ; 135,30zł (brutto).
Jeśli chodzi o cenę telefonu różnie to wygląda, czasami 10% upustu, czasami konkretna kwota, max z tego co widziałem 150zł.
  • Strona 90 z 182
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 182
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90