aster pisze:Powiem szczerze, że używałem wcześniej Linksys'a tak więc najbardziej jestem przyzwyczajony do jego panelu admina (choć on właśnie szwankuje). Ostatnio zaś testuję (ale nie z Neo) TP-Link TL-WR1043ND, który pierwszego dnia już mi się zawiesił ale muszę dać mu jeszcze kilka dni aby się oswoił zanim podejmę wobec niego jakieś drastyczne kroki.
Jak to wygląda z tymi Asusami i Netgear pod względem zarządzania nimi? Męczarnia czy bardzo poukładane i przejrzyste jest menu?
Natomiast ten TP-Link TD-W8960N jest lepszy od modelu TD-W8961ND? I czy można się spodziewać niemal identycznego menu (+ oczywiście opcje dla modemu)?
Osobiście radzę Ci wystrzegać się jak ognia TP LINK TD-W8960N. Pożyczyłem sobie do testów i niestety ciągle zrywa połączenie Wifi. Po kablu - bez problemu, ale po wifi tragedia. Wgrałem najnowszy firmware, próbowałem łączenia na wszystkich możliwych kanałach - bez skutku. wifi jest zrywane na wszystkich urządzeniach w sieci (komputer stacjonarny, laptop, komórki) tak więc jest to ewidentnie wina routera.
Gdy podłączę mój stary router z netii Asmax1004 to nic nie zrywa, a i zasięg trochę lepszy.
Pozostałe rzeczy działają bez zarzutu. Transfery przyzwoite, pingi niewiele większe niż po kablu, opcje konfiguracyjne może nie powalające, ale do domowych zastosowań OK.