• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 187
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 187

#551484  autor: Ruben
 02 maja 2012, 09:40
neoptb, czy pracownik może połączyć z DUK bez zarejestrowania rezygnacji, czy jest to konieczne. Pytam ponieważ niedługo będzie kończyła się umowa na iPlusa i nie wiem co przygotować na wizytę w punkcie i jakiej oferty się spodziewać ;)

#551486  autor: neoptb
 02 maja 2012, 09:50
Ruben pisze:neoptb, czy pracownik może połączyć z DUK bez zarejestrowania rezygnacji, czy jest to konieczne.
Każdy pracownik ma taki obowiązek. Zobowiązuje go do tego proceudra odpowiednia.

Ruben, a jaki masz obecnie abonament w tym iplusie?

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#551490  autor: Ruben
 02 maja 2012, 10:21
neoptb, teraz nie mam dostępu do umowy (gdzieś zapodziała się) ale to jest aneks bez terminala.
Przez kilka miesięcy było 60pln a potem 51pln z limitem chyba 7GB a potem lejek. Możliwe, ze to jest oferta dla abonentów Plusa, bo telefon też jest w Plusie.
Odnośnie mojego wcześniejszego pytania, to chodziło mi o to, czy bez składania rezygnacji może pracownik na moją prośbę połączyć z DUK a może sam mam wcześniej taką możliwość?

#551946  autor: trus1991
 04 maja 2012, 22:07
Witam,

mam kilka krótkich pytań w sprawie przedłużeń w PLUS-ie
- mam kartę 5 PLUS, na moje dane, ale na numer osoby której kończy się umowa. Czy dostanę rabat na telefon ? Jeśli się nie da to co można zrobić żeby się dało ;)
- telefon kosztuje 149 PLN, mogę obniżyć cenę punktami za 150, i zapłacić te cholerne 10% (14,90), czy obniżam max o 100 + dopłata 49
- przedłużenie tylko w punkcie wchodzi w grę, czy aby wykorzystać te punkty, musi yo być obowiązkowo salon firmowy PLUSa ?

Dzięki i pozdrawiam

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#555221  autor: kitas5
 19 maja 2012, 19:46
Tylko i wyłącznie salon firmowy Plus umożliwi wymianę punktów na rabat.
Zdaje się, że kwoty rabatu są netto czyli 123 zł rabatu, czyli dopłata niższa ;)

#561600  autor: szeregowy
 18 cze 2012, 20:46
Pod 2699 możesz obniżyć cenę telefonu o jedną wartość abonamentu pod warunkiem że go nie obniżasz, w salonie działa to podobnie tylko piszą taką prośbę do działu wsparcia sprzedaży, na odpowiedź czekają kilka dni.

#561709  autor: Espi
 19 cze 2012, 10:47
Warto też, sprawdząc czy przez sklep internetowy nie ma przygotowanej oferty, powinna tak owa być dostepna na 2 miesiące przez zakończeniem sie oznaczonego czasu umowy, niewątpliwie zreguły sklep internetowy posiada korzystniejszy cennik dostepnego sprzętu

#561749  autor: Ruben
 19 cze 2012, 12:41
Oferty przedłużeniowe Plusa są zwyczajnie śmieszne. Obecnie mam w iPlusie 7GB a w ofercie przedłużeniowej proponują 6GB w tej samej cenie. Pracownik salonu poradził kontakt z BOA, bo sam ręce rozłożył. Co dziwne, to stwierdził, że nie istnieje taki dział jak DUK. Taniej wyjdzie kupować na aukcji karty z GB.
Podobnie jest z telefonem. Jest Syberyjska 25 z 90min za 25zł/m-c a na przedłużenie propozycja 80min za 29,90zł. :mrgreen: Jeszcze się upewnię w innym punkcie, czy dobrze rozumiem ich ofertę, bo to zakrawa na kpinę.

#561752  autor: Espi
 19 cze 2012, 12:48
Warto wziać pod uwagę że liczba minut to nie wszystko, zwróc uwagę na pozostałe promocje i pakiety dostepne w nowej taryfie/ofercie, zapewne w porównaniu do dosyć starej taryfy jaką była Syberyjska obecne warunki promocji będą mimo wszystko korzystniejsze.

#561758  autor: Ruben
 19 cze 2012, 13:11
Espi, owszem są opcje ale osoba korzystająca z tego numeru wyłącznie rozmawia i SMS w różnych kierunkach. Dodatkowo przelicznik minuty/SMS 1:1. Cena najniższego abo nawet bez telefonu 29pln, to dużo. Trudno, trzeba będzie przejść z kolejnym numerem na kartę albo do T-Mobile na abo bez telefonu. Rozumiem, że niskie abonamenty nie są specjalnie dochodowe dla operatora ale mimo wszystko oferta Plus w tym segmencie odstaje mocno od konkurencji.
Plus po wprowadzeniu no limit nie przebudował zupełnie pozostałych ofert i za 79,90pln jest 375min a za 79pln jest "no limit". Dziwnie to wygląda :)

#561760  autor: Espi
 19 cze 2012, 13:20
Tutaj cięzko polemizować :) generalnie według mnie jeżeli ktoś nie patrzy na oferty jednocześnie z myslą zakupu telefonu, to oferty na kartę zawsze będą wychodziły korzystniej.

#562293  autor: calcio23
 21 cze 2012, 22:22
Witam, posiadam 2 abonamenty na firmę w Plusie płacę około 90zł miesięcznie za 1 telefon, dodatkowo mam 3 karty simplus na firmę które regularnie doładowuje , dzisiaj dostałem ofertę na przedłużenie umowy która kończy mi się za 3 miesiące na 18 miesięcy za 79 zł nielimitowane rozmowy i sms + stacjonarne - a te 3 miesiące mi skracają + niby za 6 miesięcy będę mógł zrobić aneks do umowy i wziąć telefony, tylko nie wiem na jakiej zasadzie, i się zastanawiam czy zostawać z Plusem czy negocjować coś w innych firmach, problemem w Plusie jest dodatkowo to że nie ma fajnych niskich abonamentów żeby przenieść te simplusy na abonament bo to chciałbym też zrobić.

#563303  autor: konsultantemeryt
 25 cze 2012, 20:22
Jeżeli chodzi o ofertę "18/6". Po 6 miesiącach jesteś traktowany (przygotowana jest dla Ciebie oferta) jak by Ci obecna wygasła.

Przy niskich abonamentach?... bez sensu. Oferty tragiczne.

#563815  autor: calcio23
 27 cze 2012, 17:25
Kolego widzę że jesteś konsultantem, więc mam pytanie czy po tych 6 miesiącach jest możliwość przedłużenia umowy na 24 miesiące w kwocie 79zł z telefonami czy to raczej nierealne :D ? , właśnie te małe abonamenty mnie bolą, dostałem już dobrą ofertę z Play ale piszę jeszcze do T Mobile i zobaczę co oni wymyślą, bo niestety Plus się popsuł :( , tyle lat jestem w tej sieci i niestety ale trzeba szukać jakiejś alternatywy.
 #564351  autor: next123
 30 cze 2012, 16:49
witam :D mam mixa w plusie i jeszcze z rok muszę doladowywac ale chciałbym przejść do play z moim nr bez płacenia kary, a moje pytania to czy mogę tylko wtedy jak plus będzie zmieniał regulamin i kiedy będzie najbliższa zmiana? słyszałem coś o 1 lipcu ale nie wiem :P proszę o pomoc

#564502  autor: kitas5
 01 lip 2012, 09:32
1 lipca zmiania się roaming. Nie powoduje to możliwości zerwania umowy bez płacenia kary. W mixie doładowywać musisz ileś razy a nie czasu.
Drugi raz Plus nie popełni takiego błędu z możliwością zerwania umowy bez płacenia kary.

#564506  autor: Espi
 01 lip 2012, 10:11
Nie nazwałbym tego błędem, raczej był to koszt który Plus musiał ponieść wprowadzajać restrukturyzację swojej oferty, natomiast również bym nie liczył na powtórkę z historii ;)

#566205  autor: marcin1197
 07 lip 2012, 20:09
Witam. Dzisiaj chciałem przedłużyć umowę przez internet (abonament 40 zł, umowa na dwa lata) i jest problem. Jest tylko 6 telefonów do wyboru ( :shock: ) i umowa na 27 miesięcy. Co mam zrobić jeśli chcę inny telefon? Jak zmienić długość umowy? Jak klikam na ten przycisk "Umowa na 27 miesięcy" to nic się nie zmienia.

#566647  autor: konsultantemeryt
 10 lip 2012, 14:42
Poczekaj jeszcze miesiąc to będziesz mieć na 24 miesiące.

#567718  autor: ciekawy
 14 lip 2012, 23:08
Espi pisze:Warto wziać pod uwagę że liczba minut to nie wszystko, zwróc uwagę na pozostałe promocje i pakiety dostepne w nowej taryfie/ofercie, zapewne w porównaniu do dosyć starej taryfy jaką była Syberyjska obecne warunki promocji będą mimo wszystko korzystniejsze.
Kiedyś byłem w Plusie i przy przedłużeniu umowy zmieniłem taryfę na tą która wtedy była w cenniku ze względu na dodatkowe pakiety, przeszedłem do PLAY bo miałem lepsze warunki dla nowego klienta w PLAY niż dla stałego klienta w Plus bez żadnego związku,że przechodzę z innej sieci tylko,że aktywuję się w PLAY jako nowy klient.

Pytanie do Konsultantów Plusa - jak teraz jest w Plusie - można mieć upust na abonament za jakieś 40 zł i 60 zł (te przedziały) w ofercie z telefonem czy nie ? a jak tak to jaki to może być upust ? Chodzi o ofertę dla osób prywatnych.

Bo jak już brać wyższy abonament to nielimitowany za 79 zł, więc z limitowanych abonamentów i limitowanymi minutami tylko te przedziały mnie interesują.
  • Strona 29 z 187
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 187
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29