• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 193 z 208
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 208

#559213  autor: pasti14
 07 cze 2012, 19:57
Witam. Niedługo kończy mi się umowa z orange i chciałbym ją przedłużyć. Posiadam plan taryfowy orange abonament 55zł, druga umowa to Delfin 60 (39,90zł) i jeszcze jedna umowa w zetafonie na doładowania. Chciałbym zostać przy tym planie taryfowym czy jest możliwość otrzymania telefonu HTC One V w tym planie taryfowym za 59zł? Ewentualnie czy do ofery Pelikan II 150 ( 59.90zł) jest możliwość wynegocjowania jakiegoś pakietu sms-ów do wszystkich lub darmowych weekendów?

#559365  autor: wunat
 08 cze 2012, 14:38
czy wejscie na ten najwyzszy etap negocjacyjny przy 9 latach umowy i srednich rachunkach 70pln jest bardzo trudne?

#559886  autor: Mila89
 11 cze 2012, 10:42
Jesli ktos z klientow biznesowych bylby zainteresowany przedluzeniem badz aktywacja nowego numeru lub poprostu mial jakies pytania Zapraszam na PW chetnie pomoge :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#560131  autor: evilinme
 12 cze 2012, 13:02
wunat pisze:czy wejscie na ten najwyzszy etap negocjacyjny przy 9 latach umowy i srednich rachunkach 70pln jest bardzo trudne?
Również chciałbym wiedzieć jeśli to nie problem jak ciężko uzyskać najwyższy poziom negocjacyjny, może ktoś z forum podpowie?;)

#560456  autor: krzsos
 13 cze 2012, 16:25
Witajcie , chciałbym przedłużyć OA 55 gdzie mam stawkę 0,29 za min. połączenia . Zona chciałaby SE Xperia neoV z tym że proponują nam cenę 229 zł. na 30 miesięcy czy któryś z konsultantów mógłby coś niżej zaproponować ?

[ Dodano: 2012-06-15, 08:20 ]
Niestety tego planu nie da rady przedłużyć ze stawką 0,29/min. w związku z tym czekam na koniec umowy i przechodzę na mix-a .

#561485  autor: posreg
 18 cze 2012, 13:59
witam czesc i czolem :)

-w Orange ponad 10 lat - umowa konczy sie 14 pazdziernika
- obecnie Orange Abonament 75 - przedluzenie bylo przez internet z Telefonem HTC magic
- rachunki podczas ostatniego abonamentu w wiekszosci 80-100 zl a zdarzyl sie nawet kolo 400 ;)

przy kolejnym przelduzeniu interesuje mnie Motorola Razr

w Panterze 300 dostepna za 99 zl

pytanie ? czy jest szansa w takiej ssamej cenie dostac ten telefon w Panterze 225 lub Delfinie 150 ?

jesli tak to podaje numer telefonu i dzialamy :)

#561491  autor: robertowy
 18 cze 2012, 14:52
posreg pisze:witam czesc i czolem :)

-w Orange ponad 10 lat - umowa konczy sie 14 pazdziernika
- obecnie Orange Abonament 75 - przedluzenie bylo przez internet z Telefonem HTC magic
- rachunki podczas ostatniego abonamentu w wiekszosci 80-100 zl a zdarzyl sie nawet kolo 400 ;)

pytanie ? czy jest szansa w takiej ssamej cenie dostac ten telefon w Panterze 225 lub Delfinie 150 ?

Cześć,

ten telefon da radę uzyskać za 99zł w Panterze II 300 z 25% rabatem na abonament na 24 miesiące. "Zwykli" konsultanci raczej Ci nie zaoferują takich warunków. Najłatwiej jest chyba wysłać wypowiedzenie umowy i czekać na telefon od Propozycji Orange :)

Pozdrawiam

#561546  autor: ubuntulnx
 18 cze 2012, 17:15
robertowy pisze:Najłatwiej jest chyba wysłać wypowiedzenie umowy i czekać na telefon od Propozycji Orange
Kolejny mądrala, który nie wie, jak funkcjonuje Propozycja.
Wysłanie wypowiedzenia skutkuje wypowiedzeniem umowy i nic nie pomaga.
Propozycja: *400/*600/*100

Obrazek

#561566  autor: OrangeDlaFirm
 18 cze 2012, 17:59
Witajcie,

Dla zainteresowanych posiadam kody przy zakupie nowego numeru / przedłużenia umowy:

30% rabatu na abonament (Delfin II, Pantera II, Pelikan II) przez 24 m-ce,
zniżkę w wysokosci 200zł na zakup modemu, tabletu czy notebooka (Orange Free)

* przy zamówieniu przez e-sklep

Dostępne dla użytkowników forum z większym stażem niż 3 m-ce ;)

Zapraszam po kody na PW.

i jeszcze na koniec:
http://www.orange.pl/portal/map/map/coupon_promotions
+ regulamin dla zainteresowanych
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 435324.pdf

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#561579  autor: teoatino
 18 cze 2012, 19:17
ubuntulnx pisze:
robertowy pisze:Najłatwiej jest chyba wysłać wypowiedzenie umowy i czekać na telefon od Propozycji Orange

Pozwoli kolega, że się nie zgodzę. Po zgłoszeniu takiejż ochoty w salonie (nawet nie składałem wymówienia), następnego dnia miałem telefon z Propozycji "...w związku z chęcią opuszczenia operatora..." dostałem całkiem, całkiem nie złe warunki.
Sumując: jeżeli Kolega czegoś nie wie, to niech nie wprowadza zamętu.
Pozdrawiam

#561580  autor: kitas5
 18 cze 2012, 19:28
ubuntulnx pisze:

Pomaga pomaga. Wtedy nagle jest zainteresowanie operatora i lepsze oferty. Zadzwoniłem do *400 tam miła pani powiedziała, że ma tylko maksymalnie 2 poziom negocjacji. Tyle to w punkcie dostaniesz jak sam pójdziesz. Sama konsultantka stwierdziła, że mam iść do punktu i złożyć rezygnację wtedy to konsultant powinien połączyć mnie z innym działem...
Jest więc wsparcie/utrzymanie mogące zrobić więcej, ale uruchamia się je w ostateczności, którym jest wypowiedzenie.

Pisałem o swojej sytuacji i ofercie całkiem niedawno w tym wątku. Nikt nie podjął rękawic, a utrzymanie Orange nie raczyło już zadzwonić.
Na początku lipca pójdę do salonu poprosić o połączenie z kimś kto może dać więcej niż podstawowa oferta.

Jeżeli nie to zapewne przeniosę się do P4. Za 49 zł mam :
1. Pakiet kwotowy
2. 1 GB internetu
3. Za darmo w sieci ( przeniesienie prepaida dziewczynie to nie problem). Do reszty wystarczy mi minut z podstawy
4. Za 7 zł dodatkowej opłaty nielimitowanie smsy do wszystkich

Daje mi to 56 zł czyli o 23zł miesięcznie mniej od tego co mam obecnie! Umowa na 18 mcy =430zł w ciągu 18mcy mniej rachunku.

Orange nadal wmawia mi, że do abonamentu za 59,90 nie można dorzucić 1 wybranego numeru oraz pakietu danych w wysokości minimum 1 GB. Jak zawsze Orange musi mieć pakiet 0,5 GB albo 2 GB.

Zapewne gdybym tylko złożył wniosek o MNP do innego operatora to byłyby propozycje zachęcające mnie abym jednak tego numeru nie przenosił.

#561584  autor: ubuntulnx
 18 cze 2012, 19:46
kitas5 pisze:Pomaga pomaga.
teoatino pisze:Pozwoli kolega, że się nie zgodzę. Po zgłoszeniu takiejż ochoty w salonie (nawet nie składałem wymówienia), następnego dnia miałem telefon z Propozycji "...w związku z chęcią opuszczenia operatora..." dostałem całkiem, całkiem nie złe warunki.
Sumując: jeżeli Kolega czegoś nie wie, to niech nie wprowadza zamętu.
4 lata pracy w Propozycji i nie wiem i do tego wprowadzam zamęt?

Koledzy moi tekst o tym, że dzwoni się do kogoś z racji tego, że chce odejść jest standardowy i stosowany przez co bardziej ogarniętych konsultantów nagminnie. Czy oni strzelają w ciemno mówiąc o rez pytacie? W kilku procent przypadków tak (np u klientów, do których dzwoni się np 25-ty raz). Natomiast istnieje narzędzie, w którym zapisuje się historię kontaktu z klientem. I jeżeli ten choć raz powie, że rezygnuje jest to zapisywane i kolejna osoba to widzi. Potem na wstępie mówi, że dzwoni w związku z rez i jeleń się łapie. Przykro mi.

Jeżeli chodzi o 4 poziom negocjacji na *400, to po pierwsze konsultantowi na linii nie wolno o tym otwarcie mówić, bo zdradza tym tajemnicę handlową, więc zanim jeden z drugim jeleń zacznie wypytywać otwarcie niech weźmie pod uwagę, że ktoś może za jego pazerność przypłacić posadą.

I oczywiście jest 4PN pod *400, ale nie opłaca się go dawać niektórym, w niektórych przypadkach nie zmienia on wiele itp.

Chcesz się wypowiadać - idź na tydzień na słuchawkę a potem pisz mądrości.

Obrazek

#561588  autor: kitas5
 18 cze 2012, 20:08
Wiem o histori kontaktów z klientem, można tam wpisać ustalenia z klientem czy swoje opinie na jego temat.
Skoro ludzi do których dzwonisz nazywasz "jeleniami" zmień pracę.

#561599  autor: teoatino
 18 cze 2012, 20:45
kitas5 pisze:Wiem o histori kontaktów z klientem, można tam wpisać ustalenia z klientem czy swoje opinie na jego temat.
Skoro ludzi do których dzwonisz nazywasz "jeleniami" zmień pracę.
Zgadzam się całkowicie. I podtrzymuję, że wypowiedzenie umowy przynosi skutki pozytywne dla przeciętnego zjadacza Orange. Chyba, że trafił mnie jakiś "cud Tuska". Skoro "jeleń" jest określeniem dla interlokutora to chyba faktycznie, czas opuścić stanowisko konsultanta...

#561606  autor: posreg
 18 cze 2012, 21:00
robertowy pisze:
posreg pisze:

Cześć,

ten telefon da radę uzyskać za 99zł w Panterze II 300 z 25% rabatem na abonament na 24 miesiące. "
Pozdrawiam
! taka opcja by mnie super swietnie urzadzala :) ze znizka 25% daje to dalej 75 zl abo okolo i Motorolke za 99 zl ;)

pytanie czy bardzo bede musial o obnizenie abonamentu walczyc ?

zebysmy sie zrozumieli oczywiscie zadzwonie sobie sam do Propozycji, albo poczekam na telefon z ofertami, i potem ew bede brnal dalej ;) bo koniec umowy w [polowie pazdziernika a wiec jeszcze pod przedluzenie chyba nie podpadam

pozdrawiam :)

#561613  autor: ubuntulnx
 18 cze 2012, 21:20
kitas5 pisze:Wiem o histori kontaktów z klientem, można tam wpisać ustalenia z klientem czy swoje opinie na jego temat.
To mało wiesz o historii, ponieważ nie wolno w niej wpisywać jakichkolwiek opinii/prywatnego zdania o kliencie ponieważ za takie zapiski można wylecieć.
teoatino pisze:I podtrzymuję, że wypowiedzenie umowy przynosi skutki pozytywne dla przeciętnego zjadacza Orange
Możesz podtrzymywać, co nie zmieni faktu, że racji nie masz i brniesz jak uparte dziecko w coś, o czym masz mgliste pojęcie i styczność raz na dwa lata przy przedłużeniu umowy.
teoatino pisze:Skoro "jeleń" jest określeniem dla interlokutora to chyba faktycznie, czas opuścić stanowisko konsultanta...
kitas5 pisze:Skoro ludzi do których dzwonisz nazywasz "jeleniami" zmień pracę.
Ani w gestii pierwszego ani drugiego kolegi nie są nawet sugestie nt tego co mam robić/czego nie robić.

Gdybyście koledzy śledzili ten wątek z takim samym zapałem jak wypowiadali się na obce sobie tematy, wiedzielibyście co nieco o mnie, m.in to, że jako konsultant pracowałem 1.5 roku (potem inne stanowisko) i już w O nie pracuję.

Obrazek

#561626  autor: teoatino
 18 cze 2012, 21:57
"Możesz podtrzymywać, co nie zmieni faktu, że racji nie masz i brniesz jak uparte dziecko w coś, o czym masz mgliste pojęcie i styczność raz na dwa lata przy przedłużeniu umowy.
'

O.K. Nie brnę.

#561628  autor: Vieslav
 18 cze 2012, 22:03
ubuntulnx, A może od czasu twojej rezygnacji coś się zmieniło?

#561634  autor: ubuntulnx
 18 cze 2012, 22:17
Vieslav pisze:ubuntulnx, A może od czasu twojej rezygnacji coś się zmieniło?
Uwierz mi, że nie. Nie pracuję dla O tylko dla innego opa, ale w poprzednim temacie siedzę głęboko.

Jeżeli chcesz poznać temat, powinieneś skupić się na kilku zagadnieniach:

1. w jakich kanałach sprzedaży mogą/powinny być lepsze warunki i co ma z tym wspólnego tzw. marketing z przeszkodami.

2. Jaki % rotacji jest w salonach/cc i jaki ma to związek ze sposobem przekazania oferty przez świeżego/doświadczonego konsultanta i odbiorem tej samej oferty usłyszanej z dwóch różnych źródeł/przedstawionej na dwa różne sposoby/

3. Ilu użytkowników opiera swoją wiedzę na informacji zasłyszanej (tzw. szwagier powiedział) lub na analogiach do innych sieci (np porównanie Propozycji do SUK Ery) co wprowadza zafałszowane informacje do obiegu.

Obrazek

#561638  autor: teoatino
 18 cze 2012, 22:33
"3. Ilu użytkowników opiera swoją wiedzę na informacji zasłyszanej (tzw. szwagier powiedział) lub na analogiach do innych sieci (np porównanie Propozycji do SUK Ery) co wprowadza zafałszowane informacje do obiegu."

Mam nadzieję, że ta wypowiedź nie dotyczy głosu zabranego przez moją skromną osobę. Przedstawiłem Ci moją sytuację jaka zaistniała w zeszłym tygodniu (po ponad dwu miesiącach rozmów z konsultantami), krok po kroku. Nie chcesz uważać tego za prawdę? No cóż, nikt nikogo nie może do czegokolwiek zmuszać.
Pozdrawiam
  • Strona 193 z 208
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 208
  • 1
  • 191
  • 192